JaJa'Z Latest Stories

Monday, March 14, 2011

Pecah Rekod Peribadi!

Ni bukan pecah rekod larian ke..pecah rekod bercakap tak berhenti2 ke..
tapi..
pecah rekod hasil tangkapan udang terbanyak yang kitorang pernah dapat
setakat ni..
hasil 3 jam di kolam....
En Zack dapat 1.65 kg bersamaan 33 ekor kesemuanya...
tu pun tak campur sekali dengan 2 ekor udang galah besar 
yang terlepas td..memang sayang betul lah....
sampai melendut2 joran nak naik kan udang bersepit biru tu..
last2 terlepas jugak....
bukan rezeki kitorang la tu...
tapi memang syok kali ni..sket2 udang naik..
baru nak rehat kejap..udang makan umpan dah...
tak la macam selalu2 tu..dan la termenung jugak berminit2...

Planning nak masak apa???

Rasanya jaja nak simpan sket untuk masak udang masak merah..
yang selebihnya maybe buat udang salut tepung..
pastu makan dengan family Kak Zah..hehehhe

Orang kl dengan orang Johor tu...
cepat2 la datang Kuantan yek...!

15 Beu-T Is Talking:

Norfa said...

perghh segar nya udang terbaik dari kolam, nikalau buat udang masak lemak, udang celup tepung, udang bakar ni memang sedap

Norfa said...

perghh segar nya udang terbaik dari kolam, nikalau buat udang masak lemak, udang celup tepung, udang bakar ni memang sedap

Jamiel said...

Seronok nya..
Dah lama x gi mancing udang..
Dah dapat idea menarik untuk weekend ni..

Suzie said...

kalo i dtg nanti,udang ni u kena masak lemak cili api..huhu..i tak buat pakej kat pahang la,jauh nak drive kalo tak boleh singgah

kat sana pernah dok grand continental n vistana je

ardinihumaira said...

uuumka aihh bestnye kalo goreng celop tepong :D

JaJa'Z said...

norfa: sama jek segarnya mcm udang sg...kat umah ni laju kalau buat masakkan goreng2.kalau udang masak lemak cili api tu alamatnya akak je yg makan dik..

JaJa'Z said...

jamiel, bagus tu..ajak anak bini sekali gi mancing..

JaJa'Z said...

kak suzie, kalau masak lemak cili api alamatnya kita dua je lah makan..zack tak layan sangat kuah lemak2 ni..hehhe..tu lah, kalau akak buat pakej ke kuantan, bleh gak la kita jumpa...

JaJa'Z said...

dini: selamat 22 ekor akak goreng celup tepung tadi...hehhehe..kenyang amat..tapi bukan kitorang je makan..akak bagi2 kat jiran gak..

mzhany said...

waaa jaja, beshnya nanti kenduri udang yang freshh fuhh besh

dieya said...

nak udanga... nakkkkk... nakkkkkk!!!!!

tapi sekarang takleh gi kuantan.. bz laa.. huhuhu..

kena arrange ngan k lieya, gi sama2 kan.. ramai2 belasah udang baru besh!

JaJa'Z said...

hany, semalam makan sampai sengkak2 perut..hehhehehe

JaJa'Z said...

tu lah..udang2 tu dok tanya gak bila la dieya nak dtg ktn ni....

plan elok2..nanti mai sini yek...

Mamamya said...

dieyaaaaaaaaaaaaaaaa....meh2 kita gi kuantan...bila nak pi nih...iskh3!!!! en.suami dah start busy la bulan april ni smpi awal ramadhan nnti...kompom x blh gi mana2...sedih2....

raya je la kot dtg kuantan....:D

JaJa'Z said...

kak lieya, udang tu dah memberontak dah sebab akak ngan dieya tak datang2 ktn lagi..sebab udang memberontak la terus diaorang serah iri..and jaja dapat la 33 ekor semalam..hehehhe..nak dtg raya pun bleh..but make sure jaja dah ada kat sini la yek...

Related Posts with Thumbnails