JaJa'Z Latest Stories

Friday, March 18, 2011

Lepak2 Kat Teluk Cempedak....

Ni kisah hari selasa lepas...
macam biasa la setiap hari selasa En Zack ada kelas Al-Quran
kat Masjid Negeri..
Macam tau2 jek bini dia ni pun tengah kebosanan dok kat umah jek,
so, dia ajak jaja ke Kuantan sekali..
sambil2 hantar terus dia ke masjid..

Jaja pun dah mcm 'orang mengantuk disorongkan bantal'
terus je la nak ikut dia...
pastu jaja angkut sekali Miza ngan Nina sebagai peneman..
kalau tak, bosan jugak jaja nak jenjalan sorang2 kan..

Dalam kepala ni dah set awal2, lepas hantar En Zack..
rasa2 macam nak pi lepak2 kat TC..
lagi pun rasa macam dah lama  tak melihat keindahan pantai..
sambil2 menghirup udara yang nyaman.... :)

Bebudak dua orang tu lagi la suka bila jaja kata nak gi TC..sebab nya...

Yeayyy! Bleh makan McD!

Cesss! itu yang korang ingat yek...
mentang2 la kat TC tu ada McD ngan KFC sekali..
slow jek korang 'mengetuk' cik jaja korang ni yek....

Sampai2 kat TC harus la bergambar dulu kan...
ke sana sini jaja suruh minah berdua ni posing..
nasib korang la kan...
hehehheh 
Sekali tgk,macam ada perubahan jek kat TC tu..makin bertambah cantik..
last sekali jaja gi TC dulu, rasanya takde plak kawasan rumput carpet ni..
and takde jugak tembok batu2 gini...
bagus2..ada peningkatan..
harus la dipertingkatkan keceriaan kawasan ni..nama pun
tumpuan pelancong kan...
Cik jaja diaorang ni pun nak la jugak se posing dua kan...
teknik yang bagus untuk cover perut yek..iaitu cover dengan bag..
hehheheh

Gambar atas blah kiri tu ,kalau korang bleh nampak la kan..
sebenarnya ada jambatan kayu yang menyusur tepi bukit tu...
korang bleh jalan2 kat jambatan tu sampai ke Telok Tongkang nun disebelah TC..
tak la panjang sangat pun..but nice la jalan2 sambil pegang2 tangan..
hehhehe
but make sure 'dah halal' la yek...

Gerai2 jual t-shirt,cederamata pun ada kat TC ni...
dan yang paling menjadi tarikan kalau korang datang..
ialah.... 
tempat2 makan!..
McD ada, KFC ada...
tak nak makan fast food...restoran2 makanan laut pun ada..
tapi kalau bawak bebudak ni..jangan harap la diaorang
nak gi ke restoran biasa...

Nak makan McD ke KFC ??

KFC!!!!! 
Jaja dah agak dah..bebudak ni sure nak KFC lagi dr McD...
konon katanya makan burger je tak kenyang..
KONON!!!!

Kalau dah hantu ayam tu, cik jaja cakap apa pun dah tak guna...

Lepas dah siap2 makan..jaja tengok jam..

baru kul 5.50...!

Ada 40 min lagi before kelas En Zack habis..
nak tak nak kena la lepak lagi kat pantai...
bebudak tu ajak jaja gi jalan kat jambatan kayu tu..

ish, tak kuasa weh...dengan perut tengah sengkak lagi sebab kekenyangan..
lagi korang nak dera cik jaja jalan jauh2 ek..
dok tepi pantai sudah!

Nak tak nak, mengikut je la diaorang...

Masa kitorang dok lepak2 sambil tengok gelagat2 orang kat pantai..
alih2 kitorang tertgk la aksi seorang mamat ni..
tengok dr gaya dah macam anak beranak Bob Marley..
dengan rambut Dread Lock (betul ke eja?) tu..pakai seluar hawaii...
mamat tu berjalan kat tepi pantai sambil bawa papan surfing..

Gilo ko apo mamat ni...?
takkan nak surfing kat laut yang tak berombak kot..

Kiranya time tu..semua orang yang ada memang dok perati mamat ni je la..
dia pun masuk la dalam air..meniarap atas surfing board sambil2 tangan 
menguak2 berenang ke tengah...
Tapinya dekat 5 min jugak la dia dok floating kat situ tak buat apa2..
sebabnya dok tunggu ombak datang...
nak surfing macam mana, kalau ombak pun besar2 'roti gulung' jek...
lepas2 tu ada la sekali dua ombak besar datang..dapat la jugak
dia tunjuk skill dia tu..
tapi idok la terror bebenor...asal dia nak berdiri jek..
dia jatuh..sampai last2 surfing board tu terpelanting...
Gaya ada..tapi habuk tarakkkk....

Dah anak2! 
Jom Balik!!!!!

4 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

syoknya jd nina & miza yer...rajin sungguh cik jaja ajak pi ronda2 dapat makan sedap2 lagi.....

mya...fiqa....firassss.....meh2 kita jadi jiran cik jaja juga mehhhh....:D nnti dapat ikut pi jalan2..makan kfc...dan yg penting udang besaq2!!!!! ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ita citot said...

beshnyeeeee..... mmg nampak dah lain la kak TC ni. dulu mcm tak bersih sgt camni. ade rezeki ble la g hanimun kat sini nnti. ade rezeki lagi, ble jumpe akak skali ;)

JaJa'Z said...

kak lieya: akak janga tak tau kak..sebab jaja selalu dok bawak budak berdua ni keluar jenjalan..rupa2nya ada anak jiran yg lain jeles...tapi sedap nina menjawab ' sapa suruh ko tak berjiran ngan cik jaja'.hehehhe

kalau mya, fiqa ngan firas dok sini sekali..memang penuh la keta cik jaja bawak korang semua..last2 cik zack korang yg kena tinggal..hehehhe

JaJa'Z said...

ita : akak yg dok ktn ni pun jarang dtg situ dik..setakat tgk laut jek amik2 angin..sekali sekala bleh la..kalau selalu2 pun boring jugak..meh2 hanimun kat TC..ada hotel hyatt..bleh lepak situ..insyallah, ada rezeki kita bleh jumpa..

Related Posts with Thumbnails