JaJa'Z Latest Stories

Monday, February 7, 2011

Cuti2 CNY @ Bukit Gambang Water Park

Sempena cuti CNY bebaru ni mostly semua adik beradik En Zack balik 
kecuali abg ke3 dia sebab ke Korea dan sorang lagi adik ke 6
sebab bersama isteri kat Sabah yang tengah berpantang....

Awal2 lagi adik ipar jaja mengajak ke Bkt Gambang Water Park utk cuti kali ni..
ye lah, dah alang2 ramai yang balik...

Korang jangan tak tau...ni first time jaja gi ke situ tau..padahal dr umah jaja nak ke Bkt Gambang tu
dalam 15 min jek..
ntah la, maybe sebab jaja ngan En Zack malas nak bersesak2 dengan orang ramai..
tak pun memang malas nak gi..
hehhe

Tapi kali ni cakap kat En Zack..kita gi jugak lah..
kalau tak, bila la lagi dapat gi main2 air...
Pagi tu kitorang sampai berdua jek..
adik beradik yang lain dah masuk dulu dah time tu..
ni pun dah kira awal lah..parking pun kosong lagi...
dan jaja suggest kat sesapa yang nak gi situ, dtg la awal2 pagi..kalau tak...
menapak la korang kena parking jauh2...

Lepas dah jumpa dengan family member yang lain, port pertama kitorang ialah main kat slide..
tapi tak bawa la plak camera time tu..dlm kepala ingat nak naik slide jek..
dengan camera sekali tertinggal...

Tapi tobat!!!
takmo naik dah..pening kepala weh!
berpusing2 bagai..rasa nak tercampak jek keluar dr slide tu..
ngeri!!!!

Pastu,anak sedara jaja gi plak sewa bola tampar... 
jadi la plak perlawanan persahabatan antara ahli keluarga...
jaja tak joint pun..just jadi juru gambar jek...
poyo jek muka En Zack main bola tampar.. hehhehe 
Tempat main bola tampar ni berdepan dengan Coco Beach...
yang tak bestnya, keliling ramai orang..
so, takut2 jek kalau bola tu tetiba gi kat celah orang2 ramai tu.. 
Adik ipar jaja ngan Ichah! 
Dah nampak macam betul2 kat tepi pantai kan? 
hehehhe
anak sedara jaja ni tak kira orang ramai dah..
dia buat keja dia jelah main2 pasir sorang2...

Sesambil orang2 tua main bola tampar..jaja ajak bebudak ni pi kat tempat ikan Phirana.. 
Jaja ngan anak2 sedara..

Tempat ikan phirana ni kiranya untuk tempat bebudak main..
tapi rasanya dengan orang2 tua sekali bedal naik mini slide kat situ...
yang menariknya kat tempat ikan Phirana tu..ialah menda alah ni...
.
.
.
Air akan dipenuhkan dalam tangki ikan phirana...
bila dah dekat2 nak penuh....
semua pakat2 lari dok kat blah bawah ikan phirana tu.. 
sediaaaaaaa 
gedebushhh!!!!! 
Makan budokkk!!!!!

Jaja tak kuasa nak lari2 dok kat bawah air tu weh..
dah la sakit air tu jatuh atas badan..
jadinya jaja lepak2 dengan SIL je lah..sambil2 buat foot Spa...
hehhehe 
My dear SILs..
Kak Ida and Kak Aya... 
Baby Ichah ni takut dok dalam air...
tapi sekali dapat main, terus tak nak bangun..sampai kembung2 pampers dia..

Part yang paling jaja suka kat GWP ni..ialah area Coco Beach...
area kolam air macam laut tu..siap berombak2 lagi... 
main naik2 pelampung ngan En Zack..
hehhehe
Ngada2 tak...?
En Zack kerja dia..tolak pelapung jaja ke tengah jek...
sebab bini dia ni tak sampai kaki nak bawa pelapung ke tengah..hehhehe
and sampai satu masa, wave kat coco beach ni memang besar...
melambung2 semua orang yang dok atas pelampung..
jaja pun sampai dua kali jugak la tersungkup keluar dr pelampung tu...
but my 'lifeguard' cepat bertindak..
hehheheeh

Kepada yang nak datang ke BGWP ni make sure awal2 korang booking Cabana..
bleh la jadi tempat letak2 bag ngan barang2 korang...
penat2 main air..bleh rehat2 kejap dalam cabana ni... 

En Zack ngan adik ipar lelaki dia..dan adik beradik dia yg lain...
sama tak muka En Zack dengan adik pompuan dia yg pakai spek tu??? 
gambar berdua harus la ada kan.... 
adik ke 7..Murnie ngan Shahrul.. 
Kakak sulong En Zack...Kak Aya ngan Abg Zaki.. 
Model pelapung...
and last but not least.... 
Pak and mak2 sedara with anak2 sedara...

Memang tak sedar sungguh masa berlalu bila dah main air ni..
tau2 jek tgk jam dah dekat kul 2...
tapi muka masing2 macam tak nak balik lagi...
lepas dah tukar2 baju semua, kitorang keluar dr BGWP lebih kurang kul 3 petang
dengan muka masing2 dah berbelang2 dan kemerah2an..

Enjoy and fun sangat2!
dan insyallah, jaja ngan En Zack plan nak gi lagi tapi berdua jek..
awwww romantik tak??
dush dush!!!!

Jaja'Z: Nantikan entry picnic2 plak ek...

6 Beu-T Is Talking:

Citarasa Rinduan said...

jaja...
happnya kalian disana..

jaja, 15 minit jer ngan gambang..kalau ayu..harus seminggu sekali belajar berenang..

peeh..............

dieya said...

ish k jaja ni.. yg slide tu laa dieya paling suka sekali! dulu time sekolah kalau gi water park naik slide tu berkali2, lepas turun sanggup panjat semula sampai atas coz nak naik lagi. best!

azila said...

salam..jaja..kami cuti aritu nyaris2 nak singgah kat GWP, tp disebabkan sampai sana dah mlm..tros cancel..lenkalilah..mcm best jer:)

kasih suci said...

seronok kan maian2 air kat situ...teringat pulak time pergi bercuti ngan anak2 buah...seronok bangat!!!

Mamamya said...

seronoknya main2 air yer...klu bawa budak2 kat umah ni sana kompom x mau naik....

citer pasal slide akak ingat kisah mandi manda kat water world melaka...uihhh...mmg menakutkan lah...sumpah x mo naik lagiK!! rasa mcm nak terkeluar dr slide tu kan...iskh...x tau la mcmana dieya (ekk...masuk nama minah ni plak..ehehehe) blh suka main slide tue....

p/s: insya'allah nnti akak akan bawa anak2 ke kuantan...amin.

Ogy said...

bestnyaa jaja....berapa entry nk masuk situ....?

Related Posts with Thumbnails