JaJa'Z Latest Stories

Sunday, February 6, 2011

The Chicken Rice Shop ECMall..You're Banned!

Yes! u heart me...You're banned!!!!!

Menyesal! Tobat! Tak hingin!
lepas2 ni nak pi makan kat situ lagi...rela pi tempat lain yg lagi mahal
dr kena service yang hampeh macam ni..

Jaja la nak sangat makan nasi kononnya..tangan siap ketar2 sebab tak kena nasi lagi hari tu..
tu yang masuk jugak TCRS ni...
walaupun sebenarnya nak gi makan kat tempat lain...

Hari selasa lepas, jaja ikut En Zack gi Kuantan..
kebetulan dia ada kelas agama  kat Masjid..so, jaja amik kesempatan la nak merayap2..
pastu jaja angkut sekali Miza,dah alang2 dia pun mmg dah cuti sekolah..

Dah hantar En Zack, jaja terus ke ECMall..
awal2 dah cakap kat miza yang jaja lapar dan nak makan nasi dulu..

Awal2 masuk TCRS ni pelanggan tak la ramai mana..tapi boleh dikatakan 80%  dr meja2
yang ada tu ada pinggan2 bekas pelanggan makan..
punya la banyak meja yang tak berkemas...bersepah2 tak terurus langsung..
tapi sebab nak nasi punya pasal..
masuk la jugak kat TCRS tu... 

Bila dah duduk dekat 10 minit, waiter tak datang2 jugak..
kot la nak dtg hantar menu pun tak jugak...jaja dah start panas hati dah time tu..
jaja dok pandang jek kat area kaunter..ada dua tiga orang pekerja TCRS kat situ..tapi sorang pun
tak alert dengan pelanggan2..
jaja ni sampai dua tiga kali angkat tangan dengan harapan nak bagi diaorang nampak kita
tapi harammmmmm tak datang2 jugak..

last2 ada lah sorang waiter pompuan ni dtg hantar makanan kat meja depan kitorang
then terus jaja mintak menu...
lepas dah letak menu..minah waiter tu pi la angkat2 pinggan kat meja2 lain plak..
dah rasa macam minah tu sorang tu jek yg kerja..

5 minit lepas tu,dia datang semula untuk amik order...
muka ok lagi time ni.. 
miza pun ceria lagi...sebab nak makan punya pasal kan...

Lepas dah amik order kitorang,
 minah waiter tu sambung balik angkat pinggan 

Dia bawak satu besen kecik, then angkut segala pinggan2 ngan cawan2 bekas pelanggan makan..
punya banyak pinggan2 yang ada tu..dia sumbat semacam jek dalam besen tu
sampai la penuh...

Cik Jaja, penuh dah besen dia tu..dok bubuh lagi pinggan kat dalam..
Miza rasa sat lagi jatuh jek besen dia tu agaknya..

Lepas jek Miza cakap macam tu kat jaja...
terus..

Prangggggg!!!!!
Memang masin mulut Miza..besen tu jatuh sampai terabur segala pinggan ngan sisa2 makanan..
terus kembang tekak2 kitorang dah time tu...

Pastu baru la datang sorang lagi waiter lain dtg tolong dia..

10 min lepas tu..nasi ayam hainan jaja sampai..
tapi kalau korang dapat hidangan macam ni korang puas hati tak? 
tak berkenan jek jaja tgk mangkuk sos tu..
tak bleh ke proper sket nak hidang makanan kat pelanggan.. 
ni makanan Miza..
noodle with BBQ chicken and wonton..
Miza ni memang tak pernah makan menda ni, tapi dah dia nak rasa..jaja order je la untuk dia.. 
addition..jaja order pie tie ni yang kuahnya sampai ke sudah tak dihantar..

Jaja pun dah memang lapar..bedal semacam je lah nasi ayam tu... 
Miza pun ayu jek lagi muka dia awal2 makan...
tapi bila part mee tu..dia rasa lain macam jek...macam tak kena dengan tekak dia..
wonton tu dia awal2 pass kat jaja dah sebab katanya tak sedap..

dah dia kata mee mcm lain..jaja pun rasa la jugak..
memang betul la..memang lain..tak tau nak describe macam mana..
yang pastinya memang kembang tekak bila makan...
terus jaja cakap kat miza, stop jek...
muka miza pun dah semacam jek... kang tetiba dia muntah, lagi naya
orang tengah kembang tekak! 
muka serik dah nak makan kat situ!

jaja suruh miza minum cepat2 then gi bayar pastu terus blah dr situ..
tobat takmo dah makan kat situ..
dengan service yang hampeh..hangin jek rasa..
jangan harap la orang nak pi lagi kalau service hampeh macam tu...

Jaja'Z: Lepak mamak lagi syok!!

21 Beu-T Is Talking:

::Azura Rahman:: said...

wah.. teruk betol service kt TCRS tu.. kzura penah makan situ 2 kali.. pestime dgn asben.. 2nd time dgn member2 opis.. tapi time tu ok je servis dia.. lgpon time tu budak2 praktikal kzura dulu keje situ.. diorg la yg layan.. now diorg dh lama benti.. maybe x tahan keje situ kot.. huhu..

*tmpt makan fav kzura dgn asben of course Johnny.. sedapppp.. terbaek..ekeke..

farhana_aziz said...

teruknya service kat situ..tak tahan siap boleh jatuh segala pinggan mangkuk.haih~mmg takde etika la.kalo kite pun dah hangin kak jaja..tapi personally mmg kureng sket makanan kat TCRS tu..baik mkn kat rasamas.ok sket kot..:p

munna said...

munna pernah makan kat sana.. diorg punya staff mmg suka bergossip sesama diaorg .. nampak customer buat macam tak nampak aje...

Suzie said...

pernah kena dkt mines punya TCRS...pinggan mkn bersepah atas meja tak berkemas,servis lembab n dorg mmg tak ramai pekerja

marina anakcikbob said...

cuba tgk kat alamanda..
lagi la 99% pekerja dia vietnam ke taiwan la camtu..
manager je melayu.
gelii!

kasih suci said...

ishk teruknye service diorg...memang patut kne banned pun kak...lenkali udah2 la ke situ lg....

nurulazham said...

nurul mmg dah tak makan lagi kat TCRS dgn Johnny...
kalau rajin..google lah status halal diorang... :)

dieya said...

ish2 ye ke? selama dieya gi chicken rice shop kat kl ni ok je, takde laa pengalaman horror gitu. staff kat kuantan tu tak lulus training kot.

azila said...

heheh..sama la kes zla kena dulu kat Noodle Station Alamanda, disebabkan servis yg teruk...sampai skang kitorang banned NS..bayar mahal xper kalo servis tip top:)

Mamamya said...

huhhh..klu kmdo ni dah terlungkup meja gamaknya...sbnrnya kami dh byk kali nak makan kat TCRS ni tp asyik tergendala jer...x tau la mcmana service kat jb ok ke x....takut lak nak pegi...

JaJa'Z said...

kak zura: tu bukan first time jaja nak gi makan kat situ..dah beberapa kali gi..tapi bila tgk pinggan bersepah2..terus kitorang blah..best lagi kat noodle station...

JaJa'Z said...

farhana: akak pun suka rasamas lagi..tapi rasamas kat ecmall pun akak rasa service lembab jugak..dulu ada sekali tunggu dekat 15 min pastu baru dtg cakap ayam jenis akak nak tu dah habis....hangin jek,,,

JaJa'Z said...

munna: tu satu menda yang akak geram jugak..pekerja dia dok soksek2 kat kaunter dengan pekerja2 kfc yg dok tengah rehat..padahal supervisor dia ada kat tepi tu dok sama layan borak...sakit jiwa betul..tak bleh ke alert dengan pinggan2 tak kutip..pelanggan2 nak masuk makan lagi...

JaJa'Z said...

kak suzie: diaorang tu nak je jaja gi cakap depan2..kita bayar service tapi service macam hampeh...geram giler..why this people tak alert ek...

JaJa'Z said...

marina: kalau kat ecmall ni kat TCRS dia pekerja melayu..tapi kalau kat Black Canyon,kat Big Apple, kat Noodle Station mostly memang pekerja2 'oversea'..dah la cakap pun tak paham..geram!!!!

JaJa'Z said...

Kasih: tobat tak gi dah! meluat!!!!!

JaJa'Z said...

nurulazham: erk??? kena check jugak nampak gayanya ni...

JaJa'Z said...

dieya; agaknya lah kot..tah2 tak gi training2 pun..maybe tak semua kedai TCRS ni yg service mcm ni..tapi selama yang akak dah gi kat ecmall,ngan kat kl sekali..memang teruk servicenya...

JaJa'Z said...

kak lieya: sama la..kalau zack pun dah lama ajak pi kedai lain..dia memang tak layan tempat lembab2 macam tu...kalau akak nak gi makan kat TCRS kat jb, time akak masuk tgk pinggan bersepah atas meja..hantar menu pun lambat..takyah la masuk kak...memang sah2 la teruk servicenya...

JaJa'Z said...

zila: setakat ni service kat noodle station kuantan tiptop..takde apa2 komplen lagi nak dibuat..kalau gi pun order cepat jek sampai..tapi yang ni betul2 buat jaja naik hangin satu badan....

Ogy said...

eee tgk pun mcm tak menarik je....sabauu jelah....

Related Posts with Thumbnails