JaJa'Z Latest Stories

Monday, January 3, 2011

Yong Tau Fuu...

Lama betul rasanya tak tibai yong tau fuu...
maklumla lama jugak la jaja tak menjengah ke pasar malam..
memula beli sate..pastu beli plak nasi dagang untuk En Zack..
last2 lalu kat depan gerai yong tau fuu..siap bleh patah balik jaja ni..sebab nak beli..

Pilihan jaja untuk yong tau fuu mesti banyak amik sotong kembang tu..
fish cake ngan fish ball amik sejenis, kangkung ngan mcm kueh teaw tu wajib la ada sekali..
makan dengan sos pedas dia..uishhh..licin jaja makan semalam..
sket pun tak pelawa kat suami sendiri..
baik kan perangai jaja..hehehheh 
petang tu masa lepak2 kat umah..tetiba dengar bunyi..
kling kling kling...bukan kel*ng ek...
rupa2nya Cik Desa datang..
Cik Desa ni jual home made aiskrim..
macam2 pilihan ada..kon 20 sen,kon 50 sen,kon seringgit..
dalam cawan,aiskrim roti...sebut jek nak yang mana..
pastu siap2 tabur ngan chocolate rice tu..

Uishhh..makan sampai licin!

Jaja'Z: Sedap gak kalau dapat ais krim malam2 macam ni..

6 Beu-T Is Talking:

Citarasa Rinduan said...

jaja

sabor jerlah ayu lalu sini..
selain tayang yong tau fu..ada aiskrim lagi

wawawa..
diet oooooo.

hehehhhe
selamat tahun baru 2011 dan selamat bertugas cikgu jaja

JaJa'Z said...

hehhehe..sapa suruh ayu lalu..terliur ekk..hahahhaha sedap ayuuuu..alah, bukan menggemukkan pun setakat yong tau fu tu..

eisya layyinan said...

salam jaja
da link da blog jaja

sedapnye yong taufu..
kat sini xdek..huhu
saya suke yongtaufu kat kg majidee johor tuu
siap ade sup die lg
pastu cicah sos die
sedap sgt2

JaJa'Z said...

hai lynn...

alah lynn..kat blog2 masakkan ada resipi yong tau fuu ni..lynn bleh gak buat kat sana..cuma kena cari frozen food tu je la..

::Azura Rahman:: said...

oh my peberet yong tau fu nie..

Jaja.. jom g ktn parade..

JaJa'Z said...

kzura: kat ktn parade ada yong tau fuu ke?

Related Posts with Thumbnails