JaJa'Z Latest Stories

Monday, January 17, 2011

From Argentina,Uruguay and South Africa With Love ...

First of all...this entry just for u my dear DIEYA...

Sapa la plak Dieya ni kan???
Dieya salah seorang sahabat blogger jaja..kitorang just kenal melalui blog masing2..
tak pernah bersua muka..tak pernah mendengar suara...
tapi jaja rasa antara jaja dan dieya seakan2 dekat dihati..dah ala2 mcm TV9 jek
biar pun tak pernah berjumpa secara live, tapi banyak kisah yang kami kongsi bersama..

Jaja pun tak berapa ingat 'kisah' mana yang merapatkan kitorang.. (entry ke Singapore kot)
tapi...
since that day..jaja tak pernah miss walau satu entry  dalam blog dieya..
terutama entry2 melancong dieya ke serata tempat yang membuatkan jaja suka sangat baca 
entry2 dieya tu..

So, bulan 12 tahun lepas dieya mengembara lagi..dan kali ini destinasinya ke
Argentina,Uruguay dan seterusnya ke Africa Selatan...
Dasyat tak?
Kalau jaja la kan..tak terpk nak gi tempat2 gitu...hehhehe
baik jaja pi London ke...Paris ke...Jepun ke...
Ni dia si manis jelita Dieya..kat atas Table Mountain di Africa Selatan!!
lawa kan permandangan kat atas gunung tu..

Dua minggu jugak la dieya dan kawan dia melancong...
so, balik jek dr holiday tu..dieya msg jaja..

Kak  Jaja, dieya dah pos cenderahati untuk kak jaja tengah hari td...

Uishhh...apa lagi!
Excited sakan la jaja kan..sebab jaja pesan kat dieya belikan jaja FM...
saje jek untuk kenang2an..
Hari2 la jaja dok tunggu van pos laju..tapi tak datang2 jugak..
alih2 masa jaja ke sekolah petang jumaat lepas sebab ada LADAP..
time2 tu jugak la van pos laju sampai..
dah la En Zack pun takde kat umah..nak tak nak kena la jaja amik sendiri
kat pejabat pos laju keesokkan harinya..
mujur la hari sabtu pos laju buka...kalau tidak..
puas la jaja menahan kesabaran sebab nak gi amik hadiah tu hari isnin pulak...

 Jadinya esok tu...
jaja pun siap awal2 pagi..nak ke pos laju..
jaja angkut sekali minah 2 orang ni sebagai peneman....
meriah sket kalau ada bebudak ni... 
Tempat yang dituju ke pej pos laju yek..bukan ke kedai 4D sebelah tu..
hehheheh 
time ni akak yang kerja dlm pos laju tu terkejut sebab tetiba ada plak keluar cahaya flash 
dia tak tau..yang masuk tu artis glamer..
hehheheh

Masuk dalam tu gedebak gedebuk..bagi IC..tanda tangan lebih2 kurang... 
maka...
sampai la juga bungkusan ini dalam genggaman ku....!!!

Jaja ingat nak buka bungkusan tu kat umah jek..
tapi minah dua orang tu sakan suruh jaja buka cepat2 sebab nak tau apa isi kat dalam..
nak tak nak buka la jugak kat dalam kereta...
jaja yang dapat hadiah, diaorang la pulak terlebih excitednya...

Tu blom lagi layan bebudak dua orang tu punya soalan masa on da way nak pi
pos laju...

Cik jaja nak amik bungkusan apa?
Kawan cik jaja tu orang Argentina ke?
Dia pos dr Argentina ke? jauh tu....
Cik Jaja paham ke apa dia cakap..?

Adoila..puas Cik Jaja korang ni nak menjawab tau..
sebab bebudak ni dok terbayang mat or minah2 saleh yang hantar barang2 tu...
rupa2nya..minah MAS..hehhehe

Dah! dah!..jom buka hadiah.... 
buka dengan penuh kesabaran dan keterujaan....hahhaha 
wah! kotak hijau...
sebenarnya time ni jaja rasa heran dah...

Takkan aku pesan FM sampai boh dalam kotak besar ni kot!

Sekali buka! lebih dr FM jaja dapat...macam2 ada... 
Tak sangka dapat menda2 ni...
blah kiri tu sweet..Dulce De Leche..coklat susu!
yang kanan tu plak namanya Alfajor,an Argentinean cake!
bak kata Kak Aida
 'Wajib makan cake ni kalau ke sana'...

So far, dua2 menda ni jaja tak makan lagi..bukan apa..sayang nak makan..
kang habis plak.. bleh???
hahhahaha
FM dr South Africa... 
blah kiri, FM dr Uruguay
yang kanan, FM dr Argentina...kena tango la plak lepas ni kan... 
Love letter dr dieya..hehheh
lepas akak baca surat tu..bebudak tu berebut2 nak baca jugak...
baca kuat2 sebijik2 plak tu..sebab takut tak paham..
hehheheh

dan last sekali..hadiah yang paling penting! 
t-shirt dr Buenos Aires!
Jaja tak try pun lagi t-shirt ni..harap2 muat la kan..
ingat kan memula dapat la t-shirt Boca junior..tapi dapat t-shirt i Love Buenos Aires
pun kira dah besar rahmat dah la..ekekkeke..(JK Dieya!)

Jangan risau dieya..t-shirt tu dah selamat akak hanger dalam almari elok2...
tapi En Zack sempat gak la cakap..

Kalau tak muat, bagi kat abang je lah ek..!

Jangan harap okeh!!!!

Biar tak muat pun..tetap ku simpan sampai bila2...
hahahha
giler dengki ngan suami sendiri...

Dieya, thanks for everything..so much appreciate it..suka sangat2...
nice to know u and harap2 ada rezeki ,kita dapat jumpa tak lama lagi..
sambil naik kereta HONDA baru gi makan seafood paella...hehhehe
love u to da max lahh!!!

Kepada sesiapa yang berminat nak kenal dan baca entry2 travelling dieya..
moh ramai2 ke blog Dieya..kat SINI
pastu korang baca la semua entry yang ada kat situ sampai juling...
hehheheh

Jaja'Z: love how the friendship bonding 

6 Beu-T Is Talking:

dieya said...

tuh dia artis fofuler gi pos laju, setiap langkah ada paparazzi follow!

kelakar laa budak 2 org tu.. siap baca kuat2 yek! hahaha!

u r most welcome k jaja :-)
betul laa mcm TV9, dekat di hati gitu.. lap u lah! nanti dtg kl let me know k, kita gi makan paella!

kasih suci said...

wah...sonoknye dpt hadiah dari ober-c...nak jugak..hehehehe...

Mamamya said...

tumpang happy......:) senyum manjang akak baca n3 ni...

JaJa'Z said...

@dieyatu la pasal dieya..penat aka melayan bebudak tu..blom tambah bertekak dlm kereta..berebut nak tolak troli..berebut nak dok depan dlm kereta..ish..penat dengan diaorang..but it was fun..

for sure dieya..sangguh tangguh tak gi kl sebab dieya tau....

JaJa'Z said...

@kasih sucimana bleh..kena kedekut sket..sebab mai dr jauh..hehhehe

JaJa'Z said...

@Mamamyahehhe...senyum je ek.... :p

Related Posts with Thumbnails