JaJa'Z Latest Stories

Friday, December 17, 2010

Berjimba2 Di Kolam Memancing Udang Galah..

Sebenarnya dah banyak kali jaja ikut En Zack gi memancing kat kolam ni..
tapi gambar yang gi hari tu, tak di upload2 ke entry lagi..
termasuk semalam rasanya dekat 7 kali dah kitorang datang ke kolam ni..

First time datang dulu, memang excited giler jaja..
feel bila dapat udang tu..uishhhh memang la tersangat best...
semua pakat2 fight sapa yang dapat udang dengan penyepit paling besar
but end up penyepit2 yg dapat tu semuanya last buang jek, sebab bukan ada isi pun..
hehheheh

Jom jaja bawa korang semua tgk tempat jaja ngan En Zack mancing udang..
Actually kolam ni tak jauh mana pun dr umah jaja..
adalah dalam 10 min jek dah sampai..terletak dalam 2 km dr airport Kuantan

Asalnya memula just ada kolam ikan siakap jek..
hujung tahun baru ni  baru di buka kolam udang galah plak..
Keliling kolam ada sedia tempat duduk ni..blah ujung sana tu, kolam ikan siakap.. 

 Setakat time yg kitorang gi..takde lah penuh sesak dengan orang2 lain..
adalah paling ramai 4 or 5 orang pemancing jek..
kalau ramai2 sangat pun, buat sesak jek...
time yang best gi kalau time panas sebab En Zack kata time tu la udang aktif..
tapi jangan gi kalau air sejuk2..udang dok 'tido' kot..heheh
katanya lah..jaja pun kurang pasti ya ke tak...
As usual..jaja memang hangkuttttt sekali dengan 2 minah ni..
dah kebetulan malam semalam diaorang dah nak balik kampung..jadinya jaja bawak la sekali..
minah berdua ni memang jaja selalu bawa kalau gi memancing..
Kak Zah ngan Cik Nazri pun dah tak kisah

"Mak cakap, kalau nak keluar dengan Cik Jaja gi mana2 pun boleh"

hehhehe
pandai la ko nak membodek Cik Jaja ngan Cik Zack korang ek...
bila dah bawak diaorang,harusla hasil tangkapan jaja bagi kat diaorang jugak..
siap2 masak, jaja pass kat diaorang separuh..biar sama2 merasa..

Jom kita tgk aksi En Zack memancing.. 
 Bak kata Nina 

"Bagus Cik Zack hari ni pakai tudung"

hehehhe..apa2 je lah Nina wei...
 Tu la member memancing En Zack...Cik Man jaja panggil dia..
Cik Man ni tiap kali gi mancing..memang tak pernah dapat siket..
tiap2 kali gi wajib dapat sekilo ke atas udang galah..seminggu kadang2 berapa kali dia gi mancing..
asal dia baling je umpan, takdan seminit dah dapat...
bengang jek kitorang tengok..
Si Nina ngan Miza lagi la..jeles memanjang tiap kali Cik Man dapat udang
dah la besar2....Hishhhh
 Penat berdiri..dia duduk..
puas kat port sini...dia pi port sana plak...
gi lah sekeliling kolam pun..takde sapa yang melarang..
Ni umpan yang diaorang guna "umpun2'
korang tau tak umpun2 tu apa?
Umpun2 ni kategori mcm cacing jugak..tapi umpun2 ni ada kaki2 halus...
geli wehhh..tapi Si Miza ni selamber badak je kadang2 tlg En Zack boh umpun2
kat mata kail...
Me?? Yuckkkkk :p

Lepas 2 jam memancing, rezeki semalam...
 dapat la 9 ekor jek..
alhamdulillah..dapat la merasa sket sorang..
setakat yang kitorang gi..paling banyak dapat pun 13 ekor jek...
tapi masa tu guna dua jorang..siap jaja pun memancing jugak...
tapi jangan tak tau..jaja dapat 8 ekor dan En Zack plak 5 ekor jek..
tapi dia eksen gak..sebab yang dia dapat besar2 sket dari jaja punya...
nyampahhhh!!!

Dah 2 jam weh!!!
moh kita balik...kang kena extra charge plak sebab lebih masa...

 "Cik Jajaaaaa..ada banyak anak ikannnnn"

Excited budak2 ni...

Hasil tangkapan semalam.,jaja siap masak awal2..bagi bebudak tu merasa..
kang tak sempat plak makan sebelum balik kampung..
dan hasil nya..
Udang Galah Goreng Belacan Berlada Hitam...
^___~

Semua licin ditibai oleh 'hantu2' udang....

Jaja'Z: Rindu kat budak 2 orang tu...

3 Beu-T Is Talking:

kasih suci said...

cam pernah nampak la kolam ni kak...kalau otw balik Trg, lalu kan kat kolam ni?

JaJa'Z said...

kasih..jangan nak memandai dik..awak mana lalu kalau nak balik ghanu..kolam ni masuk simpang nak ke airport..hehhe..kolam lain la tu...

kasih suci said...

oh yeke? hihihi...silap kolam maa...hehehe

Related Posts with Thumbnails