JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, November 10, 2010

Ubi Kayu Punya Cerita..


Sejak dua tiga menjak dok tgk member2 blogger dok tayang menu ubi rebus ngan sambal bilis,
tetiba jaja plak yang jadi teringinnnnnn sangat2 nak makan menda alah tu..
tapi stail jaja makan suka cicah ubi rebus dengan gula jek..
ada orang suka cicah ubi dengan kelapa pun sedap jugak..

Jadinya jaja pun suara kan la hajat kat Kak zah..yang jaja ni teringin nak makan ubi rebus..
Kak Zah plak menyokong..

Time petang2 pekena ubi rebus dengan kopi o sedap jugak jaja...

Bila dah ada geng, jaja pun mula la operasi cari ubi kayu tu..
hajat hati tu, jaja nak beli ubi then bagi Kak Zah yang rebus..kang kalau jaja yg rebus,
takut jadi mcm lain plak..hehhehe..bleh terima pakai tak alasan ni??
dasar pemalassss..hak hak hak...

Minggu lepas time jalan2 kat pasar malam jaja dah jumpa ubi kayu tu..
tapi mengingatkan yg jaja nak gi Temerloh last week, terus tunda ke hari lain plak..
Dah kebetulan tadi time membeli kat pasar malam, jaja jumpa jek ubi kayu tu...
terus bedal beli 2 kilo...
sampai kena tegur dengan brother yang menjual tu..

Nak buat kerepek ubi raya haji ke dik..?

Hehhehe..sabar je lah...

On the way nak ke kereta lepas membeli tu, jaja lalu plak depan member En Zack
yang berniaga ikan kat situ..dengan selamba dia jerit kat jaja..

Wei cikgu..ubi kayu pun nak beli ke??? dah macam orang susah je ...
Sian ko..nanti aku hantar beras kat umah ko ek...

Kurang asammmmm betul.....
dah la orang tengah ramai time tu....malu giler jaja !!!!

Cepat2 jaja blah dr situ... :p

Sampai je kat umah, terus bagi ubi kayu tu kat Kak Zah..
Insyallah, tu projek petang esok...
makan ubi kayu rebus la kita esokkkkkk :p

Jaja'Z: Ubi goreng pun sodap..

4 Beu-T Is Talking:

sarah-najwan said...

jaja..buat bukus manis(oghe klate panggil ni)..sedap wey..parut ubi kayu+kelapa parut+ nise>balut dgn daun pise..then kukus..walaaaaa..sedaknyer..

JaJa'Z said...

kak zia, jaja tak suka..hehhehehhe..menda2 yang ala2 tepung bungkus ke..tepung pelita ke..jaja memang tak makan kak...ubi rebus or goreng je suka..lepat ubi suka la..

Jamiel said...

Pergh..
sedap tu..
Asal smua asyik citer ttg ubi je ni..
terliur lak..

Danial Ikhwan Jaafar said...

ooo best wooo..kat kerteh belakang rumah ada belambak, uncle jeff tanam. nak tarik tu malas sket..hehe =P

Related Posts with Thumbnails