JaJa'Z Latest Stories

Sunday, November 14, 2010

Cikgu Doakan Saya Yer.....


Cikgu doakan saya yer..
Cikgu ampunkan dosa saya yer..
Halalkan semua ilmu yang cikgu bagi saya yer..
Cikgu, maaf yer kalau ada salah silap, terponteng kelas cikgu ke...

Ni la dialog2 famous bebudak ni time sesi salam2 masa majlis Titisan ilmu baru2 ni..
Cikgu2 semua sentiasa merestui anak2 murid dia...
tak kira la seberapa malas ke..seberapa teruk ke perangai seseorang pelajar tu...
cikgu mana la yang tak nak tgk anak2 murid diaorang berjaya kan..
jaja pun sama lah..kalau boleh nak semua dapat A..nak semua lulus 100%
Memang dalam kelas kadang2 mulut cikgu ni terpaksa jadi 'mulut jahat'..
kadang2 tak tertahan perasaan nak marah tu...puas ditahan2 dah..
tapi tetap jugak kena 'jahat' kan juga...
tapi 'jahat2' mulut cikgu..bukan nak rosakkan korang semua..
marah cikgu bersebab..semua cikgu nak anak didik dia berjaya menjadi insan berguna..
kalau cikgu tak sayang korang,

 lantak piiiii lah hangpa nak jadi apa pun...

Cikgu doakan semoga semuanya diterangkan hati semasa menjawab exam nanti..
berdoa banyak2..buat latihan dan ulangkaji secukup2nya..
buatlah persediaan yang serapi mungkin..
Yang penting, IC jangan lupa bawak..pagi selasa minggu depan..
kang tak pasal2 ada tangan yang kena katok...

Jaja'Z: Korang nak exam,cikgu yg lebih2 risau...

6 Beu-T Is Talking:

Lelord said...

ce'gu jaja..doakan mamanajlaa yek... najlaa nak adik ekekkeke

. de baloon. said...

hehe kak lela jadik je kat mane2 pun. kak. kite dulu mase zaman2 skola slalu ade program mcm ni. dah slalu sgt skola buat sampai dah xde prasaan nak nangis. hehe tapi mase buat ni je rase menyesal. nangis2. lepas tu, da lupe dah. tetap nakal gak. huhu tgk kak jaja. kite teringat sorang cikgu dulu yang mmg baik hati. care sgt2 ngn kitorg sume. dia cikgu yang rajin. tapi syg dia xdapat nak tengok kitorg da hampir berjaye menggenggam diploma. dia dah pergi dulu, bertemuNya. kak jaja pun mesti baik mcm dia kan. cikgu ni dia pny jase mmg sampai bile2 murid xkan lupe. InsyaAllah. Dia menjadi sumber inspirasi :))

dieya said...

kalu k jaja nak tau, on my first day of PMR dieya lupa bawak IC! my dad terpaksa berkejar ke sekolah hantarkan. hasilnya masuk exam hall, org semua dah start. panik gak sekejap. nasib baik first paper BM objektif :-D
fortunately u were not my teacher back then, kalu tak confirm takleh jawab peksa dah.. coz tangan dah lebam kena katok.. hehehe!

JaJa'Z said...

kak lelord: tu kes lain daaaaaa.hehehhe

JaJa'Z said...

zarith: akak ni takde la rajin bebenau..ada masa memang malas jugak..dengan bebudak akak memang rapat..buat2 geng jek..tapi kalau diaorang mula naik tocang..memang kena la..akak baik, diaorang jangan lebih2...

JaJa'Z said...

dieya;Ohhhhhh..ni la salah sorang budak yg tak dengar cakap cikgu ni ek..mujur akak bukan cikgu dieya..kalau tak, kena fire dah pagi tu rasanya..hehehhe

Related Posts with Thumbnails