JaJa'Z Latest Stories

Sunday, November 14, 2010

100 Botol 100 Plus....

Semalam yang penat!

Ni la kerjaan jaja ngan En Zack seharian semalam...
dari awal pagi sampai la lewat tengah hari...

Malam sebelumnya lah, kitorang decide nak buat gotong royong amal..
hehhehe..kerja amal bersihkan umah sendiri..
siap bahagi2 tugas lagi..
and for sure la En Zack kena bahagian bersiahkan 2 toilet..nasib la ek bang oiiii!
sental la sampai puas dinding2 toilet tu..
jaja plak bersihkan bilik tidur kitorang, membawak ke ruang tamu
sampai la ke dapur...sapu sampah yang takde sampah tapi penuh dengan rambut, 
lap segala perabut2 kayu..lap segala pasu2 hiasa...lap segala cermin dan frame2..
sampai la ke dapur kitorang kemas..bersihkan bawah kabinet dapur yang dah macam
tempat kucing beranak...buang segala menda2 yang tak nak guna...
termasuklah berpuluh2 botol air 100 plus..

Jangan tak caya tau, dalam 2 plastik hitam tu penuh dengan botol 100 plus..
tu tak termasuk lagi dalam plastik2 kuning tu...
kaw2 kitorang menyumbat bawah kabinet dengan botol2 tu..
konon2 nak kumpul dulu then baru buang..hamik kauuu...last2 sampai selaut penuh dengan botol2...
sampai nak ikat plastik hitam tu pun dah tak boleh..

Selain dr botol 100 plus, segala mak nenek kotak2 kasut pun penuh..
En Zack selalu membebel..

Dah dapat kasut, buang la kotak tu..ni tak,semua menda nak simpan...
macam mana la stor ni tak penuh..

ish..kuat membebel betul laki ku itu..hehheheh
dekat kul 2 lebih jugak kitorang mengemas umah...ingatkan nak sambung bersihkan
porch kereta plak...
alih2 Kak Zah mai plak hantar kari kambing semangkok...
terus kitorang berenti buat kerja..
jaja masak nasi, goreng ikan masin...tanpa ragu2 terus bedal makan...
macam tau2 jek kitorang tengah kelaparan...

Next week harap2 dapat langsaikan kerja2 yang belum siap ..
porch kereta blom,bilik belakang blom....
next week..next week..insyallah...

Jaja'Z: Best tengok umah bersih...

11 Beu-T Is Talking:

En iLham said...

wah kak
bekerja keras sunggu kemas rumah
mesti skang dah berkilat2 sampai silau nak pandang. hehe
tahniah2

JaJa'Z said...

tak la berkilat dik...just kemas kan jek..tu pun tak berabis lagi kemasnya...serabut banyak barang2 tak berguna dah..

dieya said...

sama laa.. this weekend is spring cleaning weekend. semalam sental toilet sampai bling2. hari ni vacuum satu rumah and mop dapur.

i always keep my shoes dalam kotak. kalu letak atas rak gitu je confirm berhabuk. rak tu letak sneakers and slippers jek.

mzhany said...

wow byknye botol..hehhee tp kan jaja lelaki kalu start bebel mmg boleh tahannn ;)

mzhany said...

wow byknye botol..hehhee tp kan jaja lelaki kalu start bebel mmg boleh tahannn ;)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

jaja...
akhirnya itulah hasil semua 100 plus yang en zack simpan..punyalah banyak ko....
hehehe


tak apa pelan2...nanti siaplah buat semua kerja2 tu...
cuti sekolah kan pjg

JaJa'Z said...

dieya: akak memang bukan jenis simpan kasut dalam kotak semula..sebab tu kotak2 kasut buang terus lepas dah beli...kasut mostly akak letak dalam rak...

JaJa'Z said...

hany: hubby tak membebel...tapi satu dua ayat dia tu yg pedassss

JaJa'Z said...

ayu: bukan en zack je simpan..dengan jaja sekali tumpang sekaki..hehhehtu yg banyak tu....

farhana_aziz said...

erm bestnya bekerjasama 2 org ek..jeles~husbnd tak abis kursus lagi.huhu.malas je nak kemas umah.hehe.alasan jek.

JaJa'Z said...

ana..tak habis kursus lagi ke?? betul punya lama tu..hehhehe

Related Posts with Thumbnails