JaJa'Z Latest Stories

Thursday, November 25, 2010

Bingkisan Dari Bumi Perth...

Salam Jaja & Zack,
I know you all suka gardening (especially En Zack)
So, hopefully you like the seeds gift. Tapi i'm not sure boleh hidup dengan jayanya
kat Malaysia or not.I've chosen seeds yang boleh hidup dekat Darwin 
yang cuacanya similar to Malaysia..

Carrot tu sebab En Zack dah lama mencari biji benihnya kat Malaysia,
tu yang i put in the pack :)
Radish,zucchini & lettuce tu sebab sayur 'oversea' and i know you like planting them :)
Hope you have a happy & productive planting season!

Salam,
Mynn & Family
Perth
Ni la bingkisan dr Perth yang jaja nanti2 kan sejak dua minggu lepas...
dan alhamdulillah, selamat dah sampai ke tangan jaja petang semalam...
Macam yang korang baca kat atas tu..
Ni la dia kiriman dr Kak Mynn untuk jaja or lebih tepatnya untuk En Zack...
Biji2 benih sayuran!!
Kalau sesapa yang ikuti blog jaja ni, sure korang pernah tgk 'farmville' kitorang
yang diusahakan sendiri oleh En Zack..
Dan kebetulan kat Perth sana pun Kak Mynn pun suka berkebun..
so, jaja pernah la berkongsi cerita dengan Kak Mynn pasal En Zack yang memang suka
bercucuk tanam..
tercerita plak pasal En Zack suka berangan nak tanam sayur2 'oversea'
terus Kak Mynn pos kan ke jaja biji2 benih ni...

Jaja pun tak sure bleh ke tak sayur2 ni hidup kat Malaysia..
sama2 lah kita nanti kan okeh..
kalau En Zack berjaya tanam semua sayur2 ni,Insyallah jaja akan tayang kat blog nanti...

Nak tengok orang yang paling excited dapat biji benih ni...????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ni ha!

" Suka kemain dia dapat biji2 benih ni Kak Mynn...
sampai tak sabar2 dah nak gi tanam petang semalam...hehhehe "

Million thanks to Kak Mynn sekeluarga nun jauh di Perth
( cilok dr blog kak mynn)
Mana2 yang tak pernah lagi jengah blog Kak Mynn,
jom kita serbu blog Salam2Benua

Jaja'Z: Ada juga untungnya bila berblogging...

14 Beu-T Is Talking:

lemongrass said...

Alhamdulillah dah sampai kan :-). And lega hati sebab Jaja n En Zack suka kat biji benih tu. Like you said, hidup ke tak tu I tak boleh jamin lah ye.
Psst... Hari ni En Zack gi beli tanah ke sbb nak tanam segala biji benih? hehehe

Mamamya said...

wahhhhhhhh....bestnya jaja...x sabar nak menanti biji2 benih tu bertunas n tumbuh segar kat farmville en Zack....akak pun baru beli tanah dr kampung last week...plan nak tanam lg pokok2 cili yg dah lama b'kubur.....

p/s:nnti klu pokok2 ni dah tumbuh blh la minta biji benih dr jaja plak.... :P

Danial Ikhwan Jaafar said...

terisi cuti sekolah dengan aktiviti bercucuk tanam! XD

ibh said...

Alaaa..sweetnya.Jaja..sue ingatkan dapat surat dri penpal dr perth tadi..Miss 7 or miss 11 punya surat..ekekkekee..

dieya said...

sungguh terserlah keceriaan di wajah bro zack dapat biji benih sayur oversea!

cepat2 tanam ye.. then k jaja cepat2 masak.. nanti dieya dtg kuantan tolong makan :-D

Suzie said...

i love baca blog kak min sbb teruja tgk plants dia selain masakan dia yg tempting tu esp pavlova,lucky u!en zack ni tangan mesti 'sejuk' tanam apapun jd...i hope sayur2 ni menjadi la ya :) nnti share tau!!

mzhany said...

ha mesti enzack ni betgn sejuk..ahahah hany kalau tanam ape2 mcm xbrape nak tumbuh jer...

JaJa'Z said...

Kak Mynn: maunya dia tak excited...sakan time2 tu jugak..siap nak hatar sket biji benih tu ke umah mak dia..mau ternganga plak my MIL tgk apa ke benda plak la zucchini tu...hehhe..by the way..thanks a lot kak mynn....

JaJa'Z said...

mamamya: tak tau la menjadi ke tak lagi kak...dengan skang ni selalu hujan..sayang je rasa nak tanam..kang tang jadi..rugi jek..kalau jd nanti, jaja tayang kat blog ok..

JaJa'Z said...

Danial: yg pastinya bukan akak ok..abang zack la..sebab bini dia ni bz jaga spm...

JaJa'Z said...

sue: agak2 la sue..hehhehe takkan jaja nak ber pen pal ngan anak2 kak myn..sah2 dia nak yg sama age dengan dia..kalau tak, dah lama dah jaja hantar..hehehhe

JaJa'Z said...

dieya: mamat tu sakan amat dieya oiiii...excited over dossssss....tak yah tunggu sayur ni masak..mai jek...

JaJa'Z said...

kak suzie: me too!!! mesti baca blog kak mynn...suka tgk life dia kat sana..makanan dah la semua tempting jek...jeles tau...dah tumbuh nanti, jaja tayang kat blog ok...

JaJa'Z said...

hany: alhamdulillah..setakat ni apa yg dia tanam semua menjadi..harap2 kali ni 'sejuk'la jugak tangan dia...

Related Posts with Thumbnails