JaJa'Z Latest Stories

Monday, November 8, 2010

Awan Kumulunimbus ??

Heheheh..ni la muka laki bini time bertolak nak ke Temerloh baru2 ni...
Nyampah kat En Zack ni, kalau dia drive muka sah2 serius..
kira macam ala2 tumpu perhatian lah tu..cait!
^___~
Pastu tiap kali orang nak amik gambo mesti dia cakap..

Jangan la amik gambo abang..nanti abang hilang kawalan...

Eiii tak kuasa tau...

Last friday kitorang bertolak pun dah agak lewat..
asal2nya nak bertolak lepas sembahyang jumaat,jadinya pagi tu jaja plan nak
basuh kain,nak habiskan marking paper..tapi hampeh!
semua plan tersasar...

Pagi tu kitorang gi breakfast, then plan nak ke pasar beli bahan2 nak buat marinate bbq..
kat pasar tu bleh plak terjumpa kakak En Zack dan dia bagitau adik diaorang
yang dok Shah Alam tu dah sampai kat umah...
Jadinya dr nak balik umah, terus kitorang gi umah mak En Zack..
dah jumpa adik beradik dia..borak punya borak..
last2 MIL suruh tunggu makan tengah hari kat situ..
makan la pulakkkk..ok takpe2..
dah makan,En Zack gi sembahyang jumaat ...
kul 2 lebih baru balik umah pastu tergopoh gapah la jaja kemas segala barang
sebab sehelai baju pun tak berkemas lagi time tu...

Time nak gerak, hujan plak selebat2nya...
kena lah tunggu kejap..kang tak pasal2 basah kuyup jaja time nak tutup pintu pagar..

Dalam kul 3.30 jugak baru la kitorang dapat bertolak ke Temerloh...
masuk jek highway LPT..nyaman jek rasa sebab sejuk..
ala2 macam nak gi Cameron plak rasanya..hehehhehe
Nampak tak kabus tu???
korang abaikan je la wiper yang tengah bertugas tu..hehheh
amat la tak profesionalnya jaja mengambil gambo kan....
tak dan2 nak tunggu wiper turun ke bawah terus nak snap gambo...

Abang, tu la awan komulunimbus...lawa kan..?
sambil jaja tunjuk kat En Zack 

En Zack jawab
Kot ye pun nak tipu abang, agak2 la...bila plak awan dok kat bawah...

A'ah ek....bila plak awan dok kat bawah kan..hehhehe
suka suki jek jaja ni...
kabus bertukar jadi awan plak...
padahal jaja main bedal jek nama awan tu..hehhehe

Tapi cuaca petang tu memang nyaman..best jek....
tengah sejuk2 then hirup plak gulai tempoyak ikan patin kat R&R Temerloh time berhenti lepas tu...
Wiiiii..lagi la nikmat..hehhehe

Tapi sorry la kengkawan ek..tak dan nak snap gambo ikan patin..
sebab segan..hahhahaha
orang ramai sangat weh....


Jaja'Z: Jaja kan pemalu...

7 Beu-T Is Talking:

sarah-najwan said...

amboi..sempat lgi snap pic pilot tu..hehe..hubby akak pom sama..kalu amik pic time drive..hilang kuntrul katanya..ececee..

JaJa'Z said...

jaja ni memang doh..asal ada peluang..tu yg zack tak daya nak layan tu...

dieya said...

wahahaha siap sebut nama awan lagik! alaaa.. apsal takde gambo ikan.. baru ingat nak bagi org spain tuh jeles!

farhana_aziz said...

kebetulan pulak ek..gambar lebih kurang.hehehe.org laki bawak kete memang serius kot.kalo kte empat lagi gedik2.haha

JaJa'Z said...

dieya: too segan laaaa.kalau tak memang nak amik dah..hala gi and hala balik we all makan ikan patin..hehhehe

JaJa'Z said...

ana: akak bawak ok jek..hehhe siap gelak2 lagi..tapi hubby serius amat..

Ogy said...

bestnyaa pemandangan tu..rs mcm...sejokkk...je.....hik3...

Related Posts with Thumbnails