JaJa'Z Latest Stories

Monday, November 8, 2010

Apa Yang Menarik Pada Korang Tentang Macaroon ?





Kalau sebut jek macaroon..ramai yang kata I LIKE!!!!
Ada yang kata SOOOOO SEDAP!!!
Tak kurang juga yang cakap MACAROON CUTE!!

Kalau jaja baca dalam certain2 blog pun ramai yang dok menggila 
suka ngan macaroon ni...
selain berwarna warni, ada jugak suka dengan perisa2 yang ada...
chocolate,strawberry,vanilla,mint,peanut...dan macam2 lagi la...

Kepada sesapa yang pernah mencuba macaroon ni..cuba bagitau jaja,
apa yang korang rasa macaroon ni sedap sangat2..
rasa macaroon ni macam apa ek?
macaroon ni macam ala2 biskut ke???
maklumla, jaja ni tak pernah makan macaroon...tapi tengok bentuk ngan warna dia...
buat jaja rasa macam nakkkkkkkkkk sangat2...

Ada sesapa nak belanja jaja makan macaroon??

Jaja'Z: Makan biskut merry jek..

28 Beu-T Is Talking:

Yana Hisham said...

hehe.. kAk jaja, macaroons my favorite. sangat sweet tp sedap. try la beli kt redvelvet@whisk di empire gallery kt subang.

JaJa'Z said...

yana,ko buat akak ko ni macam dok Kl je dik...akak ni kat kuantan dik..kat sini takde plak akak jumpa jual menda alah macaroon ni...kalau ada, dah lama akak ras..

dieya said...

siaran ulangan versi radio rosak zaman penjajah..
MEH DATANG KL~!!
macaroon saiz big mac dieya bagi kak jaja makan!

ibh said...

Jaja..bukan ja yg tak pernah makan..sue pun tak bernah gak dan sgt la teringin juga nak memakannya. Sue pun kenai benda alah ni melalui blog juga..Nama ja duk KL..tak pernah lak terjumpa menda ni kat sini..Hahhahaha..
Kalo sue terjumpa nanti..bleh gak bg jaja rasa skit ..tak ler kempunan kita ni nanti...:-)

mzhany said...

jaja, hany pun ada baca kat belog ckp beshhh, tak pernah try lagik laaa setakat nih..

hurmm teringin gak nak try ;)

..hizamirahim.. said...

haha.
zami x pernah makan ah.
XD
tp siriyes nampak comel dan sedap !

::Azura Rahman:: said...

kzura pulak idak teringin makan mende alah tu.. sbb tau dah sure manis bangat.. kalu x silap bukan ke bahan utama dia putih telur dan gula???...

jom kite google!!!

marina anakcikbob said...

wat sendiri pon bole,tp kene tau rasa sebenar seblom buiat kan..maka, sila la order online.. penat cr ni..

http://ga-teaux.blogspot.com/search/label/macaroon

Jamiel said...

sedap ni..
dh lama x makan..

Lelord said...

ekekeke nmpakcam cumil..tp penah lak makan..agak2 doha ni ade ke?

Ogy said...

teringin gak...mana nk dpt??

Suzie said...

jaja,
someone leave a comment kat my blog,dia bagi jaja link ni so i paste here ok

http://littlemamadiary.com/trying-to-conceive-club-ttc/

btw i dah lama nak try macaroons tp tak pernah pun rasaaaa!!huhu,jaja belanja la,ok? :p

*luv Syahnia* said...

tak pernah rasa gak
tp kwn ain ckp mmg sedappp

cuma agak mhal cikit
saiznya lbh kurg sebesar 50sen ;P

sarah-najwan said...

mende macaroon ni?..hehe..akak xpenah mkn jaja..jakun tul akak ni..

makaroni akak tau..huhu

Yana Hisham said...

haha.. sori la kak. manalah tahu ngidam ke bole lah ke KL. hik3

JaJa'Z said...

@dieyaakak jawab balik versi guna loud speaker..SABARRRR!!! NANTI AKAK DATANG!!!!!

JaJa'Z said...

@ibhish sue ni..pi la try cari dah alang2 dok kl nuh...sah2 banyak bakery yang jual red velvet cake ni..pastu report kat jaja rasa dia ok...

JaJa'Z said...

@mzhanyapa lagi hany..pi ajak MZ cari menda alah ni...

JaJa'Z said...

@..hizamirahim..sapa yang makanmemang akan kata sedap kot..tapi warnanya gerunnnnn

JaJa'Z said...

@::Azura Rahman::ramai gak cakap menda alah ni manis..jaja ni nak tau jugak la rasanya mcm mana..takde la orang bleh 'perkonon',..hehhe

JaJa'Z said...

@marina anakcikbobdik, ko ingat akak dok kl ke dik..menda alah tu area bangsar ngan kl jek bleh delivery...akak ni kat kuantan, mcm mana la nak hantar...

JaJa'Z said...

@Lelordmana tau kak..kot2 kat sana ada..tapi version arab laaaaa

JaJa'Z said...

@Ogyish kak..kat kl tu melambak jual..try gi kat Garden...macam ada rasanya..search kat google la..

JaJa'Z said...

@Suzietq dear..jaja dah tgk link tu...

try la cari kalau nak rasa kak suzi..kang kempunan plak kalau tak dapat..sian baby tu...

JaJa'Z said...

@*luv Syahnia*memang kecik2 jek ain..kalau dah besar, puas plak la nak jual kan..kalau dah kecik pun mahal..akak ni dapat merasa sebiji pun jd la...

JaJa'Z said...

@sarah-najwantu la rupa macaroon tu kak..banyak perisa ada...makaroni tu..jaja punya pebret..hehheh

JaJa'Z said...

@Yana Hishamtu lah, dah letak dalam wish list dah bila ke kl nanti..hehhe

ciketon fazya said...

salam jaja'z
bukan penjual macaroon tak nak delivery.. tapi ia agak fragile dan perlu di layan secara halus, kudus dan mulus..

kalau ikutkan bahan tak susah nak buat, tapi sbb pembuatannya agak technical..maka sbb tu la macaroon harganya agak mahal

feel free to visit
http://chocville.blogspot.com/2010/12/sweet-things-for-sweetest-day.html

Related Posts with Thumbnails