JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, October 20, 2010

Smurfs ...Ingat Lagi Tak??

Korang ingat lagi tak cerita Smurf ni ?
watak kartun warna biru yang kiut miut ni memang la jadi minat jaja masa zaman kecik2 dulu..
kalau tak silap jaja, time tu jaja baru darjah 2 kot..

Asal balik mengaji jek, cepat2 dok depan tv nak mengadap citer ni..


Best kan...zaman dulu2 la..

Citer kartun apa yang korang paling ingat sangat time dulu2?

Jaja'Z: Memori daun pisang..

16 Beu-T Is Talking:

Khumaera Ismail said...

ish..lame sgt da cite nie..klasik tul..hehe~ ;)
sy paling ingt cite tundercat, suria baja itam, pastu katun2 kementrian spt sang kancil dan buaya..hehehe~

Jamiel said...

Saya dari dl sampai la skrang ni suka tgk citer kartun..hi2..
Saja nak hilang boring..
Dulu minat Gaban, Thundercat dll..
Sekarang lak Bleach,One piece,Dan citer kartun dari novel..
Nak isi masa lapang..

~HaiRiZaN~ said...

best nye kartun.. sha smpai skang ske tgk kartun walaupun dh kwin n de anak.. hehehe.. yg plng sha ske doreamon n sincan.. xketinggalan tau..

A.I said...

LALALALALALALALALALALAAAAAAAAAAAAA...

lagu dia (^_^)

sarah-najwan said...

tom n jerry..opkos...sama naik ngan anak akaks..biar beratus kali pun ..totap tgk..

diana said...

saye lak masa kecik suke tengok cerita katun jepun tu..ntah ape tajuk nye..
dia budak pompuan yang boleh betukar baju sekelip mata..kiranye dia ade magic la..boleh nyamar nak jadi ape je..
kejap2 dia boleh jadi polis..
kejap2 jadi puteri..
hhehhe..suke...

Aida Rezuan said...

Jaja,
Ha ah.. akak pon ingat citer katun Smurfs nih. Kalo dulu tengok, memang tak buleh tinggal. Seangkatan dengannye adalah Thundercats, Voltron, Gummy Bears.. hmm dan Toriton. :D

JaJa'Z said...

khumaera: a'ah kan..betul..dulu2 selalu tayang kartun2 selingan dr kementerian kan..kancil dan buaya lah, arnab dengan kura2 lah..skang ni mana ada...

JaJa'Z said...

@Jamiel uik..layan lagi sampai skang? caya lah..hehheheh kartun skang ni memang tak layan dah la..tak best..lebih pada anime..

JaJa'Z said...

@~HaiRiZaN~ jangan berebut citer kartun dah la ek..skali skala layan memang syok..tapi kalau 24 jam depan tv, tak jd kerja jugak tu..

JaJa'Z said...

@A.I hehehe..a'ahh..betul dah tu..suara nyaring2...

JaJa'Z said...

@sarah-najwan tom and jerry mmg sampai skang ni kalau tertgk kat tv mmg jaja layan..best kan..

JaJa'Z said...

@dianauik..citer apa ttu ek..main tukar2 baju plak...ke jam and the hologram..tapi tu bukan jepun rasanya...

JaJa'Z said...

@Aida Rezuan betul kak..thundercat,voltron memang syok..satu lagi carebearsssss..cute sangat kan!!!

Suzie said...

ni cartoon favourite i masa kecik2 dulu termasuk la jem & the misfits.ingat tak??

JaJa'Z said...

kak suzie: jem tu jaja ingat..yang pegang jek subang terus tukar baju tu kan..suka jugakkkkkk

Related Posts with Thumbnails