JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, October 20, 2010

Serius Meluat Nak Baca....

pagi2 da wat aquh hOwt!! kao ingat kao mOnster a.k.a (besa,tggi,ngade,kuku pnjg,suka cakar) aquh  takOwt???weyh,blah ah weyh..bapak serabai kao taw tak!! shial.. !!

YaTi kOnPiUs... YaTi cEdEy..... yAtI DeR WaT SaLaH KeR Kt kAwAn2 SuMeR? kAlAu yAtI DeR WaT SaLaH, bErItAhU YaTi...jAnGaN WaT YaTi gNiYh.....YaTi rAyU SgT.....

sumpah!!!aq da mle ase mluat,skit aty yg tramat sgt....npe msti skang????:(

kadang2 chomieyz ta prsaan pon owng yg syangss kt chomieyz ke kite dekat gan kite. . ♥ bkn ta npk or ta prsaan. . .tp ta b'kenan kowt..haha ..lalala3x ♥ all about ♥



maw bt apew erk ary ni ?? manyak2 bochan lorh. 



Eyy _!! pa polah ?! wud i wanna say is... juz take care of urself . .(chomeiyz)_i want to say_.
kamek maok kitak . .jgn tgal kan mek [.] kamek maok kitak. . cbb kitak la sgala nyer...[.] di hatyyy [.] semua mcez nak kitak berik mseh kamek smpan lam hp [.] semua kaseh nak kitak berik mseh kamek smpan lam hatyy [.] .jgn tngal kan kamek. . .[.] kamek maok kitak. cbb kitak la sgle nyer [.] di hatyyy !! [.] ♥ ..♥




Sumpah! 
Jaja memang meluat tengok and baca2 ayat2 bebudak skang ni...
ejaan yang terlalu singkat dan ejaan yang terlalu berlebih2an..

tak bleh ke eja proper2 sket ?
 nak paham pun senang..

Memang makan hati la kalau Cikgu2 BM baca ni...
Kot ye pun nak cakap tu 'bahasa bebudak sekarang ni'..tapi biarlah yang senang nak di fahami..
jangan terlalu nak kehadapan,tapi sebenarnya makin kebelakang

Jaja'Z: Jangan menyusahkan mata orang lain...

16 Beu-T Is Talking:

Khumaera Ismail said...

hahaha~ biase la bdk2... ;)

aZaMieTa said...

mmg tak suke
agak over di situ. nak kena letak bnyk w lah hape lah. ntah hape hape jek! *tetiba emo lebeh ;p
nsb baik lah adik2 ita tak taip msg camtu. klw tak mmg kena sound jek a...

lemongrass said...

I pun meluat klu termasuk blog budak2 sebab tak paham apa yg diaorang tulis. Kalau tulis singkat tu ok jugak lah, ada yg paham ada yg tak paham. Tapi klu perkataan biasa diaorang tambah2 ejaan, tu yg geram sesangat, hehehe.
Sebab pening kepala nak memahamkan nya :-D.

JaJa'Z said...

khumaera: budak2 skang ni gitu gaya menulisnya..mengusahkan nak baca jek..

JaJa'Z said...

ieta: betul tu..mujur adik akak tak anto msg mcm tu..kalau tak, mau kena hambur jek...nak singkat pun biar lah yg orang paham...

JaJa'Z said...

Kak min: betul tu kak..suka sangat tambah W ..tah apa2 ntah..tulis singkat asalkan paham je dah la..ni pi tambah2 huruf plak sampai berbelit kepala baca nak bagi paham..kalau anak murid jaja hantar guna ayat2 mcm ni mmg jaja tak jawab la...

ibh said...

Betul la jaja..tu dah sgt teruk tu..sampai kdg2 ssh nak dibaca dan difahami..i pun rojak gak..tp bleh gak dibaca lgi..hehehhee

airelaisyhafiy said...

macam2 la budak zaman skrg..

Mamamya said...

btl2...akak pun sungguh menyampah n sgt2 tidak b'kenan dgn gaya bahasa bdk2 skrg ni...

haih...mmg perosak bahasa btl la....

sweetie2010.blogspot said...

Salam Jaja,

yer la budak2 sekarang mcam tu la cara diorang bersms. sampai tak faham kadang-kadang. kene baca betul2.

JaJa'Z said...

@ibh sue,kita pun tulis singkat jugak..tapi still bleh difahami...ni sampai menyusahkan nak baca...

JaJa'Z said...

@airelaisyhafiy tu la pasal..macam2 menda yang diaorang explore...

JaJa'Z said...

@Mamamya betul tu kak..perosak bahasa jek...

JaJa'Z said...

@sweetie2010.blogspot kalau sms yang tak tahan tu kaka sweetie..last2 jaja abaikan jek...

Ogy said...

mama pun tak ske..terkedek2 mama nk baca...mencik!

JaJa'Z said...

mama: jaja memang tak baca dah..meluattttt

Related Posts with Thumbnails