JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, October 20, 2010

Noodle Station...anyone??

Skang ni kalau ke ECMall memang ni je la tempat makan yang jaja suka tuju..
nak makan kat restoran fast food, memang muak dah rasanya
balik2 pizza, kfc,McD..

So, last friday alih2 Zurin ajak teman dia ke ECMall sebab nak beli memori card untuk video camera dia..
jaja pun dah lama tak keluar, dengan persetujuan dr En Zack jaja pun follow je lah Zurin
Kitorang yang memang dah sedia kala lapar time gi tu...
memang tuju ke Noodle Station terus jek..
nak beli sandle ke, memori card ke,perfume ke..semua tu letak ke tepi dulu..
apa2 hal,perut kena isi dulu baru best nak berjalan...kan kan...

Untuk starter (Ceh!!)
jaja ngan zurin order menda alah ni.... 
Chicken Dumpling
10 pieces of dumplings stuffed with minced chicken and herbs served in superior soup

Dumpling nya teramat la banyak..sup nya lite2 jek...pastu ada sawi bok coi sepokok..
hehehe
nice sangat dan memang sesuai la kalau sesapa yang tengah berdiet tapi nak makan
yang jaja pilih ni chicken dumpling..tapi sapa tak suka ayam..
prawn dumpling pun sedap jugak la...

Untuk main meal... 
Tom Yam Springy Noodle
A different take on a Thai favourite: tom yam favoured noodles tossed with fried prawns, fshballs and mushrooms

Mee ni sekali rasa tak ubah macam maggi tomyam goreng jek..
cuma up sket la gred nya..ada udang,fishball,mushroom..tu yang jadi lebih sedap..
nampak jek portion nya sikit tu, tapi makan memang kenyang lah..

Dan untuk zurin plak,dia order....
Ladna Kway Teow With Beef Pastrami
Thai-style kway teow with beef pastrami, fried prawns, fishcake and vegetables

Serius cakap..kway teow ladna ni teramat la sedap...
pinggan tu nampak je kecik, tapi sebenarnya segabak punya pinggan..penuh je meja time makan
rasa dia semua perfect la...
Lepas ni jaja harussss la cuba yang ni jugak...

Noodle station ni bukan ada hidangan mee2 jek..
nasi2 goreng pun ada,meal for kids dan western meal pun ada jugak..
maybe lepas2 ni kalau gi, jaja nak try western food plak...

So, ada sesapa yang pernah makan kat Noodle Station gak??
tell me ur favaurite meal ok...

Jaja'Z: Bila nak ke ECMall lagi ek...

7 Beu-T Is Talking:

Syue Mustafa said...

Saya pun pernah makan kat Noodle Station di Alamanda, Putrajaya. Tapi tu dah 2 tahun lepas. Pergi makan dengan geng opis. Menu aper makan pun dah tak ingat. He, he, he. Tapi yang ingatnya air yang diorder tu gelas dia punya ler tinggi. Ladna Kway Teow With Beef Pastrami tu nampak macam sedap jer Jaja. Lain kali boleh ler gi makan.

Syue Mustafa said...
This comment has been removed by the author.
JaJa'Z said...

syue: kompem! mee tu memang sedap..harus la syue gi jenguk2 kesana kalau lama dah tak gi..hehhe..betul syue..gelas kemain tinggi..pastu sapa yang order ice blended..letak plak dalam bekas macam balang kuih..hehehhe..nak minum pun segan..

Mamamya said...

wahhh...mmg sgt menyelerakan la jaja...kene cari la kat jb nih....x kan x der kot...mesti ada kan....

ladna kuew tiau dia tu pun amat m'goda selera 'mak buyung' nih...ehehehe...

JaJa'Z said...

mesti ada punya kak..takkan jb takde..cari lah..sure ada..tak pun nanti jaja tgk kan cawangan dia ek...

ladna tu memang sedap kak..harus cuba..ok...

~HaiRiZaN~ said...

salam perkenalan..

wah.. sdpnye.. nt nak ajak hubby sha g sana la bile die blik nt...

aZaMieTa said...

penah mkn tom yam springy noodle tu. mmg setuju, rase mcm megi goreng perisa tomyam. mcm ble buat sendiri jek. heheheee ;p

mase pegi tu agak tak puas hati dgn waiter diorang sbb dua kali slh anto order. emmm... amik mase cket a nak g lagi kot. huhuuu~

*mcm majuk plak. poyosss.... ;p

Related Posts with Thumbnails