JaJa'Z Latest Stories

Sunday, October 31, 2010

Part Yang Tak Best Bila Gi Kenduri Kahwin..

Lepas sekolah semalam, seperti yang dah di plan..
jaja ke kenduri gym-mate jaja,Radiah...

Macam biasa lah, jaja heret anak Kak Zah teman kan jaja gi kenduri tu
tapi bleh plak dah separuh jalan baru teringat kad kahwin tu tak bawak..
mujur la jaja tengok dah peta ke kenduri tu dua tiga kali..
jadinya main gamble je la...

tapi sampai je kat tempat tu..sebiji khemah pun tak nampak..
ish biar betul...dua tiga kali jaja ni dok berpusing2..
call Radiah, dia tak angkat2 la plak...
lepas dah berpusing2, call sekali lagi baru la jumpa akhirnya..
rupanya tersorok sket kawasan umah dia tu..padahal kawasan tu 
berkali2 dah jaja lalu awal2 td..

Tetamu pun dah tak brapa ada..
Radiah pun tengah dok bersiap2 untuk acara potong kek..
dengan perut yg sedia kala lapar, jaja bedal la makan dulu ngan Miza..
Jaja ngan Radiah..
Radiah dan suami...

Lepas kenduri jaja ke Giant, shopping barang2 dapur sket..
time tu perut dah rasa tak sedap dah...
sket2 rasa sakit tu datang...

Lepas2 tu..start dr malam tu sampai la ke pagi tadi..
perut jaja ni dok buat hal..berapa kali mengadap toilet pun tak tau dah..
Tu la kelemahan jaja, perut jaja ni memang tak tahan lauk2 kenduri..
nak2 plak kalau yang melibatkan masakkan berdaging..
makannya 3 ketul jek daging..tapi lepas tu sakit perut berjam2 lama..
Disebabkan datang dah lewat, tu je lauk yang ada kan..
nak tak nak kena gak amik...


Jaja'Z: Skang ni tak sakit dah..

8 Beu-T Is Talking:

Hizami Rahim said...

haha.
sakit perut ek ?
XD
gi makan ubat ciketaun (hentam je ejaan dia ni).

JaJa'Z said...

zami: seumur hidup akak time sakit perut tak pernah teringin makan ubat tu dik...

Danial Ikhwan Jaafar said...

perghh..kot daging tu terkena air hujan ke. dengar cerita (dengar je la) boleh sakit perut makan daging terkena air hujan eh?

JaJa'Z said...

Danial: bukan masalah daging kena air hujan ke apa ke...memang akak tak bleh makan daging yg dimasak banyak2 dan lama...lepas tu mmg sait perut...

cik EPAL said...

ni gym mate katne ni??? ehehhehe.


kalau makan daging je xkeh ea?? ayam leh??

JaJa'Z said...

hai dear adik epal busuk...eh? ehhehe gym mate kat ktn la dik...makan daging bleh..tapi daging yang dibuat lauk kenduri..kena masak banyak2..tu yg tak bleh...

sfatimahzj said...

teringat kat mak ayah dan abang..keracunan makanan pas g rumah kahwin...sgt kasihan..
tapi kes ni lain kan..huhuhu

::Azura Rahman:: said...

x kan cepat sgt tindakbalas perut tu jaja.. br lepas makan dh sakit.. kalu ikut ada Dr. cakap.. makanan bertindakbalas selepas bbrp jam.. maybe dlm 5-8jam kot.. dh lupe.. so maybe bkn disebabkan daging tu rasanyer..

wallahualam.

Related Posts with Thumbnails