JaJa'Z Latest Stories

Monday, November 1, 2010

Oh! Pizza Ku..TIDAK!!!!


Korang ingat lagi kat Pizza ni??
Pizza yang menjadi tumpuan ramai kalau jaja bawak time potluck kat sekolah
Alkisahnya hari rabu minggu lepas...

Ja,aku nak order pizza utk hari isnin depan ek..nak order 2 biji..

Zurin pesan nak order 2 biji pizza ni untuk jamuan bebudak kelas dia hari ni..

Dan pagi tadi jaja pun bawak la pizza2 tu ke sekolah..
elok  jaja letak pizza2 tu kat seat belakang..panas2 lagi..geram rasa nak bedal sket :p
Lepas tu jaja pun drive la ke sekolah..
masa tengah khusyuk bawak kereta, tetiba ada sebiji lori kat depan tetiba break mengejut!
sampai tercampak handbag jaja ke bawah seat..
mujur la takde apa2..pastu jaja pun teruskan je perjalanan ke sekolah
tanpa ada rasa apa2 pun..

Bila sampai je kat sekolah,buka je pintu belakang..
MASYAALLAH!!!!

Sebiji pizza dah tercampak ke bawah,tertonggeng atas ke bawah plak tu..
Adoilaaa...habis berterabur topping kat atas lapik kaki kereta jaja
aduhhh..sayangnya lahhhhh..
roti pun sampai terlipat dua...memang tak bleh diselamatkan dah..
nak tak nak terpaksa la jaja buang jek...
mujur la ada sebiji lagi, bleh gak cover2..

Jaja naik ke bilik guru dan bagitau Zurin..
mujur la Zurin tak kisah..memang dia nak bayar harga dua2 pizza tu..
tapi tak best la kan..salah jaja..takkan nak minta dia tanggung plak...
takpe la..jaja cover jek duit pizza yang satu lagi tu...

Jaja'Z: Terus hilang mood pagi2..

4 Beu-T Is Talking:

CeeKeen said...

berelaranyer tgok piza tuh..sodap!!

JaJa'Z said...

ceekeen..memang sedap pun dik..

honey amour said...

jaja..order 1..sila pos ke sandakan..uwaaaa..nagis tau tengok pizza jaja tu..

*luv Syahnia* said...

ain pernah buat pizza sndiri
tp tak prnah g tgk pizza cam akak
buatt..menarikk!!!

sbr yea kak..yg pntg akak
slamat dr lori tu
pizza t bole buat lagik kan ;P

Related Posts with Thumbnails