JaJa'Z Latest Stories

Monday, October 4, 2010

Open House Taman Tunas Mahkota

Start kul 8 malam ramai dah yang datang memenuhi khemah2
semuanya lawo2 belaka pakai baju raya memasing
yang lagi best tu sebab siap ada tempah DJ, pasang plak lagu2 raya kan..
tu yang jadi makin terasa meriahnya
Lepas tetamu VIP (ADUN LEPAR) sampai, majlis dimulakan dengan
bacaan doa dr Ustaz Awang dan seterusnya ucapan alu2an
dari Pengerusi KRT Tmn Tunas Mahkota,En Dzulkefli

Lepas ucapan apa lagi...
Makan time!!!!
Siap ada percikkan bunga api lagi, mujur polis tak mai :p
dan semua tetamu pun pakat2 la serbu amik makanan
Antara tetamu2 yang hadir memeriahkan majlis..ramai kan??
nampak lelaki yang pakai baju kotak2 oren tu..tu ayah jaja!!
kebetulan dia datang , dah rezeki kan..makan je lah...
Bukan setakat kaum2 melayu jek yang ada,kaum2 cina dan india pun
dijemput sama memeriahkan majlis
yang penting semua penduduk Tmn Tunas Mahkota ..


Aiskrim Pakcik Desa paling laku sekali..ditempah khas dr taman perumahan sebelah
tapi sedih, sebab aiskrim tu untuk bebudak jek.. :(
tapi jaja pun dapat gak merasa..kenapa ek?
hehheheheh
En Zack malam tu jadi orang dapur jek, dia incharge part tambah2 lauk ni
sian laki ku itewwww
time ni semua dah kekenyangan,lepak2 kat tepi umah ngan Kak Zah
dan anak2 dia si Mieza ngan ThumbeNina..
Kitorang lepak2 sambil menahan telinga dengar diaorang men'sumbang'kan lagu2 raya
pedih jek telinga ni dengar

Last but not least
gambar we all harus la ada kan.. :p
korang perasan tak ,sebenornya bibir atas jaja bengkak malam tu..
tak tau la kenapa,hari tu gi sekolah bengkak blah kiri jek
pastu blah kanan jek..dan malam tu tengah2 plak yg bengkak
tak tau la kenapa..selama ni takde plak allergic dengan apa2 rasanya
takkan kena gigit semut kot..
harap2 lepas ni takde la bengkak2 dah...
buat spoil jek....

Corat Coret Semasa Majlis Berlangsung
  • Takde AJK pun yang sukarela nak tlg jadi tukang 'cedok' makanan,akibatnya makanan tak cukup terutamanya ayam masak merah
  • Ada antara orang2 dapur yang tak dapat makan sebab hidangan utama nasi minyak dan ayam merah sold-out termasuklah En Zack..sian laki ku itewww
  • Tetamu VIP sampai tanpa ada AJK yang menyambut dan meja makan VIP tak penuh..last2 geng2 HEBAT yang tumpang makan kat situ

Corat Coret Selepas Majlis Berlangsung
  • Orang yang masak dan orang2 tu jugak la yang mengemas dan membasuh segala peralatan yang digunakan malam tu
  • Sebesen besar nasi impit yang dipotong tak berusik,kuah kacang setengah periuk lagi berbaki,lemang berbatang2 lebih didapur
  • Orang2 HEBAT tanpa segan silu membedal lemang2 didapur untuk ditapaw bawak balik ke rumah
  • Memasing gigih mencari peralatan dapur sendiri yang telah digunakan termasuk la jaja..sudu dan garfu umah jaja licin!,segala besen2 dr kecil sampai ke besar semua kena bedal..mujur la tak hilang...

Meriah memang meriah,seronok memang seronok
tapi dalam kemeriahan dan keseronokkan nak buat majlis ni
macam2 dugaan yang datang..
takpelah, semua tu pengalaman..tapi ada jenjiran yang cakap tahun depan punya majlis
masing2 nak 'letak jawatan' tak pun 'pencen' dr kena masak2 ni
kita bagi la kat orang lain plak pikul jawatan tu...biar sama2 merasa..
ye dok ???

Sehari dua lagi insyallah ada meeting post mortem untuk majlis ni..
adakah meeting kali ni se'pedas' meeting post mortem majlis tahun lepas???
sama2 la kita nantikan cerita nya..
jaja tak campur..takutttttt!
^___~


Jaja'Z: Jadi pembantu2 jiran2 jek...

2 Beu-T Is Talking:

aZaMieTa said...

meriahnyeeee..... mmg mcm kenduri kawen!~ (^_^)

*tp mmg bengang klw kita penat2 rewang, org len sedap2 dtg bwk perut jek...

JaJa'Z said...

@aZaMieTa meriah mmg meriah dik..tapi banyak menda yg membengangkan diri...

Related Posts with Thumbnails