JaJa'Z Latest Stories

Monday, October 18, 2010

Menu Iftar Yang Tersasar..

Kemain lagi tadi, nak sup2 jek..tak nak bergoreng2..
sekali amik kau!
dari nak buat menda2 yang ber sup2 last2 terus bertukar menjadi kueh teaw goreng
Ni la mendanya kalau dok google banyak sangat gambo makanan
dah terpandang char kueh teaw plak dah..pastu mula la air liur ni meleleh jek dok teringat
korang jangan tak tau, ni first time jaja masak menda alah ni
alhamdulillah jadi juga...
kebetulan kat umah dah ada udang,ayam ngan fish ball,
jaja tinggal beli kueh teaw dengan daun kucai jek..
jaja suka yang simple2 jek dan yang penting! 
No taugeh2 nih..rimas nak makan tau
hehehheh

Lawa tak pinggan bunga2 biru kat atas tu?
No lah, jaja bukan pengumpul pinggan lawa2 macam Cik Mat Gebu
tu benornya pinggan Kak Zah,dah alang2 jaja masak tu
jaja hulur lah kat jiran sebelah sepinggan
nak harap jaja habiskan sebungkus kueh teaw tu, memang tak mampu la..
nak2 plak En Zack memang tak layan kueh teaw2 ni..
lagi pun stok pinggan Kak Zah kat umah ni dah berpinggan2 dah..
malu jaja dengan Kak Zah...

Jaja je makan? En Zack plak makan apa?
Ishhh..takkan la biar En Zack telan air liur jek kan.. 
Untuk En Zack jaja masakkan daging black paper ni
makan plak dengan nasi panas2 dan ikan goreng..memang layan habis la...

Setakat ni jaja tak terasa pun nak makan nasi,dok kenyang lagi perut ni lepas berbuka tadi...
Insyallah, esok akan sambung berpuasa untuk hari seterusnya plak...

Korang semua dinner apa ek?

Jaja'Z: Rasa macam nak air sirap jek :p

5 Beu-T Is Talking:

Danial Ikhwan Jaafar said...

perrrghhh...memang skill kak ja makin hari makin dok mantap. bertuah mr.zack. saya dinner makan kari daging. kalau ada roti jala sedap ni..

Mamamya said...

wahhhhhh.....nampak sedap tuh...

akak pun ada 1/2 peket lg stok kuew tiau tuh...balance smlm masakkan cu manis (adik akak) punyer kuew tiau hailam...

jaja x makan tauge ker? alahai...akak klu belanka basah x penah tinggal tauge jaja...antara sayur2an WAJIB di beli... :)

JaJa'Z said...

Danial: kari daging plus roti jala..memang combination padu tu..hehhehe

JaJa'Z said...

kak lieya: jaja ni pelik sket kak..kalau taugeh terbeliak2 idup2 tu mmg jaja tak makan..kalau layu2 sket.jaja makan plak..taugeh masak kicap jaja tolak ke tepi..tapi kalau taugeh masak lemak, ratah2 pun jaja bleh..hehheh

nieda said...

sedapnya..

Related Posts with Thumbnails