JaJa'Z Latest Stories

Thursday, October 28, 2010

Jom Melawat Makmal ICT Jaja'Z...

Pada sesapa yang blom tau, selain mengajar math..
jaja juga salah seorang dr cikgu yang mengajar ICT kat sekolah ni..
Tak banyak sebenarnya sekolah yang mengambil ICT ni sebagai salah satu subjek elektif
untuk pelajar2 tingkatan 4 & 5..
Kat Kuantan ni hanya 12 buah sekolah jek yang terlibat...
dan yang syok nya, student2 yang amik ICT dalam tiap2 sekolah pun tak la seramai mana pun..
first student ict jaja jek seramai 20 orang..tahun2 lepas tu makin berkurang
sampai lah ke tahun ni calon SPM ict jaja hanya ada 8 orang jek..
lagi sikit yang amik sebenarnya makin senang nak mengajar dan bagi tumpuan..
nak2 plak ict ni tugasan kerja kursusnya memang bleh tahan banyak sampai kena buka2 cpu lagi..
jadinya senang la nak handle student dalam satu makmal ni jek..

Korang semua jangan tak tau, sillabus diaorang ni sama jek macam sillabus student2 first year
kat universiti nunnnn...
ada belajar programming, multimedia,database,networking, sistem komputer..
at least bila diaorang sambung belajar, kira dah ada basic la...

Ish..terbanyak plak bebel...

Nak melawat makmal jaja??
 JOM! JOM!
jaja bawak jalan2 nak :p
 Ruang belajar
Jaja sebenarnya dah ubah kedudukan makmal ni..
kalau buat macam ni, komputer tak la jahanam dikerjakan bebudak
dan pengajaran lebih berpusatkan kepada pelajar
 semua PC jaja letak dibahagian tepi..
 Pandangan depan dan belakang makmal..
 hiasan white board yang dah ala2 macam masuk tadika..
hehhehe
dah pengetuanya nak CERIA!
kena la macam tu kan...
hehhehe

Geleri Komputer
segala jenis printer,monitor,cpu,disket2 lama ada...

 Carta organisasi Makmal ICT
yeap! i'm the penyelaras...
 sudut2 info yang diusahakan oleh guru2 ICTL yang lain..
bukan jaja sorang yang buat kerja ni..
semua guru2 makmal dan student2 ict terlibat sama...

 Jaja selitkan sekali dengan nota2 ringkas disetiap dinding2..

 puas potong tampal polistrin time ni...
yang kena kerah, bebudak laki la...suka sangat diaorang main panjat2 ni..
Million thanks untuk student2 ict 2008 jaja..
diaorang ni batch student ict yang jaja paling suka..
ringan tulang, pandai berdikari, nak mengajar pun senang...
dah la semua kaki menyakat jaja jek..
tiap2 student ni siap ada nama gelaran lagi jaja bagi..tapi jaja pun ada jugak la..
hehhehe
tapi mana leh bagitauuuu..huhuuuuuuu

Sebahagian dr student2 ni still keep in touch lagi dengan jaja..
dan kalau ada sesapa yang perasan, ada entry diaorang dtg beraya hari tu 
jaja masukkan dlm blog ni...

Dah besar anak2 murid cikgu ni...

Jaja'Z: Miss my x-student...

4 Beu-T Is Talking:

aZaMieTa said...

meriah dinding kat dlm kelas ict ni. mesti nak blaja pon syok jekk.. ;)

Danial Ikhwan Jaafar said...

perghh best plak nampak. barang2 lama tu tak leh jual? sekolah dapat duit. heheheh

Anna Da Lady said...

bestkan jadi cikgu ni..anak murid dah besar2 tapi still ingat kita....tambah rasa terharu, diaorg still ingat kita n hormat dgn kita..syahdunya

ikhwan said...

ckgu..gmbr ktorg yg lebih2 lg mne??heheheehe...miss my teacher...

Related Posts with Thumbnails