JaJa'Z Latest Stories

Thursday, October 28, 2010

Bye Bye Ivan And Hilda..


Babe,i cant do it!
I love u babe
Babe,i cant run..my leg hurt..
Babe,please wait for me...

Huh! at last ..terkeluar jugak team ni...bukannya jaja tak minat ngan team Malaysia ni
tapi si hilda tu kadang2 buat jaja lemas jek nak tgk TARA ..
mujur la laki dia si Ivan ni mmg cool giler2..kalau tak, mau kena jerkah jek Hilda tu..

Wah! Panjang plak bebel kali ni
hehhehe
ada sesapa yang menunggu review TARA dari jaja kali ni..
alah, buat2 tak nak mengaku plak dah...
i know at least ada one person yang memang akan baca review TARA dr jaja..
ehem2..u know who u are. :p

TARA kali ni dimulakan dengan semua team dikehendaki travel ke New Zealand..
Team Malaysia ,Ethan dan Khairi dapat suprise selaku pemenang last week episode..
dalam semua team gi Legazpi airport naik taxi, tapi diaorang dibawa special menaiki helikopter!

Semua peserta dikehendaki ke Irvancargill, New Zealand dan sampai di airport semua peserta diminta untuk memandu mark caravan ke Te Anau untuk mendapat kan clue dr local fisherman...
semua peserta pun gether2 la bawak caravan tu sebab takut tersalah jalan kan..
yang tak tahan tu, team Ethan ngan Khairi siap kena tahan ngan polis
sebab memandu terlalu perlahan!
hehhehekelakar la plak kan...selalunya kena tahan polis sebab bawak laju sangat..

Seterusnya roadblock dimana setiap team diminta untuk
menggergaji kayu balak secara berpasukan dan kemudiannya secara perseorangan..
macam biasa lah..tang Hilda gergaji yang tak bleh blah..siap tolak gergaji
ngan perut dia jek, sebab tak larat dah...

Seterusnya pemilihan detour antara terjunan bunji atau buaian..
bukan buaian kecik2 tu ek...
tuhaaaaaa....main buaian 120 kaki tinggi...
sebenarnya kalau tiap2 team pilih buaian tu lebih untung dan jimat masa sebab sekali
hayun, dua2 peserta sekali terlibat..
lain la terjun bunji yang hanya libatkan sorang peserta je dalam satu masa...
Team Ethan ngan Khairi masa ni agak kebelakang sebab terpaksa patah balik untuk isi minyak..

Selesai detour,peserta dikehendaki ke Queenstown Event Center
dan U-turn kedua dikeluarkan..
bermula acara membalas dendam...dan kali ni team Singapore yg dikenakan dulu
kenakan team Indian girl tu balik..
nak tak nak terpaksa la diaorang buat dua2 task sekali..

Kat Queenstown Event Center,semua peserta dikehendaki melepasi halangan
pemain2 ragbi dan seterusnya menendang bola..
mostly part menendang ni semua peserta tak lepas..kecuali Ivan..sekali tendang jek terus lepas..

Dan task terakhir adalah roadblock dimana salah seorang peserta
dikehendaki mencari objek tersembunyi didalam salji..

Tempat pertama dapat dikuasai semula oleh geng Philipina,Richard dan Richard..
dan mujurlah jugak team Malaysia kat tempat kelima..
harap2 diaorang still bleh catch up lagi next week...

Go Malaysia team GO!!!!

Jaja'Z: Best tgk diaorang main salji..

15 Beu-T Is Talking:

Kuman Chaos said...

betul tu...
depa sampai ke tahap sekarang sebab si Ivan tu ja..
mmg cool la dia tu
Kuman "cuti" Entry

JaJa'Z said...

kuman: memang pun..ivan tu mmg cool jek..bini dia tu jek yg dok merengek manjang...

_aLiaHwaFa_ said...

saya pon xbape minat dgn si hilda uh. ;p

d_LA said...

jaja punye review lebih detail la..terbaek !!mmg x thn giler kan tgk hilda tu..spoil jer beliau tu..haishhh..

JaJa'Z said...

aliahwafa: dia tu banyak sangat ngomel..tak tahan takyah la joint TARA kan..

JaJa'Z said...

d-La: no lah..review biasa2 jek..hehhe..memang spoil sangat2 kan..mujur lalaki dia ok jek..

axelida said...

nice review.. tq!


entry lama --> TARA 1st Episode

aZaMieTa said...

tp mcm klaka ms tgk dia taknak terjun tu. dia takut gak bila si ivan mcm bengang kan. pahtu ms buaian tu, dia kate tak takut sbb ivan ade same. olololooo..... ;p

dieya said...

sapa laa yg menunggu review k jaja ye.. mesti org tu seorang pilot yang berkaliber :-D

terkeluar jugak ivan and hilda! ni semangat nak tengok repeat.. nak tgk diorg terkeluar.. hahaha!

JaJa'Z said...

axelida: memang minat TARA..tapi tu lah..penulisan review tu tak la perfect mana...at least bleh tlg kengkawan yg terlepas tgk TARA mlm td..

JaJa'Z said...

ieta: si ivan tu nak marah pun macam tak marah kan..cuma muka jek masam sket..bini dia tu ngada2 sangat..nyampah iiii...pastu bila naik swing..siap sakan plak..sebab laki dia sekali..

JaJa'Z said...

dieya: a'ahhh..orang tu pilot yang palinggggg berkaliber bawak kapal terbang..hehehhe..

tengok jgn tak tgk dik..petang ni ada ulangan kul 2..tapi sah2 time tu dieya tak balik lagi...

aZaMieTa said...

tu lah. untung giler dia dpt suami yg super cool mcm ivan tu. mmg nmpk syg bini la si ivan tu. klw psgn lain dlm TAR ke TARA ke, mesti dh gaduh dh...

JaJa'Z said...

eita: tau takpe dik...kalau couple2 yang lain..mau dah kena tu..semua kerja nak senang je kan..hehhe

Fauzi Gonzalez said...

ape la..support la team Malaysia...aku sokong je semua team Malaysia dari TARA 1 until now...sedih Ivan/Hilda terkeluar pun tak hilang lagi ni....biar seburuk mana pun..diorg tetap sebangsa kita..terutamanya Hilda tu...korang bagus ke? hope bagus le...Allah je tahu....

Related Posts with Thumbnails