JaJa'Z Latest Stories

Monday, October 18, 2010

Bagi Cadangan Menu Bleh???


Mai la kengkawan semua, layan sket kawan u all ni yang tengah nak mengada2 ni
memandangkan hari ni jaja puasa
nak mintak jasa baik kengkawan semua bagi cadangan menu untuk berbuka nanti

Jaja nak makan something yang :

Tidak bermotifkan nasi ~ Tukar selera kejap
Tidak berminyak2 ~ No goreng2
Ringkas dan mudah disediakan ~ Jimat budget
Bermotifkan Sup ~ senang nak telan
Bleh ditambah dengan sayur2an ~ 2 in 1
Tak pedas ~ Nanti kena minum air banyak plak
Lengkap dengan segala nutrisi ~ Harus la kan...

Ada sebarang cadangan kengkawan????

Jaja'Z: Orang lain yg puasa,orang lain yg seksa..

6 Beu-T Is Talking:

dieya said...

mencabar minda sungguh requirements k jaja ni tau!

anyway, my suggestion: yee mee claypot.

baru makan semalam. kalu tak, tak terpikir kot.

Tidak bermotifkan nasi - check!
Tidak berminyak2 - check!
Ringkas dan mudah disediakan - err.. i think so.. akak food court tu buat 5 minit je siap.. hahaha!
Bermotifkan Sup - check!
Bleh ditambah dengan sayur2an - nak letak selori pun boleh!
Tak pedas - check! but kalu letak cili padi potong lagi sedap!
Lengkap dengan segala nutrisi - should be.. carbo, protein, vitamin.. cukup kot!

tapi kena pegi beli periuk claypot dulu eh.. kalu takde, periuk besi cap helang pun boleh juga.. sama je rasa kot.

p.s.: org cuti boleh komen panjang2 :-D

nadia said...

kak jaja ni.. comel btol.. =)
ke mngidam ni kak ooii.. ehehe
klu nadia bc ciri2 yang akak tulis ni,
mgkin nadia akan bg cadangan ape tau kak?
pizza hut please.... =)

_aLiaHwaFa_ said...

makan buah je la. huhuhu~

JaJa'Z said...

dieya: amboi2..mentang2 la cuti..sket punya panjang komen dieya ek..mcm dah bleh buat satu entry baru..hehehhe

takkan buat la akak mee2 claypot ni dieya..sebab akak tak berapa nak suka sangat mee2 claypot ni..dah la claypot pun takde..jadi kerja plak nak cari periuk tanah liat..heheh..anyway..thanks for the suggestion dik..

brapa lama cuti?

JaJa'Z said...

nadia: suggestion kau dik..lagi la tersasar dr batasan..hehhehe setakat pizza, takde la akak kau ni pedih2 otak nak pk..tapim sedap gak kalau dapat pizza kan..hehehhe

JaJa'Z said...

aliahwafa: buah je dik..sian akak dik..dah la puasa....

Related Posts with Thumbnails