JaJa'Z Latest Stories

Sunday, September 5, 2010

Okey Ke BlackBerry Ni??

Actually jaja ni bukannya jenis yang suka sangat tukar2 hp
yelah, duit pun bukan nya banyak sangat nak main tukar2 hp je kan..
tapi bila tengok orang lain ada hp baru, kita ni pun teringin la jugak
nak2 plak skang ni macam2 jenis, warna, saiz semua ada
cuma kena sediakan ongkosnya jek...

Hp yang jaja guna skang ni 3 tahun lepas jaja beli
time tu baru kawen dan En Zack plak kena keja kat kl time tu
time tu jugak la tengah hot dengan hp2 3G ni..
kitorang berdua pun jakun excited la kan
tak dapat jumpa at least dapat tgk muka kat phone pun jadi lah..
Jadinya dua2 bantai beli Nokia N73 je time tu..
dan sampai skang ni la jaja dok guna hp tu lagi sampai keypad pun dah tercalar balar
hp En Zack takyah citer la, siap jatuh kat site lagi
then rosak..
last2 dia guna hp jaja yang lama jek jenama NOKIA gak..
Nokia brapa ntah tak ingat dah..jenis flip yang tunggu masa gak nak jahanam
hehehhe
En Zack ni dia jenis tak kisah pun pasal hp2 ni
asalkan  bleh call, bleh sms tu pun dah cukup
dia tak lorat nak pk jenis ada camera canggih ke, ada wifi ke,ada tv ke,ada apa ke..
semua tu dia tak brapa nak amik tau pun...

Jadinya bebaru ni masa dok lepak2 kat umah lepas En Zack balik surau
tetiba dia buka citer pasal hp..

hp abang ni dah teruk sangat dah ni,flip dia pun macam dah longgar jek
kalau hp ni rosak, abang guna hp awak tu,awak beli yang baru jek

TOING!! TOING!!

HP BARU????

Macam tak caya jek dengar En Zack bagi statement macam tu
dan macam dia tau2 jek bini dia ni
baru lepas belek catalog hp kat sekolah
^__~

Kalau citer pasal hp baru,
jaja kalau bleh memang tak nak tukar guna jenis hp lain
tetap nak NOKIA gak

skang ni kalau tengok mana2 hp mostly ramai yang guna hp guna keypad
macam keyboard tu
seriusly jaja benornya kureng sket keypad macam tu
nak2 plak tangan tembam macam jaja ni, nak menekan keypad kecik2 cinonet tu
mau tertekan dua button sekali gus time menaip..
pastu jaja rasa macam leceh sket nak sms kalau tengah2 drive
kena biasa kan diri nak sms guna keypad mcm tu..tapi dalam hati ada la teringin gak nak guna kan
tapi kalau hp yang guna touch screen memang jaja reject awal lah2
hp jenis tu memang menyusahkan jek..
tak gemor amat jaja..

Skang ni kat sekolah jaja ramai yang guna Nokia e63 ni
                             

tapi benornya hati jaja macam dah terpikat kat 
Mr BlackBerry ni
especially in white colour ni
Nampak sangat2 la elegant tak hengat kan..
bebaru ni member jaja yang jual hp tu adalah tunjuk model ni kat jaja
sekali pegang jek memang dah terjatuh hati dah..
BB ni bleh guna 2 simcard
kalau ada sesapa guna nombor celcom and maxis sekali gus, so takyah susah2
nak heret sampai dua hp kehulu ke hilir

Yang kebanyakkan  orang guna in black colour
Pun nice jugak..

tapi kalau dapat Ms Pink BlackBerry ni pun cute jugak kan??

So, kengkawan ku yang budiman
ada tak antara korang yang guna Mr BB ni jugak..bleh tak share ngan jaja
apa yang syok dan apa yang tak bestnya
guna Mr BB ni??
Kot2 la banyak kekurangan ke, sebelum beli bleh la survey2 dulu apa kata
pengguna2 terdahulu kan...

Jaja'Z: The loyal Celcom Prepaid user since 1998 :p

20 Beu-T Is Talking:

Uncle Lee said...

Hello Jaja, I was at Aidah's place noticed your callsign. Very nice those h/phones.
I think I'm one of the few that does not own one....no reason to. Saya da retire, ta'lama lagi masuk museum, ha ha....don't even read papers anymore....

But I like that Apple Iphone4.....tetapi the price boleh hilang tidur malam.
You have a nice day, selamat berpuasa and keep a song in your heart, Lee.
ps, apa you masak ke buat cake for hari raya?

ahkakbatik said...

hah! ko semeyes sambil drive??!!! cepuk kang!!

somi akak pernah pakai blackberry ada dlm entry akak ntah bulan bila... harga konon ori tapi manader ori..sumer china mari daa...

baru seminggu pakai, suara tak dengar... keypad tercabut.... maka dia tukarlah nokia yg sedia lasak dari dulu kala...

gitulah alkisahnya...

Lelord said...

ekekekeke akak pun benonya cam jatuh chenta ngan BB...tp ms besday in May ritu darling bagi Nokia X6...tya gak nape x belikan BB dia kata alahhh takat bleh fb jek..ntah tatau la. tapi best gak guna x6 ni

JaJa'Z said...

@Uncle Lee
hai uncle lee...thanks for drop by...nowadays hp memang laaaa mahal..tak tahan and bleh pitam kalau tengok..apple iphone jaja pernah tgk tp tak suka sebab touch screen la..memang la sangat2 leceh...

JaJa'Z said...

@ahkakbatik ala kak..standart la tu sms sambil driving..terpaksa..hehehhe bleh tak terima alasan ni..hehhe..

kalau model cina memang la cepat rosak kak..takde warranty..kalau yang ori seriban lebih jugak ni..mau pitam kejap kat kedai hp..hehhehe

JaJa'Z said...

@Lelord kot2 la bleh blogging gak guna hp kan..nak2 plak nak balik kg ni..jaja kan guna strimyx..kang demam plak kalau dekat 5@6 hari tak online..hehhe

honey amour said...

my hubby pakai BB gak ,so far tade masalah..ok je..cuma honey tak minat..tp kalau nokia e63 tu macam ramai gak kawan² honey guna,cantik dan canggih gak...

JaJa'Z said...

honey: kalau takde masalah..should be ok lah kan...selesa ke menaip keypad mcm tu??

[z@ck] said...

i was a blakcberry fan..but now dah beralih arah ke sony plak.blakcberry untuk org yg into gadget ok la.kalau kaki msg, rasanya lebih elok pakai hp biasa =)

Nur Hawa Mohd Zin said...

wa..bestnye nak beli hp baru..heheh

dieya said...

bb kaler putih tu i think sama mcm my dad pakai skrg. he's very into bb. tak terkira dah tu bb dia yg ke berapa asik tukar je tapi tatappp bb. he keeps asking me to get one but i don't find it useful for me just yet coz bukannya dieya ni menteri ke tokoh korporat ke nak kena check e-mail setiap 2 saat (guna bb e-mail masuk real time). amik gambar boleh email immediately. boleh masukkan terus dlm blog, sesuai utk blogger tegar. boleh use as modem, sesuai kalu nak blogging kat kg nnt kalau kg takde streamyx. tapi sediakan je laa budget utk bayo bil yek :-D

my brother is into iphone, kat mesia iphone, kat japan iphone. i tried using his iphone for a few days, tak berkenan sgt laa. sama mcm k jaja tak berapa sgt touch screen asik salah tekan jek, stress guwe!

i'm also hantu nokia, until dpt sony ericsson for my birthday. not bad, i like it so far, user friendly mcm nokia jugak. i like the camera feature (kata guna cybershot technology kan) coz dieya suka amik gambar and video, so for me it's good laa.

wah.. panjang semacam lak komen. anyway dah beli hp baru jgn lupa tayang k!

JaJa'Z said...

zack: jaja ni memang tak brapa sangat gedget2 ni..tapi sebab bb ni bleh guna untuk update blog..tu yg mcm teringin tu..

JaJa'Z said...

hawa: baru merancang..belinya tak tau la bila dik..

JaJa'Z said...

dieya: wah! pjg bebenor komennya..hehhe..akak ni sebab pk nak update blog time bukan kat umah jek..maklumla akak ni pakai strimyx...tapi kalau dieya cakap bb ni okeh..ok la kot kan...teringin sesangat dah ni...ehehhe

Danial Ikhwan Jaafar said...

hehehe kak ja dah terjangkit nak update blog pakai handphone hehehe XP
rasanya setakat ni kak ja, BB bagus kot sebab keypad dia stail computer punya keyboard, QWERTY style. heh.
tapi saye kerje pon tak lagi. haha mengharapkan duit blogging tak seberapa LOL =P
balik kampung ni kalau dapat duit raya memang segan la jugak...hehehe

JaJa'Z said...

danial: segan2 tapi amik jugak kot.hehhehe...takde la, akak sebab memang guna strimyx..harap kat umah je la..ada broadband lain la kan...pi mana2 pun bleh update log..ni nak balik kampung 5 hari..mau bersawang blog akak ni..

Danial Ikhwan Jaafar said...

kat penang diorang ni dok pakai adik tan punya connection..hahaha =__="

aizat912 said...

just nak kongsi idea.. mmg best BB. button bnyak. tapi.. bab beli hp nih, kene ikut cite rase sndiri jugak. Kalau lebih cnderung kpd music n picture, better amik sonyericsson.
Saya pkai sony sebb:
-simple, x bnyk folder
-pic cntik: even camera only 5 mp, tetap cntik.
-sound sedap: Comparekan sound dgn model lain,.. bole taw beza dy.
hehe.. peace

JaJa'Z said...

danial: adik tan??? sapa plak???

JaJa'Z said...

hai aizat: thanks for sharing..akak ni tak berminat dengan muzik or camera ke apa ke..just nak cari kelainan yang baru...

Related Posts with Thumbnails