JaJa'Z Latest Stories

Thursday, September 2, 2010

Balik2 Baju Dia...Ni Dah Lawan Tokey Ni... :p

Masa tengah asyik masyuk makan time berbuka semalam
slow2 jek En Zack ajak kuar town lagi
Dah dua tiga hari dia dok sebut nak beli jubah yang labuh plak
ish..macam2 la laki aku sorang ni...
layan kan jelah..

Lepas dah mandi and solat maghrib kitorang pun kuar le ke Kuantan
saje je kuar awal, malas nak bersesak2 dengan orang lain yang nak bershopping gak

Lepas masuk dekat tiga empat kedai,lepas try enam tujuh pasang
last2 dapat la En Zack merembat 2 pasang lagi jubah
sepasang warna kelabu dan sepasang lagi warna putih

Tapi sepanjang dia dok try2 jubah tu, tak plak dia offer nak ajak gi cari baju jaja plak
hangin betul makkkkk nyahhhhh!!!
muncung2 dah mulut jaja ni nak merajuk tapi dia selamba jek wat muka kering buat2 tak paham

Abang dah ada 4 pasang bajuuuuuu..awak ada dua jek.....

Wah!!! Eksen ekkkkkk

Takpe2, eksen ek...
tunggu la sehari dua lagi...akan ku sebat sepasang dua lagi baju,ngan tudung
time tu abang plak dok diam2 ek...

Memang lawan tokey betul En Zack tahun ni
tapi takpe lah..dia pun jarang membeli baju2 ni..tahun lepas pun dia just pakai baju ala2 'raihan' jek
tapi tahun ni...sampai 4 pasang dia bedal!

Kira okey lah tu, bleh gak dia pakai baju tu time gi surau hari2...

Untuk iftar semalam, jaja still malas lagi nak makan nasi
jaja mintak 'green light' dari En Zack, dia kata okeh
so, jaja just masak

Meehun Bakso Ala Jaja'Z

memang jaja buat simple2 jek
takde letak sayur2 or side2 dishes pun...
janji kuahnya meriah dan rasa tetap mabelessssss
besau2 meatball nya kan..
jangan tertipu..meatball itu, pasar raya mariiiii
hehhehehhe

Malam ni kat sekolah jaja ada majlis berbuka puasa plak
will update later okey....

Jaja'Z: Hidup biar sederhana jek..

9 Beu-T Is Talking:

Lelord said...

murah ke jubah....akak balik ni pun belikan mak ngan abah jubah hehehe

::Azura Rahman:: said...

sedapnyer mihun sup tu.. mana resepinyer.. ekeke..

. de baloon. said...

mak oi.. sedapnye bakso tuh.. kt segamat xde ah. ;)

JaJa'Z said...

lelord: beli yang murah2 jek..dalam rm60++ sepasang...

JaJa'Z said...

kzura: meehun sup pun akak nak resepi ke? wat malu jaja jek..

JaJa'Z said...

kzura: meehun sup pun akak nak resepi ke? wat malu jaja jek..

JaJa'Z said...

zarith: hehhe..simple2 je tu dik....

ahkakbatik said...

biarlah dia beli jubah Ja.... kang dia borong baju melayu siap songkok sampin keris bagai...mau meroyan ko ...

JaJa'Z said...

kaktik: choyyyyyy!!!!!!!! tak sayang mulut betul kaktik ni..hehhe

Related Posts with Thumbnails