JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, August 25, 2010

Makin Menjadi2 Plak Perangai Bebudak Ni...

(pic Gugel)

Nak kata masuk bulan Ramadhan ni, perangai bebudak ni nak berubah..
NAN ADOOOOOOO
makin menjadi2 ada lah....

Ingatkan bila dah masuk bulan puasa, jaja ni rasa nak cool down sket la
malas la nak marah2 sangat
tapi memanggggg tak bleh blah betul perangai budak2 ni
kalau jaja diamkan jer...makin melampau perangai sensorang

Kelas math semalam 5 orang budak kelas jaja memonteng!
termasuk sorang budak baru yang baru daftar semalam
dan dia pun ponteng jugak!!!
apa kes???!!!!
baru datang sekolah baru dah tunjuk besaqqqqq kaplaaaaa ka???
memang hangin je la jaja rasa

kalau ikutkan hati , mau jaja nak pi perambat diaorang semua balik jek
korang dtg sekolah bukan nak belajar tapi nak tambahkan masalah!
nak suruh jaja pi cari, pi kejar plak bebudak yang ponteng2 tu???
TAKDE KUASA!!!!
dari jaja buang masa kejar2 orang2 yang tak nak belajar,
baik jaja tumpu kat student2 yang betul2 nak belajar jek...

Jaja ni kadang2 sampai satu tahap, rasa mcm nak je cakap
"Korang kalau nak belajar,korang belajar..dah rasa tak nak belajar
pi blah balik takyah menyemak sekolah"

tapi mulut ni tak kan terkeluar ayat macam tu punya lah...
cuma
" Kalau korang tak nak belajar,nanti dah habis belajar nak kerja apa?
nak cari duit mcm mana? nak sara anak dara orang mcm mana??"

Dan hari ni punya kelas plak
dekat 10 orang pelajar pompuan kelas jaja dah pakat2 tak nak datang hari ni..
Eeeiiiiiiiii!!! apa la masalah korang ni ek..????
apa sebab diaorang nak ponteng hari ni pun jaja tak tau
bukannya ada KOKO pun petang kang..
adoi la...

Budak baru daftar yang ponteng semalam pun
jaja dah 'sound' dia tadi..
suka2 hati nak ponteng,nak tunjuk perangai hari memula sek
boleh blah!!!

"Kalau saya tau dalam buku report tu ada tulis awak ponteng lagi..
saya tukarkan awak masuk kelas bawah"

Jaja'Z: Berzikir untuk tahan kemarahan....


4 Beu-T Is Talking:

Danial Ikhwan Jaafar said...

wah..kenapa begitu sekali? takde rasa hormat pada cikgu. pelajar perempuan sekali. kak ja mengajar kat mana ni??

[z@ck] said...

sia-sia mak bapak bayar duit yuran mahal2..tapi anak ponteng

JaJa'Z said...

danial: pelajat ponpuan pakat ramai2 tak mai sekolah..ntah la...apa la yg bebudak ni pk....akak mengajar bebudak felda...

JaJa'Z said...

zack: tu la yg akak selalu bebel kat bebudak ni.." tak kesian ke mak bapak bayar yuran mahal2 tapi korang tak belajar"..trend bebudak skang ni...rajin dtg sek tapi ponteng kelas..

Related Posts with Thumbnails