JaJa'Z Latest Stories

Friday, August 27, 2010

Cik Gen2 'Mencekik'Aku Hari ni...

Selamat dah keta ku itewww diservice!
dah mantop..terbaik dah !
dah berabis dekat RM1K , kalau tak mantop lagi tak tau lah

plan asal memula jaja just nak tukar 2 tayar blakang jek..
alih2 tayar depan plak dah 'makan' sebelah
allignment lari la tu..
bila dah tokey tu kata trade in jek tayar depan
maka selamat la empat2 tayar tu jaja tukar terus..

cover2 line jaja nak amik gambo ni
bukan apa..takut orang heran jek tgk jaja dok snap2 gambo
Bersunggoh2 tokey tu menggodek2 tayar keta ku...
"tayar depan blah kiri manyak lari woooo"

apa2 je lah tokey..tokey buat je lah apa2 pun
janji keta saya sedap dibawa...
Eksen la tu Cik Gen2 jaja ni...
dapat 'kasut' baru
tuan dia ni dah pening kepala pk nak berabis ke dia...
hehhehe

Kat bengkel tayar jek dah habis RM610

pastu pi plak service engine keta..
tukar minyak itam,tukar minyak power sterring,tukar minyak gear box
habis dekat RM200

Pastu tali kipas plak macam dok berbunyi2
lepas dibelek2, rupanya tensioner bearing plak rosak
kat situ jek lagi Rm200

Adoi laaaaaa.....tang ni la paling tak best kalau guna keta ni
sekali dia buat hal...
macam2 nak kena tukar

mujur la tang aircond,filter dia jek banyak habuk..
lepas cuci2 filter...terus aircond 'gedebush2' angin keluar
kalau buatnya gas habis ke..apa ke..kena la tambah lagi duit...

Adoi bang..tolong picit kepala ayang jap...
nak migrain dah ni....

Jaja'Z: Naik basikal je lah pasni...

9 Beu-T Is Talking:

Nur Hawa Mohd Zin said...

huhu..takpe demi keselamatan gak...

diana said...

harap2 tu
pelaburan masa panjang.
lagipun untuk keselamatan..

dieya said...

hari tu tuan dah beli kasut baru.. ni cik gen 2 pun nak kasut baru gak yek.
glemer jap apek tu keluar muka kat blog k jaja :-D

lemongrass said...

Samalah dgn kereta kita tu. Nak pengsan keluar duit setiap kali hantar service 6 bulan sekali. Setiap kali, ada aje benda yg nak kena tukar! Tapi, kalau takde kereta, patah kaki pulak kan :-)

JaJa'Z said...

hawa: tu la..untuk keselamatan..kang kalau jd apa2..menyesal tak guna...takpelah..

JaJa'Z said...

diana: harap2 pjg la...takut nanti ntah menda apa lagi la yang'sakit' kan..hehhehe

JaJa'Z said...

dieya: hehhe..lepas ni kalau tuan dia beli baju..jgn la cik gen2 meragam nak 'baju' gak..naya ahkakkkkk

JaJa'Z said...

kak min: betul tu kak..tu lah nyawa nak ke mana2..takkan nak gi sekolah naik motor plak..tak pasal2 merempit jaja pagi2..hehehhe...harap2 lepas ni takde la apa lagi yg rosak...

[z@ck] said...

tudia..puas hati sampai 1k..
=P

Related Posts with Thumbnails