JaJa'Z Latest Stories

Saturday, July 17, 2010

Ye Ke Tu Soalan untuk Banci??

Assalamualaikum
Selamat malam semua!!

Jaja rasa skang ni sure ligat orang2 jabatan perangkaan dok buat banci kan ?
umah korang dah kena banci lom?
kat area umah jaja ni memang tengah bergiat aktif
jenjiran kat umah jaja pun dok bercerita jek pasal
orang banci yang dtg buat bancian ni

Bila citer pasal banci membanci ni
pagi tadi ada terbaca kat blog Dieya pasal dia membebel
denga orang2 yang dtg banci2 ni..
kita paham diaorang tu dtg dan sekadar menjalankan tugas...
but sometime kita rasa cara diaorang dtg tu or
cara diaorang tanya tu macam something wrong somewhere jek..

Memandangkan hari2 biasa umah jaja ni 'tak berpenghuni'
jadinya pagi tadi masa dok 'jalan2' jenguk blog
datang la sorang mamat ni bagi salam..
tapi sorry la, memang jaja tak bagi masuk umah..
bersoal jawab la kitorang ni tengah2 panas..
malas la nak ajak masuk, sebab En Zack pun takde time tu

Selalunya klau banci2 ni
memang tak lari dengan soalan

berapa bilangan ahli rumah
pekerjaan kita dan suami
berapa pendapatan isi rumah

itu kira dah soalan2 normal lah..
tapi kali ni soalan2nya macam ada pelik je sket..
sekali pk macam heran plak kat mana kaitannya...

akak ada microwave?
akak guna astro?
akak ada DVD player?
akak ada guna aircond?
akak ada guna internet? broadband ke apa?
akak ada guna hp?

Pelik je rasa soalan banci macam tu kan?
mujur la dia tak tanya

akak dah lama kawen?
akak dah masak?
hari ni tak 'blogwalking'?
akak dah upload gambo masakkan dlm blog ke?
akak dah lipat kain?
hari ni masak beras berapa gantang?

HUH! kalau la dia tanya soalan2 macam tu...
nampak gayanya jaja kena tanya dia balik

ADIK NAK RASA PENYEPAK AKAK??


4 Beu-T Is Talking:

honey amour said...

kahkahkah..lawak lak jaja nih,,,

JaJa'Z said...

hehehhe..honey ni..hahahhaha

ibh said...

Hahahaha..lawaks..lawaks..nasib la masa diaorg datang rumah sue..sue tak dak..Sapa suh datang waktu office hour..

Ian said...

Kite hari pon kena banci gak, selain drpd soaln yg normal-normal seperti bilangan, ahli keluarga, isi pendapatan, dll..

Die tanya pasal ade komputer ke tak? Berapa kereta? Ade radio ke tak? Berapa radio? Ade tv? Berapa tv??

Macamlah die nak tau ade ape harta kat rumah kite dan rompak pulak tu.., huhu...

Nombor Handfon pon tanya wei..??!!

Related Posts with Thumbnails