JaJa'Z Latest Stories

Friday, July 23, 2010

When HE Start Talking About Having Baby

Assalamualaikum..
Selamat malam semua... :p
Sebenarnya time ni mata jaja dah tergedik2 soh tido..tapi ntah la..
rasa macam nak post something jek..

Petang tadi lepas dah rehatkan badan lebih2 kurang
tetiba En Zack ajak jaja lepak kat kedai depan taman ni sambil minum2 kopi
Disebabkan lama dah tak lepak2 mcm tu, ok lah...jaja teman kan la..
teman2 pun sempat gak jaja tibai maggi goreng sepinggan..
hehehhe
lapar wehhhh..pagi tadi just makan roti canai jek..

Sambil dok lepak2 tu, tetiba En Zack bleh kuarkan soalan ni

"Kita amik anak orang(angkat) nak?"

Erkkk??
Terkejut jaja tetiba dia cakap macam tu..
Apa mimpi plak orang tua ni...

"Ye ke abang nak amik ni?"

"Yelah...nak tunggu anak sendiri takde rezeki lagi
Awak tak nak ke?"

"Bukan tak nak..nanti abang tak kan sayang dia mcm anak sendiri"
Macam mana la boleh tetiba jaja kuarkan ayat ni plak time tu


" Abang ni memang lah nak anak..tapi ntah la..
skali pk macam tak sedia je lagi"

"Abang tu boleh ke bangun buat susu kalau baby nangis tengah malam?"

Sekali En Zack jawab....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"Sapa yang nak amik baby??? abang nak amik anak yang dah besar
dalam 20 thn..boleh dia tlg2 kita keja bagi kita duit!!"


HAMMMPEHHHHHHHHH!!!!!!!!!

Time tu rasa memang nak jerit jek kat kedai makan tu
En Zack lagi la..terkukik kukik dia gelakkan jaja
sebab muka jaja dah serius kemain....

Takpe bangggg.....takpeeeee

Ada ubi ada batas
Ada hari ,saya balas nanti!!!

Siap kau!!!!


Jaja'Z: Jaja tau..dalam hati dia, memang dia nak baby...Siapa yang tak nak anak lepas dah kawen..nak2 plak dah 3 tahun ni..tapi dia selalu ingatkan jaja,Allah blom lagi izinkan kitorang untuk dapat rezeki tu...Jaja bersyukur sebab En Zack memahami keadaan diri jaja sekarang ni...Insyallah, suatu hari nanti kami akan perolehi jugak 'rezeki' tu....


18 Beu-T Is Talking:

Nur Hawa Mohd Zin said...

its ok kak...sepupu awe kahwin 5 tahun tau baru dapat anak...pak sedara awe langsung tak da anak..isteri dia blh pregnant tapi rahim tak kuat..dan anak2 buah jadi anak2 dia...ape2 pun ayat en zack pasal nak anak umur 20thn mmg kelakar lah...huuhu...semoga akak hpy selalu...

::Azura Rahman:: said...

memula nk gelak.. hahahaha..

then...

sedih.. huhuhu..

jaja masih muda dan br 3 thn..

insya-Allah ada laa rezeki tu..

cam akak nie.. bulan 8 ni cukup 8 thn kawin.. huhuhu.. lg sedih..

tp cam Z cakap laa.. Allah belum nk bg rezeki.. semua yg berlaku ada hikmahnyer.. think +ve...

JaJa'Z said...

hawa: insyallah..akak harap satu hari nanti akak pun dapat borak2 ngan kengkawan pasal anak sendiri..

JaJa'Z said...

kak zura: harap2 kita sama2 akan lebih kuat hadapi dugaan ni yek...jaja sentiasa pk +ve..mujur la zack tu memahami..dia nak, tapi sentiasa pk blom rezeki...

Danial Ikhwan Jaafar said...

hahahah lawak2!!
hampeh jugak, habih serius dah baca tadi. ces!

JaJa'Z said...

danial: dalam lawakkkk..ada seriusnya jugak....

Lelord said...

muahhahahaa cam siot jek...mula2 baca cam dh nak epi2 pasal jaja nak ade baby....
tetipa potongggg arrr En.Z nak nak umo 20 thn lak...ehhh dia nak anak laki ke pompuan...jeng..jeng..jeng...

JaJa'Z said...

lelord: tak kira la laki ke pompuan..janji dapat bagi kitorang duit teetttttttt

En iLham said...

hahhaa
lawak la en zack ni
jangan amek yang 20 tahun kak
tengah belaja lagi tu
amek yang umur 25, fresh graduate, degree 1st class, then dapat keje kat international company
memang masyuk lah. haha

p/s : insyaAllah kak. masanya akan tiba juga. mungkin Allah sedang mengajar akak untuk lebih bersedia. sentiasa mendoakan akak akan dianugerahkan jugak rezeki itu

nieza said...

Salam Jaja, sama la kita..niza pun lum ada rezeki anak lagi...tapi kahwin dah 4thn..still menanti dan terus menanti...harap2 kita akan dikurniakan anak sendiri juga satu hari nanti..sama2 kita doa Jaja...insyaAllah..amin.

lemongrass said...

Jaja,
best weh klu dpt anak terus dpt bagi duit mcm yg en. Zack nak tu, kaya Mak! hahahahaha....
Tapi kan, memang betul apa yg semua cakap. Rezeki tu di tangan Allah, kita hanya boleh berdoa banyak2 aje kan.
InsyaAllah, 1 day, Allah akan makbulkan permintaan you berdua :-).

JaJa'Z said...

syamil: itu yang akak pegang selama ni..maybe Allah blom bagi rezeki tu sebab maybe kitorang belum bersedia dr segi fizikal dan mental...banyak lagi yg perlu diperbaiki..thankd God en zack bukan la jenis mendesak..

JaJa'Z said...

nieza: insyallah..sama2 lah kita doa yek..sunyikan takde baby ni...buat apa semua berdua jek..jeles tgk orang lain yang beranak pinak..

JaJa'Z said...

kak min: itu yang selalu jaja pegang kak..rezeki tu ditangan allah..kalau allah izinkan..sekelip mata jek rezeki tu akan datang..jaja takkan jemu2 berdoa untuk rezeki tu...thanks kak...

ibh said...

Sabo jer lah jaja ye..i ni lg la..6 thn dah nih..Sampai dah imun dah dgn pelbagai soklan dr luar..ekekek..yg pasti kita ja yg tau kan mcm mana rasanya..Sapa tak nak anak kan..heee..Terus kuat ya jaja..Insyaallah..Allah tu tak kan nayakan umatnya..betul dak..

JaJa'Z said...

sue: kita seangkatan jugak ke? takpe la sue..kita sama2 doa ok...

A.I said...

heh heh..leh lak dia kenekan bini dia yg tgh siyus tu kannnn.. ;P

Insyaallah Jaja, ada rezeki utk kowang tu sok.. doa bebanyak..

JaJa'Z said...

AI: insyallah...harap2 ada rezeki untuk aku ngan En Zack..

Related Posts with Thumbnails