JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, July 14, 2010

Teh Cameron Valley : Ada Juga Teh 'Palsu'

Assalamualaikum..
habis dah citer pasal family day..penat dah tepek gambo..
tamat dah citer pasal kerusi patah okey...

Ni nak citer pasal air teh plak..
actually lama dah nak buat entri ni...tapi dok tertangguhhhhh jek..
masa cuti sekolah lepas, anak jiran jaja gi holiday kat Cameron..
dah memang jaja ni peminat flavoured tea..makanya
jaja pun pesan la kat dia Teh Cameron Valley perisa orange..
dan dalam masa yang sama jaja pesan gak menda yang sama kat cikgu sekolah jaja
kebetulan dia pun nak gi Cameron gak..
Jaja pesan perisa lemon ngan strawberry..
tetapi memandangkan dia tak jumpa yg perisa strawberry
jadinya dia ganti ngan perisa orange gak...
Ni teh Cameron valley perisa orange yang anak jiran jaja beli..
first time minum..so, memang sedap la kan...
dah nama pun suka teh perisa2 ni...
THEN
cikgu sekolah jaja plak bagi teh yang sama...tapi packaging nya agak berbeza
kotak yang ni nampak lebih exclusive compared to kotak yang anak jiran jaja beli..
tetiba jaja realised..
teh pun ada yang ori dan yang fake ke...
ish...sabar je lah...
kalau korang perati 2 kotak kat atas ni..
korang rasa mana yang ori dan yang mana yang tak ori ?
paket2 kecil kat dalam kotak tu pun lebih kurang sama...
tapi kalau tengok betul2
packaging paket yang ori warnanya lebih gelap..
ingatkan CD jek bleh dicetak rompak..
teh pun ada yang piracy gak ek..
ish ishhhhh...

10 Beu-T Is Talking:

lemongrass said...

Maybe itu packaging baru kot, tu yg nampak glemer sikit. Yg packaging lama tu still dijual sampai habis stock agaknya :-).

JaJa'Z said...

jaja tak rasa plak macam tu..sebab cikgu sek jaja cakap dia memang beli kat cameron valley outlet..while yang anak jiran plak dia beli kat kedai biasa2 je rasanya...

annazanariah said...

lorrr.. boleh plak cenggitu ek. ada ori tak ori.. adalah pihak2 tertentu amik kesempatan kan? tapi rasa ada beza tak? hihi..

nirelwof said...

betul2 palsu ke or diorang tukar packaging je?

rasa lain ke??

Kniedaz said...

bersangka baik..rasa betul kot LG kata..rasa macam kat Carrefour ada jual teh ni..cuba jaja'z tgk manufacturing date dia..ngee

::Azura Rahman:: said...

jaja.. setahu kzura yg mmg sokmo beli teh cameron valley perisa orange ni.. kotak yang TAK KILAT tu original(kotak kiri)..

x penah lg akk pi sana tgk kotak teh berkilat2 tu.. cam member jaja cakap laa.. kot2 packaging baru x tau laa kan.. kat cameron valley pon ada dua kedai.. yg cameron valley punye yg kat bawah tu.. yg ada kafe sekali..

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe suke air ni kak....huhuh...sedap tau

JaJa'Z said...

maybe jugak la kot..maybe ada keluaran baru...kena bersangka baik lah..rasa tetap sama jek..kalau betul yg kotak kilat tu packaging baru..takde hal lah....maybe betul la apa kak LG cakap tu...,

honey amour said...

alamak...takut la plak kalau dah minuman pun ada piracy..

missrivebell mumun said...

sama jer kot..
packaging jer len..
maybe anak jiran akak beli kat kedai biasa..
cikgu plak beli kat betul2 boh punyer kedai..

Related Posts with Thumbnails