JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, July 14, 2010

Insiden Rebut Kerusi Sampai Patah & Acara 'Couple2'

Korang ingat tak lagi dengan entri kerusi patah tu..
hahahha...
semuanya angkara acara rebut kerusi berirama iaitu xtvt untuk mak2..
jaja ni yang bukan mak pun joint sekali la kan..
Memula nak start tu dah pesan kat En Zack
jangan lupa snap gambo bini dia ni in action..
hahaha
masa memula tu ramai gak peserta..
dan acara ni kalau main memang berdebar2..
hati dok takut je nak tunggu lagu berenti then rebut2 kerusi
Dah mula dah..
dari berbelas2 peserta akhirnya disingkir sedikit demi sedikit...
dah jaja tetap 'gah' disitu!
korang perasan kakak pakai tudung pink tu?
memula dia dok depan jaja...
time ni dah tinggal 4 orang..
dan kakak tudung pink tu dok belakang jaja plak..
dia ikut jaja punya la dekat..nak je tolak dia kebelakang sket..
nak rebut kerusi pun susah..
Last sekali..
tinggal jaja dengan kakak tu jek..
time ni selipar merah tu pun dah tercabut sebab dia terpijak..
jaja pun terus selamba kaki ayam jek main..
jaja laju..dia makin laju rapat dengan jaja...
serabut betull...
Bila lagu stop jek...
kitorang terus berebut!!!
dan korang tau apa jadi????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
KERUSI PATAH!!!
Hampeh tul...
jaja duduk then akak tu pun duduk..terusssssssssss
PRAKKK!!!!
tergolek terus kitorang berdua kat atas pasir...
semua orang memang dah menjerit giler2 dah sampai tergelak2..
jaja ni jangan kata lah..lagi la sakan ketawa..
Diaorang cakap jaja yang dok dulu..
tapi tak nak bagi kakak tu rasa tak puas hati,diaorang semua
mintak kitorang pusing sekali lagi
TAK KUASA WEH!!!
time tu kepala ni pun dah pusing semacam..

Last2 jaja bagi jek akak tu menang then jaja tempat kedua..
biarlah..
just for fun..main nak suka2 jek...
tapi pastu terglamer terus jaja...
Hahahaha...

Lepas terjatuh tu terus jaja gi kat En Zack..
dia pun tergelak2 dah..
Cissss! gelak kan bini sendiri..

" Abang malu ek..??"
" Dok Ehhhh...Suka tengok awal tergolek!"
^___~

Time sukaneka tu pun ada disediakan acara untuk pasangan
samada suami isteri, anak lelaki ngan mak or anak perempuan ngan pak..
jadinya kitorang laki bini je lah masuk..

Antara game yang jaja suka
Acara baling belon berair..
Belon tu berisi air dan jaja kena baling dan En Zack sambut
lepas habis satu turn..En Zack kena 2 langkah ke belakang
dan ulang lagi baling dan jaja plak sambung...
Ada 18 pasangan time tu...
dan kitorang dah sedia dengan belon berair masing2..
berdebar bukan main dah ni..
satu lagi sebab takut belon tu pecah..habis la basah kan...
Time ni dekat lagi la..baru first round..
Sapa yang belon nya pecah or terjatuh..kira terkeluar la..
dan kitorang memang terkeluar pun...
kebetulan belon yg jaja dapat agak berat
dan bila jaja baling makin jauh tu dah susah nak lambung tinggi2..
(alasan orang kalah)
hehhehehhe
Tapi kelakar la tengok couple yang belon pecah bersepai kat badan habis basah...
mula la tarik muka muncung kat laki..
memang fun sangat2!

Acara seterusnya
Lari kaki tiga
acara ni memang kitorang tak nak masuk sebab dah tau dah
memang tak reti nak lari sambil ikat kaki ni
lagi pun kitorang ni kan tak balance..hehhe
en zack tinggi, jaja rendah..en Zack kurus jaja gemuk..
kalau tergolek kang..malu jek...
Peringkat saringan pertama...
caya lah diaorang ni...
Saringan kedua..
time ni cik nazri lari ngan miza..couple kedua dr kanan...
last korang tau jd macam mana?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Miza tergolek dokkk atas pasir..
Memang kelakar la..
sebab tu la kitorang malas nak joint game ni..

Walaupun penat tapi semua orang memang seronok..
harap2 tahun depan ada lagi family day..
dapat la kitorang ulang kejayaan untuk tahun depan plak...
^___~

12 Beu-T Is Talking:

Danial Ikhwan Jaafar said...

wahahah!! seronok betul tengok gambar2 ni! hehehe!
takpe kak ja, standard aa jatuh2 tu.heheh

JaJa'Z said...

memang arrr..dari dok control ayu tak nak masuk apa2 kan..at least berbaloi akak ko ni jatuh tau...

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah!!!! seronok nye akak...katne ni??

farhana_aziz said...

hik3.gelak sorg2 baca entry k.jaja.hehe.

kite serupa la kan.hubby kurus tinggi..kite ni comel2 gitu.haha.kalo hubby kite kompem gelak sakan tgk bini dia jatuh.hehe

honey amour said...

hahahahaa..sampai patah2 kerusi eh jaja..ganti balik !!!

dieya said...

maka tamatlah riwayat kerusi itu di tangan wanita2 bertudung pink dan berselipar merah...

congrats dapat jadi naib juara. sebenarnya juara dah kan con k jaja dpt duduk dulu ;-)

mulai hari ini sila practice baling belon hari2 ngan en. zack, so that tahun depan dapat juara 2 acara!

JaJa'Z said...

hawa: kat pantai balok, ktn...

JaJa'Z said...

farhana: kalau en zack gelak giler2..memang nak kena la dia...hehheh

JaJa'Z said...

honey: takyah ganti2..selambek jek...

JaJa'Z said...

dieya: malas la akak nak beria2 ngan akak tu..sbb nak having fun jek...so, biar je lah dia menang..

yes, lepas ni nak berlatih baling2 belon plak..mana tau tahun depan juara..hahha

A.I said...

Ha Ha Ha...adoi, mmg lawak. tp meriah kan? ms family day kt umah aku ni haritu pon sama gak. 2 kusi patah hokey! keh keh

JaJa'Z said...

kerusi ni wajib patah la kalau dapat geng2 agresif time main..

Related Posts with Thumbnails