JaJa'Z Latest Stories

Thursday, July 15, 2010

Terharu La Plak Bebudak Buat Suprise Party...

Ha!!! teruja ke tgk jaja dapat kek besday nih??
hehehhe
jaja lagi lah teruja + excited + terharu
memang tak sangka sangat2 bebudak kelas jaja bleh buat suprise mcm ni kat jaja
bukan terkejut pasal apa..cuma jaja ni dah la garang giler ngan diaorang
kalau setakat budak laki tu..manjang kena 'bambu' jek..
alih2 diaorang siap collect duit sorang sikit semata2 nak beli kek utk jaja
ish..sob sob...sob..

Tapi sebenornya bebudak ni dah terkantoi sebelum suprisekan jaja
pagi td bebudak ni first period kelas dengan jaja kat lab
selalunya bila sampai depan pintu lab diaorang akan masuk terus
tapi tadi..kejap masuk sorang..pastu kuar balik..
masuk dua orang..diaorang kuar balik
dalam hati jaja memang dah geram dah
"Diaorang ni nak belajar ke tak!!"
jaja pun terus ke depan dan buka pintu
" Ni nak masuk belajar ke tak ni?? tak nak belajar, cikgu
biar jek korang kat luar!!"
Dan time tu la sebenarnya bebudak ni tengah usaha nak kuarkan kek
dari dalam kotak..
ala2 nak berarak sambil nyanyi masuk kelas la..
jaja ternampak la sipi2 jek..sebab diaorang buka membelakangkan jaja
tapi jaja sempat nampak..
" Nak belajar masuk cepat!!"
hehhehe..sempat jaja cover lagi...padahal dah tau dah...
Sambil tersengeh2 bebudak ni bawa kek
sambil nyanyi2
(lakonan semula ni)
hahahhahah
Sebahagian dr pelajar pompuan kelas jaja
Ni pun sebahagian kecil pelajar lelaki kelas jaja
sebahagian lagi kena tahan kat perhimpunan sebab masuk sek lewat...
Cikgu diaorang ni dah start menggedik...

Bukan setakat kek jek..bebudak ni tempah cupcake diaorang punya
sorang satu, beli air,bawak puding jagung ngan buah rambutan lagi..
memang simple jek..tapi jaja memang terharu
ngan sambutan ni dari diaorang semua...
jaja tak sangka!
sebab jaja garanggggg sangat ngan diaorang
tapi tak sangka diaorang plan menda2 mcm ni
dan 'dalang' sebalik suprise ni sapa lagi kalau bukan si Zurin tu!!

Ni bebudak laki kelas jaja..
time ni diaorang dah 'dilepaskan' dr denda sebab dtg lewat..
Jaja and the girlsssss...
habis makmal akuuu!!!!
sakan lagi bebudak ni ek..
dah kasi peluang, lebih2 la plak kan..
tapi part yang bestnya bila jaja cakap
" Ok..dah siap makan 15 min..kita belajar macam biasa!!"
ramai2 diaorang terus jawab
"Alaaaaaa....takyah la cikgu!!!"

Huh!! sabar je lah aku..
takpela..kasi chance kat bebudak ni..
tapi kelas next week..tak siap keja!
cikgu 'titik' jari korang ngan batang marker!!


10 Beu-T Is Talking:

lemongrass said...

Wahhhh.... lepas ni memang boleh jadi cikgu mithali lah Jaja ye. Sure terharu sungguh kan sbb budak2 tu ingat kat Jaja and susah payah buat sambutan untuk Jaja :-).

JaJa'Z said...

tu lapasal kak min..memang terharu sangat2..jaja siap tanya guna duit mana beli kek..then diaorang cakap kutip sorang sikit duit...uishhh..terharu!!!

Mamamya said...

happy belated b'day yer jaja....smga dilanjutkan usia,dimurahkan rezeki n sentiasa diberkati & dilimpahi rahmat dariNya...amin....

mmg seronok kan klu diraikan dgn surprise party mcm ni....

anak2 murid jaja tu tentu faham...jaja garang utk kebaikkan n masa depan dia org juga.....

dieya said...

wahhh.. surprise party (walaupun tak berapa nak surprise) memang best!

i like the pink cake! cupcakes tu pun mesti kaler pinky2 jugak kan? mesti comel mcm birthday girl jugak!

Kniedaz said...

Happy birthday to cikgu garanag..hehe..

JaJa'Z said...

mamamya:aminnnn untuk segala doa untuk jaja..memang terharu sangat dengan suprisenya wpun tak brapa nak suprise..

JaJa'Z said...

dieya: pink kek is alwayssss loke nice..hahahha but akak just makan sesuap jek..sebab pagi2 tekak tak bleh masuk lagi makan kek...

JaJa'Z said...

kniedaz: tqqqq grrrrrrr

A.I said...

EPI BESTDAY TO U
EPI BESTDAY TO U
EPI BESTDAY TO JAJAAAAAAAA
EPI BESTDAY TO U

SEMOGA DIBERKATI ALLAH SENTIASA + DIMURAHKAN REZEKI + DIPANJANGKAN UMUR + DIBERI KESIHATAN YG BAIK...

JaJa'Z said...

tq AI..kopun sama..jaga kesihatan baik2..jaga anak2 baik2..

Related Posts with Thumbnails