JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, July 7, 2010

Tak Sabor2 Nak Tido Dalam Khemah...

Sebenarnya kalau nak citer pasal bab2 camping ni
jaja memang tak sukaaaa sangat..since dr sek rendah sampai lah laaaa ni..
ingatkan bila dah besar2 ni tak la terlibat dah dengan acara2 tido dalam khemah ni
rupa2nya mimpi ngeriiiii..tiap2 tahun ada..
dah namanya cikgu sekolah kan..sah2 ada terlibat dengan badan uniform ni..
tiap2 tahun mesti kena jugak camping kat Taman pertanian
kalau tak jaja yg camping..tak pun bawak budak2 camping
'cemuih' dah tido dalam khemah...
bukannya apa..jaja rimas dengan keadaan berkhemah..
nak tido susah, badan berpeluh2 ..nak masak lagi..amat la leceh..
jaja ingat lagi 2 tahun lepas bawak budak2 Pandu puteri camping..
nak2 plak malam tu hujan maha lebat..
tapi jaja selambe je tido dalam khemah sebab mata dah ngantuk amat..
tapi bebudak..dok terkukik kukik dalam khemah masing2

So, kesimpulan nya memang jaja tak suka camping2 ni..

Tapiiiiiiiiiiiiiiii....
jaja dah tak sabar2 untuk beach camping sabtu ni..!!!
nak tau kenapa???
Sebab ini kali pertama jaja akan camping dengan En Zack...
No no No
bukan kitorang berdua je camping...
the whole taman terlibat sempena
Hari Keluarga Taman Tunas Mahkota

Sound great kan ? kan ? kan ?
Taman perumahan korang ada ke buat gitu ?
takde kan ? kan ? kan ?
hehehhehe

Last year kitorang buat Karnival sukan jek..
tapi tahun ni saje nak buat kelainan sket..buat sukaneka sambil camping
terpulang la samada nak tido dalam khemah or tido kat chalet or hotel yang ada
kat area tu..
mostly yg ada anak2 kecil diaorang tido kat chalet
bahaya la plak kalau nak bawak budak2 kecik tido dalam khemah kan..
tapi family jaja, family kak zah, family kak yah
dan jenjiran area umah jaja ni semua excited nak tido dalam khemah..
siap dah plan nak bawak apa...
so, malam sabtu ni kitorang akan bercamping di pantai Balok sambil ber 'BBQ'
dan esoknya plak baru diadakan sukaneka..

Ca't wait for this coming saturday...
selain bercamping ngan En Zack..sabtu ni juga merupakan
'big day' bagi jaja...

Harap2 jangan la ujan ..kalau tak terus jadi nightmare untuk semua
yang bercamping....

9 Beu-T Is Talking:

Hizami Rahim said...

wah.
bagus la.
semangat kejiranan kuat tu.
:)

Aida Rezuan said...

Jaja,

Uiks! Memang tak penah dengo lagik taman perumahan buat aktiviti sedekian rupa. Nanti buleh le tepek gambo aktiviti naa.

farhana_aziz said...

saya pun tak suka camping.hehe.tapi kalau cik abang ada kat sebelah terus suka kot.kekekeke.

btw, jiran2 kak jaja bestkan.siap boleh arrange aktiviti mcmtu..

JaJa'Z said...

hizami: taman kitorang nak tak besar mana..sebab tu bleh katakan kenal belaka2..

JaJa'Z said...

kak aida: itu yang pasti..mesti ada gambo punya lah..nanti jaja tepek banyok2..

JaJa'Z said...

farhana: excited sebab pes time camping dengan hubby..hehhehe

kitorang jiran2 memang close..kalau ajk taman dan pengerusi taman bagus..akan bagus la jugak xtvt..heheh

dieya said...

waaaa best nyer k jaja gi camping! try laa tido dlm poncho.. dieya masa gi training 3 hari ngan komando kat kem sungai udang tido dlm poncho.. best sgt tido lena sungguh mcm di buai2 gitu!

JaJa'Z said...

dieya: poncho? macam mana plak rupa menda alah tu? khemah2 tu dah disediakan oleh pihak pengurusan pantai..kitorang just datang jek..

dieya said...

silap pulak, bukan poncho, namanya hammock. poncho tu atap dia. hammock tu tempat tidur macam cocoon dlm movie avatar. k jaja bleh tengok gambar dia dlm entry dieya pasal training tu, klik kat sini

Related Posts with Thumbnails