JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, July 7, 2010

Doktor ke Apa ni !!!??

Assalamualaikum
wah! bz benor semalam sampai tak sempat jaja nak jenguk2 blog
ditambah plak dengan kesihatan En Zack yang tak berapa nak ok..

Mcm dalam entri lepas jaja ada bagitau yang kesihatan en Zack semakin baik
pagi semalam masa nak gi sekolah pun demam dia memang dah ok..
tak panas dah badan
tapi yang merimaskan dia pasal bengkak kat kelenjar tepi leher tak surut2
dan semakin sakit sampai nak telan makanan pun susah..
Last2 malam tadi kitorang gi la klinik lain plak, nak juga check
takut2 sakit menda lain plak kang..

Sebenarnya jaja macam 'terbengang' sket dengan doc klinik yang first tu..
bayar mahal2 sampai RM50..korang tau dia bagi ubat apa?
Hanya PARASETHEMOL @ PANADOL yang kena makan 2 biji 4 kali sehari
dan juga ubat kemam kaler oren tu dan antibiotik..

kalau setakat ko nak bagi panadol kat kitorang, baik kitorang beli kat farmasi jek
pastu En Zack bengkak kalenjar tapi dia bantai pi bagi ubat sakit tekak kemam tu..
'bongek' nya la doc tu..sakit leher not sakit tekak okey!!
Ni jadi doktor pakai sijil 'halal' ke 'haram' ni..
sakit betul rasa hati..

Gi klinik malam tadi baru la dapat ubat demam yang okey sket dan juga ubat radang
untuk bengkak kat leher..sekali la jugak dengan antibiotik..
baru la bengkak dia lega..bleh dah makan kejap tadi..
doc mlm tadi cakap maybe ada ketulan nanah kat dalam tu sbb tu la En Zack
rasa sakit bila nak telan..dan saran kan dia makan yogurt and buah2an
makanya malam td first time la mamat tu merasa makan yogurt
kalau tak sebelum ni tgk je jaja makan yogurt siap buat muka ala2 nak muntah lagi
last2 dia kena telan gak..rasakan..
hehhehe


4 Beu-T Is Talking:

kasih suci said...

kesiannya En Z...kak jaja jaga leklok tau En Z tu..hehehehe..manjakan dier lebih2 sket..;p

JaJa'Z said...

hari2 manja kan dia dah kasih..dodoikan tido..hehhehe

dieya said...

testing.. testing.. keluar ke tak komen ni agaknya..?

uih mahalnyer doktor tu.. sampai RM50! boleh claim tak? kalu kat kl, klinik mmg saja je charge RM50 though just bagi berapa bijik pil jek, coz diorg tau company punya maximum claim limit is RM50 per visit. untung laa diorg. kita ni tak untung tak rugi. company yg rugi.

JaJa'Z said...

akak takde claim2 dieya..bukannya klinik panel..sekolah ni mana la ada panel kat mana2..hehhe

akak bengang pasal ubat yg dia bagi tak seberapa tapi charge sampai rm50..

Related Posts with Thumbnails