JaJa'Z Latest Stories

Monday, July 26, 2010

Resipi : Bubur Jagung..Special Untuk SHA...

Sebenarnya malu jaja nak tepek resipi buat bubur jagung ni..
bukannya kedekut
tapi
jaja rasa ramai yang dah tau setakat nak buat bubur jagung ni
tapi
oleh kerana atas permintaan SHA
jaja tunaikan la jugak okey...

Bubur Jagung
Bahan2:
7 tongkol jagung 'ditarah2' hehehhe
1/2 cawan gula pasir
2 ketul gula kabung
1 botol low fat milk
(sapa yang tak suka bleh guna santan)
secubit garam
daun pandan
air untuk merebus

Cara menyediakan:
Rebuskan jagung sehingga empuk
masukkan sekali daun pandan yang disimpul2
bila jagung dah empuk masukkan gula pasir dan gula kabung sekali
bila gula dah cair masukkan susu cair
dan last sekali
masukkan secubit garam

dannnnnnn

SIAP!!!

senang kan Sha??
pejam mata pun bleh buat punya lah
kalau sha suka, bleh masukkan sekali sagu
tapi jaja suka yang plain jek...

Selamat mencuba ek :p

Dan ni our dinner untuk malam ni
Burger daging fresh dr gerai depan umah
hahahhahaha

^___^

6 Beu-T Is Talking:

Lelord said...

uishhhh sedappp ni nak coba la

Izan Ishak said...

mmg nampak menyelerakan skali~~
beger tu pun sampai melimpahruah isinya~~

JaJa'Z said...

@Izan Ishak
burger tu memang melimpah manjang..kadang2 nak makan pun susah..sarat bebenor ngan sayur2nya..

JaJa'Z said...

This comment has been removed by the author.

Watie Abd Rahman said...

jaja, chat kamu x leh nk klik2 la.. ape kes??

JaJa'Z said...

watie: jaja okey jek..cuba try2 lagi..kot2 boleh ek..

Related Posts with Thumbnails