JaJa'Z Latest Stories

Friday, July 30, 2010

List Menu Bulan Puasa Nanti ???

Kah Kah Kah..
Blom apa2 , jaja dah buka citer pasal bulan puasa kan...
tak bleh blah betul....
kalah bebudak sek rendah plak punya excited nak sambut bulan Ramadhan

Bila sebut jek bulan puasa
selain puasa,sembahyang terawikh
satu menda yang memang menarik perhatian ramai ialah
juadah nak berbuka puasa

Ada la sorang kakak ber'baby' gebusssss tu hehehhe
dah siap buat list untuk menu berbuka puasa nanti
dasyat kan...
tapi skali pk,bagus jugak kalau dah siap awal2 buat menu list tu
takde la terkial2 lepas sahur pk nak masak apa plak
untuk juadah berbuka nanti..
tak pun hubby dok komplen plak kan..asyik2 dok ulang lauk yang sama jek..
jadinya bila dah ada list ni
dah clear kepala dah pasal juadah berbuka
tinggal nak masak and makan jek..

Rasa2nya lah kan..jaja kena ke buat menda yang sama ek ???

jaja try lah...

(11/8/2010)
Berbuka
Nasi putih
Tomyam campur
ikan kembong masak merah
air tebu/nescafe

Sahur
Nasi putih
Tomyam campur
Telur bungkus
Milo

(12/8/2010)
Berbuka
Nasi putih
Kari daging
Sup sayur campur
Air sirap selasih/kopi

Sahur
Nasi Goreng
Milo


Adoiiiii!!!!
Puas macam ni nak pk menu untuk 30 hari
baru tulis untuk 2 hari pun dah blank kepala

Apa kata jaja tukar macam ni plak

11/8/2010 ~ Berbuka kat umah MIL
12/8/2010 ~ Beli lauk jek kat pasar Ramadhan
13/8/2010 ~ Berbuka umah MIL

sampai laaaaaaa 30 hari... ok dok???
hehheheheh
dasar pemalas punya biniiiiii

Takde la, takkan la jaja langsung tak masak kan...
Sian laki ku ituu...
dok merasa masakkan orang kedai jek
lama2 kita pun muak gak, ye dok....?
Tapi En Zack dah cakap awal2 maybe dlm seminggu dua tiga kali
kena berbuka kat umah mak dia
tak syok katanya berbuka 2 orang jek..sesambil meneman mak dia makan
Jaja ok jek..tak kisah pun nak makan kat mana2..janji buka puasa..

So, korang2 plak macam mana kaum2 ibu?
Dah ready dengan menu2nya???



6 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

aiyakkkk...tgk gmbo makanan ni mcm mau pitam!! hehehe....
klu gini lah menu b'buka pose...kompom makin gebusssss la raya nnti ek.... :P

x susah la jaja nak buat menu ni...mudah ajer..akak buat menu m'ikut apa yg en.suami suka makan & ada juga menu yg akak masak masa hari2 biasa jer....x la menu berat setiap hari.....

mcm kuih muih tu pun akak list jer kat situ...bukan semua kuih akak akan buat...sesekali beli jg yg bazaar ramadhan..hanya jenis kuih tu m'ikut list menu lah kan...supaya mata x rambang beli 2-3 jenis kuih nnti....
klu hari2 nak buat kuih s'loyang m'bazir pulak nnti...akak pun makan b'dua jg..sama mcm jaja....

lagi pun bln pose ni kan jiran2 akan hantar juadah juga...so,akak pastikan menu tu x t'lalu b'lbh2an...

JaJa'Z said...

akak takpe...tanya en komando dia nak makan apa, dia akan jawab..kalau jaja tanya en zack..balik2 dia jawab "awak masak je apa2..abang makan jek"..lagi tambah buntu ada lah...hehehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah kak..dah ada menu....huhuh..awe kat umah masak spontan...apa yang ada kat dalam peti ais tu lah masak...tapi betul kak ek, pnt jadi pmpuan sebab nak pkr menu ape

aZaMieTa said...

klw dh msk pong, nak g bazar gak. pahtu bile tgk makanan mcm sume pong nak. nafsu betul!~ hehehee ;p

JaJa'Z said...

azamieta: memang dah..busuk2 pun mesti nak ada gak menda2 yang beli.kan kan

aZaMieTa said...

kan. dh la time bln pose ni la nak jumpe menu2 yg jarang dpt klw ari2 bese kan. air pong same. lagi lah....! haiyaaa....

Related Posts with Thumbnails