JaJa'Z Latest Stories

Sunday, July 4, 2010

Habis Merewang Kenduri..Hari Ni Rewang Lagi...

Assalamualaikum
Penatnya lah weekend kali ni sampai nak update blog pun tak menyempat
ingat kan nak juga update entri malam tadi, tapi
nak buka mata pun tak brapa nak larat dah
jadinya..baca2 blog kengkawan then terus tido..

Semalam kiranya selamat dah merewang kat umah kenduri
jaja mostly dok blah dapur jek tlg akak2 jiran ni masak2
orang lain time kenduri melaram ngan baju lawa2..
tapi jaja selamba jek dengan t-shirt ngan suar track jek..
tak kuasa jaja nak pakai baju lawa2 setakat dok blah blakang jek..

Penat semalam tak habis lagi..
pagi tadi kitorang merewang plak tolong masak kat surau
orang2 laki dok gotong royong besarkan surau, tak lama lagi kan dah nak bulan puasa
jadinya dah buat persiapan untuk tempat sembahyang terawikh..
Start kul 9 pagi kitorang dah start masak..
Lauk2 memang simple jek..
just masak singgang ikan aye,ayam masak kicap, ayam kampung goreng,
ulam2 ngan sambal belacan,budu ngan buah tembikai...
lauk simple tapi semua makan berselera..
sampai kul 2 jugak la kitorang kat surau tu..
masing2 dah muka penat semacam dah..

Tapi gotong royong kali ni En Zack tak dapat datang
pagi tadi badan dia dah start panas nak demam
balik je umah kul 2 tadi
tengok en zack siap berbungkus dalam selimut berstoking lagi..
badan dia panas ya amat..menggigil2 dia tido...
jadinya petang tadi lepas jaja dah rehat kejap,
bawak la En Zack ke klinik..hehhe dah macam orang lepas bersalin jek
berstokin2 dia jalan..ehheheh tapi dok cakap sejuk lagi
padahal baju dah berlapis2 pakai

Time ni En Zack dah selamat tido..siap letak dah towel basah kat kepala dia
lupa plak nak beli cool fever tadi..
ni pun rasa macam berat jek nak gi sekolah esok kalau demam
dia tak kurang2 lagi..
kalau dok panas macam tu lagi, nampak gayanya jaja MC jugak la esok..
sian la plak kat dia..nak buat air, nak makan ubat..
dah la dulu pernah pengsan sekali kat umah..
risau la jugak kan..

Apa2 hal pun doakan En Zack semoga cepat sembuh ok...



10 Beu-T Is Talking:

lemongrass said...

Kalau masa anak2 dara dulu gi merewang, pakai baju cantik2 kan sbb konon2 mana tau, ada bujang2 yg terpikat, kahkahkah...
Semoga En Zack segera sembuh dr demam panasnya ye and tak berlarutan sampai pingsan2.

dieya said...

tengok perkataan ikan aye tu terus teringat kelas ikan bersama cikgu jaja hari tu :-D

actually macam mana nak sebut? aaa-yaaay? ke aaa-yerrr?

get well soon mr. zack!

JaJa'Z said...

kak min: bukan tak nak pakai baju lawa2..tapi lagi susah nak tolong2 masak kan..nak handle kain lagi..nak masak2 lagi..ish rimas la..

anyway..thanks for the doa ok...

JaJa'Z said...

dieya: hehhe..kang bagus..skang ni kalau akak sebut nama ikan tu, terus dieya ingat ikan mana satu..hehhe sebutannya..aaaa-yerrrr..hehhehe..

thanks for the doa...

JaJa'Z said...

kak min: bukan tak nak pakai baju lawa2..tapi lagi susah nak tolong2 masak kan..nak handle kain lagi..nak masak2 lagi..ish rimas la..

anyway..thanks for the doa ok...

JaJa'Z said...

This comment has been removed by the author.

Hizami Rahim said...

hehe.
eh eh zami pernah pengsan sekali.
sekali je.
lepas tu dah tak pernah pengsan.
adeh.
:)

Farihah Ahmad said...

org kedah baru tau ja merewang tu apa. hehhh

JaJa'Z said...

hizami: kenapa? nak pengsan untuk kali ke dua ke?

JaJa'Z said...

farihah: aiyak..orang kedah pun baru tau ka...

Related Posts with Thumbnails