JaJa'Z Latest Stories

Thursday, July 1, 2010

Bila Orang Cakap Jaja Nampak Muda ...I Likeeee

" Lah! Ye ke...saya ingatkan awak muda dr saya"

Ha! sesapa pun kalau dapat ayat macam ni sah2 senyum kemain tak ingatkan
maklumlah..orang ingat kita muda lagi..padahal lebih tua dr orang tu...

Sama la, menda ni selalu terjadi kat jaja..
ramai yang ingat jaja ni lebih muda dari diaorang..bukan nak kata jaja ni perasan muda
tapi tu la hakikatnya..hehheh
Macam siang tadi masa kat sekolah, datang la 3 orang cikgu GSTT melapor diri
semalam lagi En Zack ada cakap, yg salah seorangnya tu adalah wife kawan dia
yang dok setaman dengan kitorang ni jugak..
tak nak la nanti orang cop kita ni 'muka sombong', makanya jaja pun gi la
bertegur sapa dengan dia
" Azah wife khairul kan?"
minah tu yang agak segan2 jawab
" A'ah..AWAK wife Zack yer..Khairul pun ada cerita semalam..wife Zack
ngajar sekolah ni jugak.."

bla bla bla...kitaorang borak2 pasal sekolah

pastu tetiba dia tanya jaja
" AWAK drive ke dtg sekolah..saya ingat nak tumpang.."
"Nak tumpang ? bleh, takde hal..esok tunggu kat tepi Taska.."
lepas tu dia kuarkan hp dia..nak minta no hp jaja la tu..
" Berapa ek no hp AWAK?..nak panggil nama apa ek?"
"Panggil jaja jek.."
then dia tanya jaja
"Age berapa ek..nampak macam muda lagi.."
hehehhe
jaja dah sengeh2 time tu bila orang kata muda..
" Age? azah age berapa?"
jaja plak tanya dia balik semula
"Saya dah 29 dahhh..."
dengan bangganya dia sebut 29!!!

Time tu dengan secebis rasa bangga kejap
" Hehehhe...i'm 31!!!!"

5 Beu-T Is Talking:

Hizami Rahim said...

haha.
adeh.
sabar sabar.
:)
teruja dengar muda ye.

sweetie2010.blogspot said...

Salam Jaja,

i like..Kak Sweetie juga suka kalau orang kata muda ma...hehhe

JaJa'Z said...

hizami: mesti la suka..biar orang kata kita muda..dari kata badan kita makin naik..hehhe

JaJa'Z said...

kak sweetie: a;ah kan..sukaaaaa

Angin Selat Melaka said...

Assalamualaikum...
Sesiapa yg terasa diri nampak tua, boleh di'permuda'kan kembali diri tu di:

Cara menjadi muda

Sekian, terima kasih.

Related Posts with Thumbnails