JaJa'Z Latest Stories

Friday, June 11, 2010

Tolong Hibur kan Hati Beta Wahai Dayang2 Sekalian...

Assalamualaikum
Tak tau la kenapa
makin hari, makin boring sangat rasa
sampai bleh terpk cepat2 la habis cuti, rela lagi gi sekolah kerja
kalau kerja tak la bosan sampai macam ni
dapat 'gaduh' ngan anak murid
dapat 'bebel' ngan anak murid
dapat 'cubit2an' dengan anak murid
ni lah bahana nya..
kalau depan mata..rasa nak marah je..
bila dah time cuti cenggini
mula la teringat2
.
.
Dari pagi tadi segala menda jaja gi kemas
start dr mop lantai umah
sapu sawang walaupun takde sawang
kemas dapur, susun segala pinggan dalam almari
basuh segala baju yang ada dengan kain2 buruk yang tak berapa
nak buruk pun bantai gak basuh
lipat kain yang 'menggunung' kat bilik belakang
baru je kejap tadi sidai kain2 last trip yang dibasuh...
ni terasa plak nak siram pokok bunga
tapi alih2 En Zack siram plak pokok kat depan skang ni
nampak gaya malam kang nak senaraikan
kerja2 yang boleh dibuat lagi untuk esok dan hari2 seterusnya..
.
.
Kalau la ada dayang2 kat umah ni, nak je suruh diaorang
menari ala2 macam dalam Tv tu..
" Wahai dayang2 sekalian..hiburkan hati beta"
^___~

4 Beu-T Is Talking:

Hizami Rahim said...

wakakaka.
zami tahu.
semua kerja tu mmg penat.
sebab zami pun tolong my mom kemas rumah tyme cuti ni.
sgt2 penat.
hadoi.
;)

JaJa'Z said...

tau takpeeee..penat amat..esok nak kemas lagi..selagi ada menda yg nak dikemas..kita kemas....

dieya said...

hahaha kelakar laa k jaja siap nak panggil dayang2.. teringat the red queen dlm movie alice in wonderland :-D

kalau ada dayang2 tolong kemas rumah pun best jugak yek?

JaJa'Z said...

uishh dieya...kalau yang mmg ada dayang2 yang bleh tolong buat kerja umah..dah lama akak suruh..takyah tunggu2..

Related Posts with Thumbnails