JaJa'Z Latest Stories

Thursday, June 3, 2010

Peristiwa 'NgokNgek' Disebalik Hari MC

Adoiii laaaa....
Tak suka! tak suka!!!!
kalau demam je memang rasa tak selesaaaa
kepala jd 'wenggg' badan sengal2, mata ni nak tertido je keja nya
amattt la tidak suka
Jaja selamat berehat 3 jam tadi
tido dr kul 11 sampai kul 2.30 ptg
tak daya dah rasa nak tido lama2, nak tak nak kena gak bangun
.
.
Dalam entri pagi tadi jaja ada cakap pasal
peristiwa 'ngokngek' yang berlaku hari ni
jaja la yang 'ngokngek' tu :p
Kisahnya pagi tadi masa bangun tido
memang rasa tekak perit sangat dan badan dah rasa panas2
so, jaja decide nak gi klinik dan MC je
lepas solat subuh jaja rehat2 kat ruang tamu sambil2 tengok
orang2 gi sekolah
En Zack pun dah selamat gi kerja time tu..
Tapi dalam masa tu , hati jaja rasa tak sedap je
macam ada yang tak kena...
tengok jam dah pukul 7.20 pagi
TETIBA !!!
.
.
.
MASYALLAHHH !!!!!
Paper ICT ada dalam kereta aku !!!
dah la bebudak ni exam pagi ni...kul 7.50 pg plak tu
nak tepon sesapa pun tak sempat dah
semua orang dah gi sekolah
.
.
Nak tak nak
jaja terus salin baju
start kereta dan mula memecut
ADOI laaa...minyak plak takde
berenti plak isi minyak kereta...
Memang cari pasal betul la aku ni...
Dah la kepala tak berapa nak ok...kena plak rushing2 ke sekolah gak..
Dalam pada tu jaja tepon cikgu relief bagitau yang jaja MC hari ni
then jaja call zurin mention kat dia yg jaja on da way ke sekolah untuk
hantar kertas soalan
.
.
Tepat 7.45 pagi jaja sampai sekolah dengan berseluar jeans + tshirt je
bebudak kat perhimpunan tengok heran semacam
cikgu diaorang salah pakai baju ke ??
heheheh
Zurin pun dah siap2 tercongok kat tangga
jaja pun terus je la pass kan kertas soalan kat dia
dan terus blah
.
.
Ingatkan MC takyah la gi sekolah kan
alih2 kena gi jugak..hehhehe
mujur la kejap je
balik dari sekolah tu la baru jaja gi klinik
memang haruuuuuu betul la ko ni jaja
Ngeeee :p

6 Beu-T Is Talking:

kasih suci said...

hehehe...sabor je la...tapi nak buat cane kan...benda yg berlaku semuanye diluar jangkaan kite....(",)

Lelord said...

muaahahhha haru btul...

xpe dugaan namanya tu

JaJa'Z said...

kasih: tu la pasal..akak pun tak jangka bleh plak nak demam kan..mujur perasan awal..kalau perasan dah kul 10? sapa nak jawab tu..

JaJa'Z said...

kak lela: memang haru biruuuu

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

siannya jaja nie

mai sini ayu buatkan air utk sakit tekakmu...

air asam jawa..suam2 kuku....

gerenti mujarab..

lebihkan rehat sayang, mana tahu...kot2 lekat,...

Hizami Rahim said...

wakakaka.
mesti tengah saspen jeng jeng jeng je kan?
haha.
;)

Related Posts with Thumbnails