JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, June 22, 2010

Pasal Garlic Bread...Biar Salah, Janji Kompiden !

Selamat malam semua
Dok eh! jaja tak masak pun malam ni
kan semalam dah gantung kuali itam legam tu
tapiiii tetap gak nak citer pasal makanan
adoi, godaan betul lah..

Tadi masa dok blogwalking ke Blog KakZura
ternampak plak la menda alah garlic bread ni..makan plak dengan mushroom sup
weh! bikin gueeee menggeletar perut je tengok
dah la memang pebret jaja tu..makan panas2 lagi la syokkkkk
celup pulok dalam sup yang likat2 gitu..
waduh2..penasaran gueeee
rasa nak buat sekarang ni jugak
tapi ada ke french loaf tu? ada ke mentega? ada ke fresh herb?
TAKDE KAN ??
Dah Jaja!!! berenti la berangan..dok diam2!
hehhehehe

Bila sebut pasal garlic bread ni, jaja nak berkongsi la satu cerita
citer apa lagi kalau bukan cerita kesengalan jaja
tah tahun bila ntah tak ingat dah time tu
jaja gi la ke pizza hut dengan member kalau tak silap jaja si Zurin
tak gi jejauh pun, just pizza hut kat giant je

Dengan perut yang lapar, jaja pun panggil la adik waiter tu
biasa la pelanggan, nak order kena kompiden!
" Dik, bagi pizza bla bla bla...chicken wing bla bla bla dengan
seafood platter bla bla bla"

adik tu pun menanda la kat kertas apa yang jaja order tadi
"Ada nak tambah apa2 lagi kak?"
Adik waiter tu tanya
"Emmm..boleh jugak la..bagi akak mushroom sup dengan GINGER bread!"
kompident kan jaja meng'order' ??
Adik tu macam heran " GINGER bread?"
"Yer dik GINGER bread 1!"
Waiter tu angguk2 kepala sambil sengeh2 then terus blah ke bah dalam

Yang si Zurin ni dr tadi dok gelak2 tak sudah
" Ko apsal gelak2 ni?"
pastu Zurin jawab
" Ko nak sambut krismas ke?"
krismas menda pulak la minah ni
" Ko gi order GINGER bread tu nak sambut krismas ke?"
member jaja tanya lagi...
jaja ni dah blur semacam..betul lah aku order tadi

sambil Zurin geleng2 kepala dok gelak2 dia cakap
" Bukan GINGER bread la minah !!! GARLIC bread la..!!!"

ADUhhhhh!!!
Awat la aku ni ngok ngek krek sangat
" Apsal ko tak betulkan time aku order tadi!!"
jaja marah kemalu-maluan kat Zurin
" Dah aku tengok kompiden semacam ko order, aku biarkan je lah"

Sabar je lah aku
Ngeeeee ^___^
Padahal time tu dah malu giler
"Sah2 mamat waiter tu gelak kan aku"
Cait !!!
MAaaaaLUUuuuuuuuuuuuuu !!


6 Beu-T Is Talking:

Lelord said...

hahahahhaha...terpaksa gelak
ingat nak senyum jek

JaJa'Z said...

macam gelak tak ikhlassss je tu..hehheheh

::Azura Rahman:: said...

ermm.. leh gak try erk.. sagat GINGER cmapur butter.. boh fresh herb.. nnti kzura hantar ke umah Jaja erk.. muhahahaha..

JaJa'Z said...

kak zura: nganjing sedap nampokkkkk..hehhehe

kasih suci said...

nak ginger bread siket...dpt secubit pon cukup la...nk rasa cane rasa dier...wakakakakakakakakakakah (smbil guling2)

JaJa'Z said...

kasih jahattttttttttttttttt....tammo kawan..

Related Posts with Thumbnails