JaJa'Z Latest Stories

Monday, June 21, 2010

Apa Punya Sengal Daaaaaa...


Assalamualaikum
Alhamdulillah, habis gak sehari bekerja hari ni
now dah kembali ke teratak kasih beta dengan selamatnya..ngeh ngeh

Orang kata kalau cuti lama2 sangat then bila masuk keja mesti ada yang tak kena
ha! menda tu la yang terjadi kat jaja hari ni
nasib baik jaja tak buat aksi2 over garang dulu tadi..
mujur jugak la..
kalau tak, malu sendiriiiii

Alkisahnya pagi tadi kat sekolah
lepas dah habis perhimpunan kat dewan dan before jaja masuk ke lab jaja
wajib la jaja tengok dulu jadual relief
mana la tau kot2 ada kena ganti cikgu2 yang tak datang tu ke..
tengok punya tengok
rupa2nya ada gak kena kelas relief masa ke 6 kelas Ting 2L
Dalam kepala terus set
" Ingat masa ke 6 (Kul 12) relief kelas 2L"

Jaja pun masuk lab, siap kan kerja sambil borak2....
kul 10.50 jaja gi kantin..dan borak2 lagi kat kantin sambil makan2
Then ada cikgu tanya
" Jaja habis kelas dah?"
" Blom lagi ,ada relief class kul 12 kang "
jaja jawab dengan selamba
Selesai makan2 kat kantin tengok jam baru 11.30
" uishh..awal lagi..pi toilet dulu la then masuk lab kejap amik barang dulu
pastu baru gi kelas kul 12"

Jaja pun lepak2 dulu kat lab sementara tunggu loceng bungi kul 12
bila loceng bunyi, jaja pun gendong buku rekod dan bawa sket buku2
keknya kata nak relief kelas, kang boring plak melangut je

Sampai je kat kelas 2L, tetiba jaja tengok ada Cikgu Wahid dok mengajar
kat dalam kelas tu
" takpela, tunggu kejap kat luar dulu,kot2 dia tak habis bebel ngan bebudak lagi"
Jaja ni tunggu punya tunggu..tapi Cikgu Wahid tak keluar2 gak dr kelas 2L
mula la rasa nak marah
takkan dia tak perasan jaja dok tunggu kat luar ni...

Dia buat tak tau jugak, last jaja decide gi opis kejap
jaja masuk opis dan bebel2
" Cikgu Wahid ni tak nak bagi aku masuk kelas ke"
Then ada cikgu menyampuk
" kenapa jaja?"
Jaja jawab
" Jaja relief masa ke enam kelas 2L, tapi Cikgu Wahid tak keluar2 gak
dari kelas tu"
pastu kakak tu macam heran
" Ko relief masa ke enam ke masa ke tujuh?"
" Masa ke enam la!!"
Dengan selamba kakak tu balas,
" Masa ke enam kul 11.20 laaa..bukan kul 12!!!"

OPPSSSSS !!!!

Jaja yang silap la ek...
hehehhehe
Dengan muka jaja yang terkemek2
" Kul 11.20 ek...hehhhe takpe lah...."

Lantas jaja berjalan balik ke makmal dengan span santun
Malunya akuuu!!!!!!!
^__~


6 Beu-T Is Talking:

~anna&anuar~ said...

ahahhahahahaaaa.. klakar la kakkkkk... lupe dah mase sbb lame sgt cuti... hehehhe

JaJa'Z said...

tu la pasal anna..kepala tak sempat nak set mana betul2 lagi..heheh

En iLham said...

hahahaha
akak memang sangat kelakar
haha
tinggalla kelas tu takde cikgu tadi
haha
baru 2 mggu cuti kak
hehe

JaJa'Z said...

syamil: tau takpe..wlpun risau sebab terlepas kelas tu..tapi dlm hati 'lega!!!'

::Azura Rahman:: said...

haa tu laaaa.. bercinta lama sgt dua minggu kt umah.. sampai lupe segala..

cubit tinga.. cubit pp.. padan muka!.. ekekeke..

JaJa'Z said...

kak zura jahatttttt..mana ada bercinta lama2..hehhehe ni sebab banyak sangat masak kot..ekekek

Related Posts with Thumbnails