JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, June 22, 2010

Nak Gi Ke Tak? Nak Bawak Ke tak ?

Assalamualaikum
Selamat pagi semua..
jaja baru lepas habis kelas je ni, tapi sat2 lagi ada lagi kelas form 5
harap2 tak salah waktu kelas la macam semalam..haru betul kan?
hehhe

Tadi masa on da way nak ke kelas
jaja singgah kejap kat Bilik SUP(Peperiksaan)
hajat hati nak amik barang sket kat dalam bilik tu
alih2 tengok Sya ngan Armi dok melepek muka sugul semacam

" Kak Jaja nak gi Temerloh tak..ganti Sya kursus"
Temerloh ??
" Awatnya Sya tak nak gi?"

Lepas di 'bedah siasat'
rupa2nya si Sya dah keberatan nak gi kursus tu sebab masalah anak
Alkisahnya Sya dok kat Kuantan ni dengan anak dia je yg baru 3 thn
Suami dia nun kat Labuan nuh...
bertugas kat sana

Masalahnya Sya hantar anak dia kat nursery
kursus plak dr esok sampai jumaat
takkan dia nak bawak anak dia gi kursus
sedara2 plak memang takde kat Kuantan ni
kalau anak dia jenis nak kat orang, bleh gak tolong2
tapi paham2 la bebudak kan..jarang jumpa yang jenis suka bebenor
dok ngan orang lain
dan Sya pun tak harap nak tinggalkan anak dia kat sesapa
sian gak jaja dengar
bila dia adukan masalah ni kat 'pihak atasan' sek...
di suruh plak Sya cari penyelesaian sendiri
ada plak gitu..kita ni bagitau 'dia' sebab dah takde jln penyelesaian
Sabar je lah...

Lepas dah pk dan tolong pk kan sekali untuk Sya
last2 kitorang decide kat dia, bawak je la anak dia tu ke tempat kursus
lagi pun anak dia dah 3 thn dan well behave dah..
before2 this pun Sya pernah bawak dia gak time apa2 majlis kat sekolah
cuma ke kursus tu tak pernah la plak kan..
Dari tak pergi langsung ke kursus tu, lagi la teruk kan..
kang nama dia kena 'aim' , sekolah pun kena 'mark'


Bila pk2 semula, kalau la jaja jadi macam Sya
ada baby kecik lagi then kena gi kursus..anak plak just hantar nursery..
macam mana la ek..
nak harap ke En Zack jaga ?
bukan tak nak bagi..tapi takut anak 'tegang urat' menangis nak susu
sebab bapak dia tido mati..
hehhehehe
solution nya..maybe bagi kat jiran2 kot jaga..selamat sket baby ku iteww...
ceh! berangan tak ingat...!
Apa salahnya kan..insyallah satu hari nanti..
Aminnnnnnn

Kalau menda macam ni jadi kat korang, macam mana?
apa yang korang buat?


11 Beu-T Is Talking:

~suNshiNe~ said...

ish2..berat tu...
setakat nie tak payah susah payah kena decide mcm tu la...

kerja clerk nie tak payah p kursus pun...

Kniedaz said...

susah tu...nurseri tak amik budak jaga malam kan...kecuali la yg jaga dia kat nurseri tu nk amik dia bwk balik then pg bwk g nurseri

En iLham said...

hmm
kak jaja lah jage anak die
hehe
susah juga bile kene buat keputusan mcm ni
bawak jelah anak tu g kursus

JaJa'Z said...

sunshine: jaja pun kalau gi kursus..sian memikir 'baby' besar kat umah tu makan apa..hehhehe

JaJa'Z said...

tak bleh biar kat nursery sebab nursery jaga siang je..mana bleh nak bawak balik..semua yg jaga nursery bebudak muda gak..

JaJa'Z said...

syamil: kalau anak dia nak kat akak..bleh gak tolong2 jaga..tapi bebudak ni mana nak..lain la kalau dah 5 or 6 thn ke atas..bleh la..

sweetie2010.blogspot said...

Salam,

memang masalah yer kalau jadi camni. Lepas ni Jaja kena cari maid kot.

JaJa'Z said...

kak sweetie: ni bukan kes jaja ni..kes orang lain..jaja amik maid? tak pernah terlintas pun kak..

dieya said...

looking at my friends yg ada anak kecik but takde maid, biasanya kalu outstation diorg hantar budak tido ngan cikgu nursery yg dah biasa jaga anak diorg hari2. tapi bayaran adalah mahal (mcm hostel utk baby gitu). but what to do, no other option.

dieya said...

by the way k jaja, tu bukan berangan.. tu namanya WAWASAN :-)

JaJa'Z said...

dieya: bebudak yang keja kat nursery tu jenis bukan tido kat situ..petang2 semua balik umah mak pak masing2..tu yg jd masalah..kalau dok siti, bleh gak hantar kan..

Related Posts with Thumbnails