JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, June 16, 2010

Bosan Dah Dok Makan Nasi Jerr....

Korang semua pernah tak rasa
sampai satu tahap..memang boring sangat makan nasi ?

Ni la yang melanda jaja skang ni
asal tengah hari je, masuk dapur masak nasi
tapi bila dah siap2 masak, tak makan pun..
petang kul 5 baru terasa nak makan
tengok nasi pun dah tak ber'nafsu'
hehheheh

Jadinya tadi masa dok belek2 folder masakkan jaja
tertengok plak gambo mee kari yang jaja masak masa open house raya last year
nampak menyelerakan je..
SSluuurpppppp
Terus rasa mcm nak buat mee kari tengah hari ni
harap2 En Zack tak kisah
ntah2 dia pun dah bosan makan nasi.. :p

So, lepas ni nak check bahan2 apa yang takde lagi kat umah
then terus nak gi pasar
pastu bleh la kita 'ketung ketang' kat dapur..
nanti kan gambo terkini mee kari jaja masak petang2 kang ek
^__~

10 Beu-T Is Talking:

MSR said...

Huh? Sedapnya...nyum nyum

Kuey tiaw kari pun sodapp jugakk...

JaJa'Z said...

kuey tiaw kari jaja tak pernah plak makan..rasa mcm tak kena je..hehehhe

lemongrass said...

Tu sebabnya we all makan nasi seminggu sekali aje sebab cepat no bosannya,hehehe.....

JaJa'Z said...

kak min: kitorang ni still tekak melayu lagi..kalau hari2 kerja takpe plak..ni time cuti mmg tak daya mengadap nasi..en Zack kata ok..so, mee kari je lah hari ni..

Hizami Rahim said...

haha.
oh.
zami pernah satu hari sentuh bihun je sebab betul2 bosan makan nasi.
haha~

kella said...

woowwww.. sangat menyelerakan! uhh!! tak reti2 nak buat ni! tak jadinya.. hmmmp tak pandai.. hoo

sweetie2010.blogspot said...

Salam kenal n follow Cikgu Jaja,

Kak Sweetie baru fikir2 nak buat mee kari,sedap nampak mee kari tu..confirm ptg nanti masak mee karilah...

JaJa'Z said...

zami: bihun pun ok gak..kalau dah bosan ngan nasi..bihun pun sedap....

JaJa'Z said...

kella..senang je nak buat mee kari..kalau rajin..gi kat label resipi..jaja ada tunjuk bahan2 nya..

JaJa'Z said...

kak sweety: bagus2..jom ramai2 pakat buat mee kari..

Related Posts with Thumbnails