JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, June 23, 2010

Bagi Sepiring Pun Licin ni.....

(Pic Gugel)

Assalamualaikum
pagi2 buta jaja dah sergah korang dengan gambo makanan kan..
ingatkan time cuti jek tayang makanan
time sekolah pun tayang jugak..
hehehhe

Kalau korang nak tau, kuih ni antara kuih pebret jaja
memang layan la makan kuih cara ni ..bagi sepiring pun rasanya bleh licin
takde nak makan sebelah2 dah..ngap terus sebijik tu...
dasar pelahap betul ko ni jaja..
nak2 kalau makan time panas2 lagi..lagi la syok
pastu padan muka sendiri sebab kena gula kat tgh tu yang tengah panas..

Sebenarnya dalam minggu lepas jaja dah siap google cara2 nak buat kuih ni
google je la..hehhe tgk bahan2..
buatnya tak jugak..
daun pandan segala takde, mana nak cekau daun pandan kat taman ni
memang jaja ada tanam pokok pandan kat belakang umah
tapi Yang adoooo? daun pandan yang 'garing' dek panas..
^__~
Jadinya..tu la alasan yang paling best jaja bleh bagi utk tak buat kuih tu
hehhehe

Pagi tadi before gi sekolah ,jaja gi dulu kat gerai jual kuih depan umah
sekali tengok..
Wow!!!
ada kuih cara la plakkkk..apa lagi
terus sambar 4 biji...4 biji jek..senang nak kira
4 biji seringgit..hehhehe
kalau ikut hati memang nak amik seraga kecik tu tapi kang
akak jual tu kata jaja tamak plak tak bagi orang lain merasa..
dan skang kuih tu selamat dah dok dalam perut jaja
huarg huarh huarg!
harus la ditelan cepat kan..dari biar kuih tu 'tercongok' je tak dimakan..

Kuih cara ni ada sejenis lagi yang ada lauk kat tengah
yang tu plak pebret jaja kalau bulan puasa
bleh dikatakan dalam seminggu memang beli punya lah..
tapi bulan puasa kita beli sket2 je la
kang dikatakan tamak plak, segala menda nak makan
nafsu makan kuat sangat katanya...

Dah la bebel pasal makanan..
nak prepare2 wat keja sket kang dah nak gi kelas...
layan ke mulut ni, memang nak soh disuap jek..tu yang badan pun 'gedabak'
ekekkeke
sesi kutuk diri sendiri...


12 Beu-T Is Talking:

Izan Ishak said...

sedapnya pagi2 dah nampak kuih cara nih~ nyummmy hingga menjilat jari~

dieya said...

suka sangat makan kuih cara berlauk time bulan puasa! kalu bukan bulan puasa susah sgt nak jumpa kuih tu. k jaja buat yek?

Mamamya said...

jaja...akak plg suka buat kuih ni masa bulan puasa...sbb senang nak buat n anak2 suka....tp akak lbh suka yg b'lauk....

~suNshiNe~ said...

aduh..enaknya..
tercabar nafsu ku ini..hahaha..
balik t nak cari kueh ni buat buka posa..
tapi ada ke???

JaJa'Z said...

@Izan
Ishak


sedap kan....rasa nak beli banyak2 je td..hehe tamak punya pasal..

JaJa'Z said...

diaye: akak pun sama bulan puasa sah2 cari kuih tu..tapi kalau dapat lauk tengah tak sedap..mmg tak best la..

JaJa'Z said...

mamamya:kuih ni senang amat nak buatnya kak...nak tak nak je buat..hehhe

JaJa'Z said...

sunshine: cuba cari kat pasar malam..mesti ada punya....puasa ganti ek..hehhehe

Kniedaz said...

jarang2 makan..kalau ada kuih karipap sebelah kuih cara, akak mesti amik karipap dulu..hehe..kalau teringin baru makan..

JaJa'Z said...

knieda: jaja kaeipap tu tengok jenis gak la..kalau kulit karipap ok..takpe..
kalau tak jaja amik kuih cara la.hehhe

fatinmasturahMJ said...

seronoknya tgk anda pegi koreaaa..wish 0ne day i can go there...bst btol,tmbh2 yg ade wintersonata

JaJa'Z said...

fatin..thnaks for reading my blog...but u komen at the wrong part of the entry..hehhe..comment kat blah atas nunnnn...

one more thing...it's not me la yang gi korea tu..ni mesti tgk gambar tak baca ek..kawan jaja la yg gi..

Related Posts with Thumbnails