JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, June 23, 2010

Jom ! Jalan2 ke Korea Dengan (Kawan) Jaja'Z...

Assalamualaikum
Selamat malam semua
tak menyempat jaja nak update entry petang2 tadi
maklum la bz..keh keh..bz sangat la ko tu jaja...
Padahal dok melepak kat luar umah jek..kan kan ?

Malam ni jaja nak ajak korang semua gi melancong ke KOREA !
ha! nak ikut tak?
Dok eh..bukan ajak2 ayam ni..memang nak ajak betul2..

Kalau sesapa yang mengikuti blog jaja ni
sah2 korang akan familiar ngan nama member jaja si Zurin tu
banyak entri2 yg jaja sebut nama dia
Dan Zurin ni jugak la yang 'ponteng' exam PTK bebaru ni
sebab gi melancong ke Korea..
Seminggu dia gi sana kauuu...jeles makkkk dengar...
So, malam ni jaja nak tayang gambo2 zurin kat sana untuk tatapan reader blog jaja
walaupun tuan punya blog ni tak gi pun ,amik 'bau' gambo pun jadi lah ek..
ni pun lepas dah dapat 'greenlight' dr tuan tanah nya sendiri..

As intro, zurin joint tour ni ngan member U dia
pakej seminggu termasuk ke Seoul, Jeju Island ,Nami Island..
Now, lets picture do their work..kita layan sajokkkk yerrr
gambar2 ni jaja tak edit as pages sbb nak bagi korang semua
menghayati keindahan kat Korea nunnn
Zurin sampai Seoul then terus ke GIMPO domestic airport untuk ke Jeju Island
First place after landed kat Jeju Island
ke Muzium Teddy Bear
Zurin dah mcm 'kak long' dalam family ni..eheheh
l macam idup je kan..seram la plak..ekeke
Besar gedabak teddy bear kat dalam tu korang..
rasa mcm nak bawak balik sekor jek..
terus penuh katil..hehehe
Cheon Ji Yeon waterfall...
Lawa kan...
Keh keh..tak bleh blah betul gambo ni..
Ni kat folk village
ala2 mcm tunjuk masyarakat tradisonal orang2 Korea gitu la..
sapa yang tgk citer 'Jewel In The Palace' sah2 tau tempat ni
Kat Sunsang Sunrise Peak
Lawonya la laut wehhh...
Balik dr Jeju Island gi petik2 strawberry plak kat Itaewon
Besar2 strawberrynya weh..cicah ceklat sedap ni...
Zurin kat kilang proses Kimchi!!
siap buat demo lagi..zurin kata kimchi ni rasanya pedas dan masin
selalunya diaorang akan peram dulu sayur2 ni baru la di makan
Dapat plak pakai baju tradisional Korea,HANBOK
jaja suruh zurin pakai baju ni ke sekolah
dia cakap" kepala otak hang..seksi tuuuuu"
kat tempat main ski kat
memandangkan ni musim panas, tak dok la sesapa yang naik kat atas nun..takkan nak main ski atas rumput plak..ekekeke
NEXT ??

NAMI ISLAND !!!
sapa peminat citer korea sure korang suka tempat ni
Korang tengok gambo ni
rasa2 dapat agak tak citer apa yang shooting kat sini ??
cepat teka...
???
WINTER SONATA LA...
kat sini la tempat si Junsang ngan Yu Jin naik basikal
jalan2 kat atas kayu sambil pegang2 tangan
best nya la..
Sebab glamer sangat citer tu, sampai siap buat tugu Jun Sang ngan Yu Jin lagi kat situ
Antara gambar2 yang letak kat trail jalan kaki sekitar taman tu..
Ni pun salah satu tempat lokasi citer winter sonata..
rasa2 bleh teka adegan mana??
tau?? tak tau??
ish korang ni...!!
kat sini la sepatutnya Yu Jin jumpa ngan Jun Sang malam krismas
tapi Jun Sang tak dtg sebab dia excident...
Zurin kat Everland
Everland ni kira macam 'adik' sket dr Disneyland la..
Lawa giler kan pokok tu..
Zurin cakap atas tu bunga pelesuuu..tapi batang pokok tu memang pokok real!

Kat Royal Park...
Belambok katanya kedai Body Shop kat sana!
Kat Star Evenue..at Letto Mall
Dah katanya peminat Korea sejati..
sebab tu dok bergambo sakan dengan group2 Korea ni..

Kalau korang nak tau, minah ni segala group nyanyi2 korea tu dia tau
fanatik amat2..siap gi konsert kumpulan menda tah hari tu kat Kl..
Beli CD ngan VCD citer Korea tu mmg 'hantu' sangat la..
nak2 plak kat Korea lagi murah, apa lagi borong sakan la dia..
Siap beli buku bahasa Korea..
kalau korang ada gak yg tau bahasa korea..ha, bleh la geng ngan Zurin..

Seminggu Zurin kat sana..
mujur dia ingat gak nak beli something kat kengkawan dia ni..
apa yang jaja dapat ???

fridge magnet
ngan
Cekelat !!!!
Jaja tak makan lagi menda alah ni
yang paket oren tu zurin kata coklat perisa ginseng..kalau tak tahan bleh pening kepala
kalau makan...
ish..takut plak aku nak makan weh!...

Zurin, kalau ko baca entri aku ni...ada salah penerangan tang mana2
ko kabo la ek..
aku refer dr FB ko je....

So, kengkawan semua...
seronok tak jenjalan ke Korea???
or dah ada yang tertarik nak gi sana??
bagus2....
kalau gi sana jangan lupa 'cenderajiwa' untuk jaja ok...


12 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

bestnyer dapat gi jenjalan cenggini kan...ntah bila la dapat merasa...uhuhuhu....
t'ingat lak zaman demam citer "winter sonata" nih....mmg t'sgt romantik citer ni kan....

JaJa'Z said...

tu la pasal kak..tayang gambo member je la..sendiri tak tau la bila nak gi..duit tak berkepok2 ..

miszati said...

wahh.nk gy korea gak..hehe..=)
muzium tedy bear-besa gile bear2 die.heh.

honey amour said...

huhu... beshnyer.....

kasih suci said...

nak g jenjalan kt korea..jom kak pegi sesama...dpt gak hepikan diri yg tgh berduka lara...hehehe

yg part bear2 tu yg besh...tido kt sebelah bear2 tu org laen pon tak perasan kite..hehehehe...

sweetie2010.blogspot said...

Salam Jaja,

Wah Seronoknya, permulaannya Kak Sweetie ingatkan Jaja yang gi sana. Jaja bila nak pergi sana? jom kiter?...hehhehe

JaJa'Z said...

@miszati besar kan..geram je tengok..hehhe

JaJa'Z said...

honey: best kan..hehhe

JaJa'Z said...

kasih...nak gi ke? sediakan at least 5 or 6 ribu ok..baru la bleh gi..hehhe

JaJa'Z said...

kak sweetie: hehhe..jaja tak tau la zaman bila dapat gi kak..hehhe

dieya said...

best! hari tu dieya pun amik gambar kat teddy bears besar gedabak tu, but i didn't go to jeju island, pegi teddy bear museum kat namsan tower jek.

hampir nak beli hanbok, konon nak pakai bawa gi keje. try berkali2 finally decide takyahlaa.. mcm poyo jek pakai hanbok gi ofc :-D

JaJa'Z said...

dieya: pakai hanbok gi keja..wah! sooo seksi la..hehheh kang orang ingat nak kawen plak..

Related Posts with Thumbnails