JaJa'Z Latest Stories

Sunday, May 23, 2010

::Wedding Kak Ziana::Hujan::Jagung::

Assalamualaikum semua
ish ish ish...teruk betul jaja ni kan..
dari semalam kata nak upload gambo kenduri
alih2
sampai ke malam ni baru la terhegeh2 nak edit kan
So, tak yah banyak citer
jom kita layan gambo2 sebelum, semasa dan selepas kenduri kak Ziana
.
.
Pagi tu memula jaja plan nak gi ngan Sya ke kenduri tu
alih2 anak dia si Tisha plak demam
nak tak nak kena la jaja gi sendiri
tapi takde hal, sebab Zurin dah ada kat sana gak nanti
Sebelum bertolak..
kena kasi kilat sket Cik Gen2 tu
dekat sebulan tak ber'gonyoh'
TING
!!!
Kilat dah
^_~
Dalam kul 11.30 jaja pun bersiap sedia la
Pakai kasut
TING
!!!
siap dah
^_~
Tak jauh mana pun umah kak Ziana
dalam 15 min je naik kereta
tapi Zurin dah pesan
kalau boleh parking kereta kat luar je
takut blah dalam makin sesak
Dari jauh lagi tgk tepi jalan kereta memang dah berduyunnnnn tiba
so, jaja decide parking tepi jalan je, senang nak blah
Dari jauh dah nampak khemah warna kuning
maklumla
ada jemputan kerabat DiRaja Pahang
Jadinya ada lah abang2 polis pengiring
ambulan pun siap ada
mana la tau kot2 ada yang tetiba kena heart attack plak kan
time nak masuk tu segan la jugak
orang pun dah ramai
lalu kat bahagian jemputan
dengar diaorang dok sebut
"Jemput masuk Dato'..Datin"
jangan salah plak ek
bukan diaorang sebut kat jaja
hehheheh
Sampai2 je ingatkan terus nak masuk umah dulu
alih2 terjumpa Zurin yg baru lepas makan
dan dia suruh jaja makan cepat
takut nanti
kalau Sultan Pahang datang
semua tetamu kena bangun
kang terbantut plak jaja nak makan kan..
^_~
Ni la dia hasil terjahan jaja
yang pastinya
ada air SIRAP !!!
tercapai gak hajat hehehhe
Sebelah tu plak khemah santapan DiRaja
Kalau korang semua nak tau
persiapan khemah tu semuanya disediakan oleh Pihak Istana
adalah diaorang punya catering dok bz susun makanan
siap2kan hiasan meja makan
first time jaja tengok ni
tu yang teruja sket tu...
Bila dah habis makan jam dah kul 12.20 tgh
Sultan Pahang dijangka datang kul 12.30
so, jaja ngan Zurin pun serbu masuk umah dulu
nak jenguk Kak Ziana
Hantaran2 dari pihak kak Ziana dan suami dia
cute sangat hantaran
ada cupcake biru..rasa nak tibai je satu
hehehhe
Lepas dah Klik Klik hantaran
terus jaja serbu Kak Ziana
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ni Pengantin nya
!!!!
Cute sangat ^_~
Macam ni rupanya Ustazah NorZiana kita jadi pengantin
hehehheh
Baju dia lawa sangat tau!

Hiasan bilik pengantin yg simple but nice
pelamin pun simple and nice gak
Ni pandangan hadapan meja santapan DiRaja
Jaja and Zurin
^_~
Tunggu punya tunggu
dalam kul 12.40 sampai la Kerabat2 DiRaja tu
Ingatkan dapat la tengok Sultan Pahang in person
rupa2nya
Hanya Sultanah Kalsom dan Tengku Mahkota je yang datang
Semua orang dah menunggu kat red carpet
dan nampak la kelibat Sultanah Kalsom kat blah depan nun...
Lawa jugak :p
Baju Tuanku yang menarik perhatian jaja tu

Ni je gambo terbaik Tengku Mahkota
pengawalnya ganas sangat
habis semua orang di'caras'nya
.
.
Lepas dah tengok Kerabat2 DiRaja tu
so, kitorang pun decide nak balik je
makan sudah
jumpa pengantin pun dah
tapi sayang tak sempat jaja nak amik gambo suami kak Ziana
bz sangat dia layan tetamu masa tu
Panas terik kemain lagi time ni
Dah2 !!
Jom Balik
Dapat guddie bag dr Kak Ziana
Dan jaja pun bertolak la balik
tapi masa on da way tu
tengok dari jauh gelap semacam dah awan

Makin gelap
!!!
Hujan dah turun rintik2
!!!
dan last2 nya
.
.
.
.
.
.
Hujan pun turun la dengan lebatnya
Sian Kak Ziana
hujan lebat time kenduri dia
.
.
Balik tu...
siap2 solat, jaja pun gedebummmmm la tido kejap
then bangun petangnya
dan sempat la prepare menda alah ni untuk minum petang
Jagung rebus
!!!
Nyum Nyum :p
.
.
.
Untuk Kak Ziana & Suami
Selamat Pengantin Baru
dan semoga jodoh berkekalan hingga ke akhir hayat ok
Aminnn


13 Beu-T Is Talking:

penahatiku83 said...

wah... sgt grand.. =)

Hizami Rahim said...

wah.
hebat ustazah tu kahwin.
meriah.
haha.
;)
ala.
nak jagung jugak.

Lelord said...

ooo anak dato' n datin...tu arrr td dok baca ingt ustazah mmg kerabat ke...meriah2

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

peeh.....mewah sungguh..
nak gak raja mai kenduri kita..
bila agaknya....

En iLham said...

wah, siap ada kerabat datang.kagum2

singgah pula ke KAU ILHAMKU
PERISTIWA HUJUNG MINGGU'

JaJa'Z said...

penahatiku: boleh tahan grand nya..anak orang kenamaan kan..

JaJa'Z said...

hizami: jagung habishhhhhh dohhh

JaJa'Z said...

lelord: memang anak dato datin tapi dia memang low profile..siap tak bagi lagi kat sek tulis nama bapak dia letak gelaran dato..

JaJa'Z said...

kak ayu: ayah dia bekas setiausaha negeri pahang..

JaJa'Z said...

syamil: orang2 kenamaan kena la jemput..

Kniedaz said...

tgk jagung tu terliur la...

kasih suci said...

wah..siap kerabat yang datang...mmm mmg grand!!!!

Kak Jaja, Kasih datang setelah hilang selama dua hari... badan sakit2 menyucuk2 ni...uwaaaa....

JaJa'Z said...

kasih: miss u..miss u..meh dtg sini akak urut..

Related Posts with Thumbnails