JaJa'Z Latest Stories

Monday, May 10, 2010

Pagi2 Dah Buat Adrenalin Bergerak Pantas

Assalamualaikum
Selamat Pagi semua :p
korang dah sarapan lom?...
alhamdulillah, pagi ni selamat la jaja sampai ke sekolah semula
setelah bercuti 3 hari
hari2 jaja gi sekolah kan.. ^_^
bak kata mama jaja
" sian akak..sampai ke tua kena gi sekolah"
Nak buat macam mana kan...dah nama nya cikgu
.
.
Pagi tadi lepas dah muahsss muahss kat pipi En Zack
jaja pun kuar la gi keja macam biasa
time kuar kerja pagi tadi tak la cerah lagi macam biasa2
jaja bawak la kereta macam biasa...
lalu plak kat jalan double lane...mula la nak tekan minyak sket
tapi tak la laju mana pun...
kereta pun banyak gak..maklum la semuanya nak kejar gi kerja
.
.
Tengah syok2 tekan padle minyak...
sampai kat selekoh depan SK Gambang...tetiba!
kereta kedua didepan kereta jaja tetiba break dan terus ketepi
kereta depan jaja pun sama gak break mengejut...
jaja ni lagi lah...break sakan jugak..
time break tu terus pandang cermin blakang..tgk ada kereta ke tidak
fuhhhh!!! nyaris2 lagi kereta blakang nak 'cium montot' kereta jaja
rupa2nya
polis buat roadblock kat depan
.
.
jaja ni tak kisah pun polis nak buat roadblock ke apa ke
tu memang dah kerja diaorang
tapi yang tak berkenan nya time semua orang nak kejar gi kerja tu la
diaorang nak buat roadblock
cikgu sekolah jaja pernah sampai kul 7.45 pg kat sekolah gara2
ada roadblock masa on the way nak gi kerja
pastu suka sangat buat roadblock kat balik2 selekoh
yang membuatkan orang semua bleh break mengejut
tercampak habis buku2 ngan handbag ke bawah kerusi tadi..
ish..ish..
Mujur la takde apa2 yang berlaku
kalau tak..kecoh plak kat sekolah tadi
dah la sejak dua menjak ni
ramai sangat dah yang excident melibatkan cikgu sekolah jaja
2 minggu lepas,kereta pengetua
pastu zurin plak...sampai 3 kereta sekali kena sondol
then kak siti midah...
.
.
Kena hati2 lagi lepas ni..
Alhamdulillah semua selamat
^_^


15 Beu-T Is Talking:

Kniedaz said...

Eh hati hati memandu..skang ni macam2 benda leh jadi

Nur Hawa Mohd Zin said...

mmg kak, semalam awe g johor, tibe2 jalan tak pnh jam jd jam, ingt trafiq light baru ker, xcdnt ker, rupanya roadblock...tp awe sampai tempt tu dah hujan dah..so msing2 dah bungkus lah..heheheh

JaJa'Z said...

kniedaz: tq kak..jaja kena hati2 lagi..

JaJa'Z said...

hawa: mujur gak hujan..tapi roadblock tadi pun bukan check apa pun..kitorang lalu je...

Nur Hawa Mohd Zin said...

saja nak wat gempak la tu...huhu..selamat akak tak da pape

ChiLaBaey's said...

Sentiasa berhati2 selalu, sebab bab selekohlah polis selalu biat roadblock... Kalau buat kat jalan2 lurus pasti ada yang pusing balik... :)

JaJa'Z said...

en chilabaey's: tadi kat seleskoh tu pun ada gak yang patah balik..motor la..tapi kereta kedua depan jaja tu pun stop gak tetiba..bongek betul..

dieya said...

hahaha kelakar laa statement mama kak jaja tu, sampai ke tua pegi sekolah :-D
but at the bright side, sampai ke tua org tetap panggil kak jaja CIK.. CIK-gu!

JaJa'Z said...

dieya: mama akak memang suka buat statement mengarut2..hehhe..tapi mmg dah..sampai tu ganyut pun orang panggil cikgu...

Danial Ikhwan Jaafar said...

teringat plak time terlanggar anak lembu. ahaks! =P

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

jaja

hati2...alahai..risau ayu.....

nanti kalau jadi lagi..jaja ingat pesan ayu...ayu nie kalau dah risau memang suka membebel...alahai.....

JaJa'Z said...

danial:uik..langgar anak lembu??? sian lembu tu...

JaJa'Z said...

danial:uik..langgar anak lembu??? sian lembu tu...

JaJa'Z said...

This comment has been removed by the author.

JaJa'Z said...

kak ayu: jangan risau yer..jaja akan lebih hati2..

pssttt..jgn bg tau en zack ek..kang lagi dasyat dia membebel.hehhe

Related Posts with Thumbnails