JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, May 25, 2010

'KUTU' Yang Dinanti2kan ^_~

Assalamualaikum
selamat malam semua
Penat plak rasa hari ni, dan untuk kesekelian kalinya
terpaksa ponteng gi gym lagi
hadoiii la...
takpe lah
bukan sesaja tak gi kan...
(pic gugel)
Jaja nak tanya korang ni...
korang pernah main KUTU tak?
hehhee
bukan kutu atas kepala tu
Kutu duit la...
Bukan setakat kutu duit
kutu pinggan,kutu kain,kutu periuk
kutu tupperware pun ada
^___^
macam2 kutu lagi lah
.
.
Kat sekolah jaja plak
kutu duit dah jadi satu budaya untuk cikgu2
asal hujung tahun je ,mula la
'mak kutu' sibuk buat list kutu tahun depan nya
time tu berebut2 orang isi nama kat bulan mana yg diaorang nak guna duit
selalunya yang main kutu ni sebab nak bayar road tax kereta
macam jaja la
ada yang main kutu sesaja nak duit lebih sket, then bleh enjoy
kira mcm menabung jugak la
sampai masa, kita dapat la duitnya
.
.
Jarang la cikgu2 ni main kutu setakat rm100 je
ada gak yang sampai 3 nama main kutu
maksudya akan dapat 3 kali la
macam jaja, akan wajib amik kutu bulan 5 dan satu lagi time dekat2 nak raya
Pastu 2 tahun lepas kalau tak silap jaja,
bleh keluar plak
istilah
'kutu kaya' ngan 'kutu miskin'
hehhehe
macam2 kan ?
kutu kaya bayar rm100 ,kutu miskin plak rm50 je
.
.
So, bulan ni turn jaja dapat 'kutu kaya'
tapi dapat pegang dalam beberapa jam je tadi
petang tadi terus lesap dah 3/4 duit kutu bayar insuran
ngan roadtax Cik Gen2 tu
suku lagi plak perabis beli barang2 dapur
sakit plak hati bila tengok barang yang dibeli tak banyak mana
tapi RM200++ gak habis
menda apa la yang aku capai tadi ek...
hehehheh
.
.
So, korang semua ada main kutu tak???

8 Beu-T Is Talking:

honey amour said...

jom kta dua2 orang je main kutu....hikhikhik..

Hizami Rahim said...

ahha.
dulu.
masa sekolah.
sekarang tak lagi.
hehe.
;)

En iLham said...

hehe.bestnye dapat main kutu..ingat lagi bile dapat duit seronok gile..tapi bile kene bayar tu malasnyer lah.haish

singgah pula ke KAU ILHAMKU
BUDAK-BUDAK MEMANG CEPAT BELAJAR'

JaJa'Z said...

honey: kita dua je main tak mencabar la..hehhe

JaJa'Z said...

hizami: time sek dah main kutu? kalau akak dulu tak tau apa pasal kutu2 ni..

JaJa'Z said...

syamil: kitorang kena la bayar kan sebab kutip tiap kali lepas gaji..

AYU said...

kat tempat ayu pun ade geng main kutu...tapi ayu tak suka join...sebab bagi ayu x berapa nak menguntungkan..hehe..tapi memang bestkan sekali dapat duit banyak.
jom baca sini.

http://hadifhadifah.blogspot.com/2010/04/simpanjangan-tak-simpan.html

JaJa'Z said...

kak ayu: main kutu duit mana ada untung nya...cuma best dapat lumsum je..lain la kalau kutu pinggan ke..kutu tuperware ke..

Related Posts with Thumbnails