JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, May 25, 2010

Now! My turn Plak Bengang Ngan Makcik Jual Tudung Semalam

Jaja nak sambung entri pasal makcik jual tudung smalam
ingatkan dah habis episod pasal makcik tu
alih2 ada plak citer yang tak di ingini berlaku
Geram!!!! nya jaja
Sapa yang tak tau citer sebenar, bleh baca kat entri sebelum ni
kat bawah nun!
.
.
Dipendekkan cerita
sebenarnya smalam masa jaja dok dengar
makcik2 tu dok tawar menawar
sesambil 'antena' berjalan, jaja belek2 la shawl
belek punya belek
last2 berkenan la kat 2 shawl warna hitam ngan brown
Sambil makcik jual tu dok bebel2 tak nak bagi kurang harga,
dia layan jaja kejap....
bila jaja nak shawl hitam, dia kata nanti dia amik yg dok dlm plastik lagi
yg bergantung tu, untuk display je
dalam hati ni kata 'ok' la
sebab dapat yang baru...
sambil cari tudung jaja, dia dok bebel2 lagi ngan makcik yg nak beli tu
pastu jaja nampak dia letak shawl hitam tu dlm plastik
then jaja belek2 lagi dan nak plak shawl brown
di pun amik then letak gak shawl brown dalam plastik yang sama
lepas jaja dah bayar segala
jaja amik plastik tu then terus blah gi kat kereta
.
.
.
Sampai la malam tadi dlm kul 11.30 ,lepas buat entri semalam tu
jaja pun nak try la pakai shawl baru beli tu dengan inner syria baru
cari la smula plastik berisi shawl tu
buka punya buka plastik
korang tau apa yang ada kat dalam ?????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
alih2 ada shawl brown jaja dengan
tudung ekin labuh warna hitam yang makcik tu nak beli !!!!
bleh plak dia tersalah letak !!!!
sakitttt betul hati....
agaknya sambil dia nak cari shawl hitam jaja,
tapi dalam fikiran dia tak nak bagi kurang harga
kat pembeli sorang lagi tu yg nak beli tudung hitam
terus dia tersalah ambil tudung
tak pasal2 makcik yang jual tu rugi
dari harga shawl jaja RM10 je
tapi dia silap bagi jaja tudung harga RM30
tu lah
kedekut dan berkira sangat ngan pelanggan
.
.
.
.
Tapi jaja skang ni dok terpk..
apa la jaja nak buat ngan tudung ekin yg labuh tu ???
.
.
.
.
Percubaan pertama jaja pakai shawl ngan inner syria lycra
korang rasa okey ke muka jaja???
rasa macam lagi membulatttt je..
^_~






14 Beu-T Is Talking:

Nur Hawa Mohd Zin said...

comel molek dah tu

Hizami Rahim said...

yap.
okay la tu.

pssst.
padan muka makcik tu.
haha.
;)

Lelord said...

taknak bg muka bulat, inner tu jgn bg melekap kat dahi..tarik sket bio mancung ujungnya huhuhu

azila said...

heheh..mcm2 hal.pengajarannya..jgn berkira sgt dlm berniaga...aah, zla pon rasa nak p cari gakla inner ni..tp takut xsesuai lak..ehhe

A.I said...

Ha..tuler. kudukut lagik. kan dah tersalah bagi :P

elok je jaja. chumel. aku skang ni pon pakai shawl ngan inner je.. :)

kasih suci said...

ala tomeinye kak jaja kite ni...

mmg trend skrg kan pakai inner + shawl...nnt kasih pon nak beli, den nak bergaya ala2 gadis Syria gitu...hihihik

JaJa'Z said...

hawa: tersipu2 i...hehhe

JaJa'Z said...

hawa: tersipu2 i...hehhe

JaJa'Z said...

hizami: nak kedekut sangat kan..rasakan..

JaJa'Z said...

lelord: inner syria tu mana bleh angkat2 la..dia memang jenis melekat kat muka..iner tu mcm anak tudung gak..ketat..

JaJa'Z said...

zila: kita mmg mcm tu.selagi tak try mmg akan cakap muka kita tak kena..jaja pun cuba2 je..alih2 suka..try la..

JaJa'Z said...

AI; ko lagi comel pakai..muka ko kecik je..jaja pakai..tersembul2 lelemak cintaku kat pipi..hehhe

JaJa'Z said...

AI; ko lagi comel pakai..muka ko kecik je..jaja pakai..tersembul2 lelemak cintaku kat pipi..hehhe

JaJa'Z said...

kasih: a'ah..jom kita pakai sesama...jadi gadis syria..hehhe

Related Posts with Thumbnails